×

Yoors


exit_to_app Inloggen

480
camera_alt
Afbeelding toevoegen
60
Hoe tevreden ben ik over mijn ziektekostenverzekeraar VGZ?

Hoe tevreden ben ik over mijn ziektekostenverzekeraar VGZ?


Het einde van het jaar is weer in zicht en dat betekent dat ik weer moet - of eigenlijk mag - nadenken of ik bij mijn huidige ziektekostenverzekeraar blijf en of ik toch maar eens moet gaan overstappen. Ik blijf dat een lastig dingetje vinden.  Ik blijf dat ziektekostenverzekeraars vergelijken maar een lastig dingetje vinden. Er zijn mensen die daar heel goed in zijn. Ik ben dat niet.


Ik betaal:
Ik betaal nu maandelijks 167,94 euro. Dat is 112,95 euro voor de basisverzekering en 54,99 euro voor de aanvullende verzekering VGZ Gezin Uitgebreid. Blijf ik in 2018 bij VGZ dan wordt de premie verhoogd en ga ik maandelijks 171,19 euro betalen. Ik weet dus niet of ik met dit bedrag hoog of laag zit. Ik krijg soms de indruk dat ik echt behoorlijk veel betaal. Ik ben via United Consumers VGZ verzekerd. En dat betekent dat ik een 10% korting op mijn Ruime Keuze basisverzekering via United Consumers ontvang. Dat bedrag gaat in een soort van spaarpotje en kun je laten uitkeren.


Mijn ervaring:
Het punt is dat ik noch mijn kinderen geen hele nare ziektes hebben dus ik weet niet hoe het is om langdurig contact te moeten hebben met een ziektekostenverzekeraar over allerlei hele ingewikkelde zaken. Er hebben wat operaties plaatsgevonden sinds ik verzekerd ben bij VGZ en dat is allemaal prima zonder problemen verlopen. Ik heb wat inentingen moeten halen voor mezelf en de kinderen en die moest ik voorschieten maar zodra ik dat declareer dan heb ik het ook echt in no time weer via VGZ op mijn rekening staan. Idem. wat de steunzolen aangaat.

Van de zomer heb ik voor het laatst contact gehad met VGZ tijdens onze vakantie in Letland. Dochterlief had een teek in haar lies en de kop schoot los toen ik 'm eruit probeerde te trekken. Paniek! Tsja, dan maar even bellen wat ik nou moest doen. Zo gezegd zo gedaan en ik kreeg het advies om even naar het ziekenhuis te gaan om het kopje eruit te laten halen want dat lukte mezelf voor geen meter. Daarna even bellen om te vertellen waar we waren geweest en de rekening opsturen. Zo gezegd zo gedaan ............ nou ja niet helemaal. Wij waren dus in eerste instantie naar een gewoon ziekenhuis gegaan en daar behandelen ze dus geen kinderen.

Wij moesten dus - ook voor zo'n kleine "ingreep" - naar het kinderziekenhuis (dat houden ze echt strikt gescheiden) waar ze inderdaad geholpen werd en de kop eruit werd gehaald. Daarna netjes gebeld naar VGZ om het door te geven en that's it. Ik bedenk me nu dat "ongelukjes" met de kinderen altijd gebeuren als we in het buitenland zijn.


Het komt er dus op neer dat ik geen negatieve ervaringen heb met VGZ. En ook de correspondentie en communicatie met United Consumers verloopt altijd naar grote tevredenheid.

Dus ik zit elk jaar met de vraag moet je iets wat goed is veranderen???? Ik kom daar dus niet zo goed uit.

Wat vindt jij?


Ziektekosten verzekering Challenge VGZ via UnitedConsumers.

Hier kun je de ervaring van een andere verzekerde lezen over United Consumers en VGZ

Heb jij een mening over je zorgverzekeraar die je wilt delen?Word gratis lid.


Aanmelden
Ratelaar
Daarom verander ik niet. Overal is wel wat. Dank je wel voor mijn blog delen.
02-12-2017 21:37
02-12-2017 21:37
erkaryam
ik weet niet hoe oud je kinderen zijn maar ik zal voor jezelf heel goed nagaan wat ben je daadwerkelijk nodig van de aanvullende verzekering wij hebben puur aanvullen ivm orthondontie maar zo gauw de kinderen daar mee klaar zijn wil ik het gaan skippen wij Nederlanders verzekeren ons al snel voor veel te veel dingen
01-12-2017 14:20
01-12-2017 14:20
DvdVelden Blog
Het is wel behoorlijk wat geld, ik betaal ook 180 euro per maand. Nou moet ik zeggen dat dat incl. mijn eigen risico is omdat ik deze vooraf betaal. Mocht ik het dan niet gebruiken word het terug betaald. Ik zit bij Unive.
01-12-2017 14:06
01-12-2017 14:06