Sing me a song my love ...... and I will sing for you. Mijn lief & ik.

Sing me a song my love ...... and I will sing for you. Mijn lief & ik.


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Soms dan heb je van die dagen (lees: heb ik van die dagen) dat ik gewoon lekker even wil "YouTuben" (ik verzin de werkwoorden ter plekke). Vaak heb ik dan een thema of een stijl waar ik dan even zin in heb.

Regelmatig komen dan ook de liedjes die een link hebben met mijn lief voorbij en nu dacht ik laat ik ze eens delen met jullie. Bij sommige songs ben ik haast jaloers dat ikzelf de tekst niet heb bedacht, zo mooi en toepasselijk vind ik ze.

Zij van Marco Borsato

Toen mijn lief en ik alleen nog maar beste vriendjes waren en niet meer dan dat, kreeg ik op een dag dit lied toegestuurd van hem. We stuurden wel vaker liedjes naar elkaar, beide alleen thuiszittend achter de laptop, en zo'n avondje "samen" muziek luisteren noemden wij gekscherend "onze lapdance-avond". Omdat ik geen echte Marco Borsato fan ben kende ik het niet en klikte ik er net als anders op om te luisteren naar dit lied. Het is normaliter ook niet echt zijn muziek dus ik was een beetje verbaasd over zijn keuze ............. totdat ik ging luisteren naar de tekst. Wij hadden 1 regel op zo'n "lapdance-avond" en die ene regel hield in dat we om en om een lied uitzochten en stuurden naar de ander en daar luisterden wij dan samen naar. Toen dit lied afgelopen was drong pas tot mij door WAT hij gestuurd had en wat hij mij wilde zeggen. Het is daarna even een tijdje stil geweest .............. dit had ik namelijk niet zien aankomen .................... volgens hem waren dat de langste minuten uit zijn leven hahahaha.

In meinem Leben van Nena

Dit is zo'n lied waarvan ik denk: "Wat had ik deze tekst graag zelf geschreven voor mijn lief". Het is zo'n treffend lied. Mijn lief en ik kennen elkaar al sinds de middelbare school waar wij hele goede maatjes waren. Na ons examen gingen we beide een andere kant op. Maar 1x per jaar kwamen wij elkaar tegen en kletsen wij even bij om dan weer ons eigen pad te vervolgen. Totdat "het leven" ingreep op een niet al te leuke manier. Wij werden weer vrienden die samen deze niet leuke tijd deelden. Gedurende die rottijd strandde ook mijn huwelijk en begon een hele lange vervelende tijd waar ik op elk moment kon rekenen op hem. Maar niet alleen ik. Hij was ook de steun en toeverlaat voor mijn kinderen. Hij was er altijd voor ze. En ik was echt niet de leukste vriendin, laat staan - op een later tijdstip - een leuke partner. Maar hij week niet van onze zijde. Toen ik dit lied hoorde had ik het idee dat het zo over mij had kunnen gaan en over hem in die periode. Natuurlijk heb ik dit lied toen met hem gedeeld.

Das Beste van Silbermond

Toen ik eenmaal geaccepteerd had dat mijn beste vriend en ik een stelletje waren (en neem van mij aan dat ik hier vrij lang aan heb moeten wennen) luisterde ik naar dit lied en realiseerde ik me dat het goed was met ons en tussen ons. Jeetje wat kan een mens onzeker zijn in zijn leven.

Hotel California van The Eagles

Dit lied tussen liefdesliedjes? Ja, voor mij hoort het er tussen want gek genoeg is dit lied voor mij een eigen leven gaan leiden. Ik had besloten dat ik in de eerste zomervakantie nadat mijn man en ik uit elkaar waren niet thuis te blijven ijsberen zolang de kinderen bij hem waren. Dit zou de eerste keer worden dat mijn kinderen ergens waren zonder mij erbij. Ik zou gaan rondrijden met een tentje in de auto en wel zien waar ik uit zou komen. Mijn toen nog niet lief ging op het allerlaatste moment onverwacht mee en we hebben bijna 3 weken rondgereden door Frankrijk en Spanje niet wetende waar we uit zouden komen. Het waren enorm intensieve, emotionele maar ook humoristische weken want beiden hadden we "een enorme rugzak"mee. Wij waren totaal niet voorbereid om met elkaar op vakantie te gaan, zelden zulke ruzies met iemand gehad en ondanks "alle bagage" was die vakantie heel bijzonder. Wat heeft dit lied daar nou mee te maken? Dit lied hoorden wij overal, op de radio, straatmuzikanten speelden het, in de metro was het te horen, op de terrasjes waar we zaten, toen we geen hotel konden vinden in the middle of nowhere in Spanje, noem maar een plek op of "Hotel California" diende zich aan. Alsof een hogere macht ons iets wilde vertellen.

Wordt ook lid van yoors en reageer op blogs.
Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (8 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ha, mooi! Sluit precies bij mijn column aan! ;)
| 10:32 |
Hahaha, dat dacht ik ook toen ik hem las.
| 10:54 |
;)
| 10:54 |
Wat een mooi blog! Echt even een trip down your memorylane
| 21:16 |
Yes, en elke keer als ik hem zelf weer even erbij pak zit ik met een grote glimlach op mijn gezicht van elk lied te genieten en voel ik mij een gezegend mensje.
| 21:27 |
bijzonder ja, soms hoor je een liedje idd ineens overal, lijkt het. Mooie muzikale reis.
| 11:07 |
Met California is dat echt nog steeds zo. Soms als ik twijfels heb of onzeker ben dan is 'ie opeens weer op de radio. Terwijl de tekst helemaal niet altijd van toepassing is maar dan is het net alsof iemand ergens me even een tikje op mijn schouder geeft. Beetje zweverig misschien maar het is echt zo.
| 11:10 |
Mooi overzicht! Ik ben ook helemaal geen Borsato-fan maar deze vind ik een uitzondering.
| 19:30 |
Absoluut ......
| 20:52 |
ik hou ook wel van borsato behalve sorry van het liedje "zij", doet me denken aan m'n ex, op een gegeven moment als hij dat nummer hoorde zong hij vol gevoel het nummer mee, niet een keer maar echt keer op keer, toen had ik het al moeten merken dat er een "zij" was.
| 20:37 |
Wat ontzettend naar voor je. Dat is ook wel een heel andere boodschap dan ik kreeg. Ik hoop dat er een tijd komt dat je er naar kunt luisteren - zeker als Borsato fan - zonder dat het emoties oproept die verbonden zijn met je ex.
| 21:36 |
Ondertussen toch wel Borsato fan hoop ik, zijn teksten zijn ontzettend goed :-)
| 22:49 |
DIT lied kan ik echt wel waarderen maar verder ........... sorry nee, maar dat komt omdat ik de man zelf niet leuk vind en vraag me niet waarom maar ik heb niks met hem en zie en hoor hem niet graag. Ik hoor dus liever iemand anders zijn liedjes zingen en DAN kan ik ze wel waarderen.
| 06:55 |
Troost je ik heb dat met Roy Orbison en Johnny Cash, kan hun stemmen niet horen ..................
| 07:03 |
Ik heb dat ook nog met een zangeres al weet ik even haar naam niet meer (verdrongen?).......... mijn zus was er dol op vroeger, zij danste nogal overdreven bij dat lied en ze had in elk geval een hele scherpe (in mijn oren dan) stem en ze had een enorme hit in de jaren '80 ( kan ook een hit uit de jaren '70 zijn geweest die lang is blijven hangen) en met Sade ............. ik krijg er de kriebels van. Zonder nou precies te weten waarom deze mensen me zo irriteren als ze zingen. En Marco Borsato dus .......... ik weet dat dit bij de meeste Nederlanders niet goed valt maar ik heb het echt geprobeerd maar ik krijg het niet voor elkaar ..............
| 08:00 |
Hahaha je bedoelt Kate Bush met Wuthering Heights :-) zalig, Sade is dan soft-easy-listening Jazz en ik ben een Vlaming dus tegen mij mag je dat wel zeggen ;-)
| 20:24 |
Oh ja ...... Kate Bush ......... dank, ik kwam er al de hele dag niet op. Sade is gek want ik ben dol op Jazz maar van haar krijg ik kriebels. Goddank een Vlaming ..... kom ik daar goed mee weg!
| 20:42 |
Ja die ;-) , ja Sade heeft heel specifiek stemgeluid en timbre, en idd heb jij geluk hahahahaha
| 20:49 |
Heel mooie liedjes :)
| 21:45 |
smile
| 08:00 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen