Lege flessen en potten opbergen diy

Lege flessen en potten opbergen diy


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

In een poging om orde te scheppen in het afval scheiden had ik dus eerst een oud papierbak van een tafeltje gemaakt. Hieronder kun je de beschrijving vinden: 

En toen ik daarmee klaar was zag ik de dozen van karton staan die ik ook gebruik om het glas in te verzamelen dat naar de glasbak moet. Zoals ik in de bovengenoemde blog al vertelde ben ik de kartonnen dozen zo ontzettend zat. Dus ging ik eens om me heen kijken wat ik zou kunnen verzinnen voor het glas. En toen bedacht ik me dat ik nog oude kranten/tijdschriftbakken had staan. Ook die zouden eigenlijk naar het milieupark verdwijnen omdat ik er even geen nut voor kon bedenken maar het zouden ideale glazen potjes en flessen bewaardingen kunnen zijn. 

Ik ben begonnen met het verwijderen van het middenstuk. Het middenstuk zit erin om twee vakken te maken maar dat vond ik niet handig als ik er flessen en potten in ga verzamelen. Bij de krantenbak hiernaast moest ik twee houtjes verwijderen om het middenschot weg te halen. Bij de bak op de foto hieronder moest ik aan de onderkant twee schroefjes losdraaien. 

Omdat ik niet heel veel tijd had bedacht ik me dat ik ze gewoon zou gaan spuiten. Ik heb ze dus eerst heel goed ontvet, schoongemaakt en gedroogt. Ik had nog spuitbussen verf staan. Ik heb de kleuren koper en zwart gebruikt. Niet heel bijzonder maar het fijne is dat deze verf heel snel opdroogt en je na 10 minuten eventueel een tweede laag kunt aanbrengen. 

In de zwarte bak komen de statiegeldflesjes en in de koperkleurige bak komen de lege potjes en flessen die naar de glasbak moeten. Het fijne van dit soort bakken is dat je ze door het handvat zo in de auto kunt tillen en mee kunt nemen. De koperkleurige bak staat nu naast de oudpapierbak en de zwarte staat in de kast op een plank, keurig op ooghoogte, dus als het goed is blijven de statieflessen nu niet jaren staan voordat ze weggebracht worden. Of ze al helemaal af zijn weet ik nog niet, misschien dat ik op de zijkanten nog iets met letters ga maken of op het zwart iets met koper ga doen en omgekeerd bij de koperkleurige bak maar voor nu ziet het er al veel opgeruimder uit en kunnen ze gebruikt worden. Het was een klusje van niks en omdat ik het allemaal had was het een klusje van 0 euro maar het maakt zo'n verschil. Dit soort bakken kun je in kringloopwinkels vinden en kosten niet veel. Spuitbussen verf kun je bij de Action kopen of in elke bouwmarkt. 

signup

Wordt ook gratis lid en volg alle ontwikkelingen en bloggers op yoors. Lid worden is gratis.

Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (5 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Wat een leuk idee
| 22:48 |
Bijna niemand gebruikt ze nog als krantenbak in het digitale tijdperk maar op deze manier krijgt het een nieuwe functie.
| 23:48 |
Dat is nog eens een super leuke en ook nog mooie oplossing! Toppie! 
| 07:40 |
Het ziet er in elk geval een stuk gezelliger uit dan die dozen die ik eerst gebruikte.
| 08:01 |
3 yp voor je creativiteit. Leuk verzonnen en gedaan.
| 13:05 |
Wat lief van je. Dankjewel.
| 13:09 |
Wat leuk gedaan zeg! 
| 12:54 |
Thanks!
| 13:09 |
Hiervoor hebben wij een plastic krat van de gemeente, daar past veel in, hoeven we niet zo vaak ;-)
| 11:55 |
Geen bak hier, al denk ik dat ik een plastic bak net zo irritant zou vinden als die kartonnen dozen die ik had staan. 
| 13:10 |
Daarom woont die van ons in de schuur ;-)
| 13:19 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen