Schoudertas maken van leren jas (zonder naaien) DIY

Schoudertas maken van leren jas (zonder naaien) DIY


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Tijdens een vakantie in Florence heb ik jaren geleden een jasje van leer gekocht voor mijn oudste zoon. Hij was er dol op en toen het moment aanbrak dat hij er uitgegroeid was en het niet meer aankon was hij "not amused", hij kon er maar moeilijk afscheid van nemen. Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om dit jasje weg te doen, er zaten zo veel herinneringen aan vast dat ik het opborg. Regelmatig kwam ik het tijdens opruimbuien tegen en elke keer verhuisde het weer naar een andere plek totdat ik op een gegeven moment bedacht dat ik er ook wel een TAS van zou kunnen maken. Het was namelijk een jasje van ontzettend zacht en soepel leer. Omdat ik geen voorbeelden had hoe ik dit moest aanpakken ben ik er maar gewoon mee begonnen. Ik wist tenslotte waar een tas aan moest voldoen nietwaar. En ik dacht dat ik er met een beetje logica wel uit zou komen en dat bleek te kloppen. Verder had ik ook bedacht dat naaien geen optie was en dat ik deze tas met behulp van het lijmpistool in elkaar moest zetten. Ik zou later dan wel merken of dit werkte en sterk genoeg zou zijn. Het lijmpistool bleek er ideaal voor te zijn. Hij zit nog steeds in elkaar en ik gebruik de tas regelmatig.

Nodig:


  • Jas van leer
  • hengsel of riem ( leer of lederlook)
  • studs
  • oude jeansbroeken


Hoe heb ik het gemaakt:

Als eerste heb ik de mouwen verwijderd en dichtgemaakt (vastgelijmd). Daarna heb ik de onder- en bovenkant vastgelijmd van de jas, dit worden de zijkanten van de tas. Daarna heb ik de binnenkant, de voering gemaakt van oude jeansbroeken. Ik heb de achterzakken (kontzakken) gebruikt voor vakjes aan de binnenkant, van een witte jeans ook een vak gemaakt. Deze "kontzakken" heb ik uitgeknipt van de jeans en op de voering gelijmd. De voering heb ik gelijmd door tas binnenste buiten te keren. De zakken van de jas zijn te gebruiken (heel handig voor kleine spulletjes). Ik heb met studs de binnenkant (voering) van de jaszakken vastgezet zodat ze handiger zijn te gebruiken.
Studs zijn de enige niet gerecyclede zaken die ik heb gebruikt. Van een oude tas die ik niet meer gebruikte heb ik het hengsel afgehaald en bevestigd aan de tas, aan een van de ritssluitingen heb ik een versierseltje aangebracht (ook van een oude tas).

Deze tas heeft me wat studs gekost ( paar cent) en lijmpistoolpatronen. Het zal niet meer dan 10 euro zijn geweest.


Meer DIY blogs lezen? Klik dan hieronder. Of wordt lid van yoors en volg de creatieve bloggers. Lid worden is gratis. 


Nieuwe Facebookpagina voor DIY bloggers

Plaats je eigen creatieve uitingen hier.

Kussenhoezen maken zonder naaien DIY

Ook dit maak je zonder te naaien.

Tas maken van een oude broek DIY

Of maak een tas van een broek zonder te naaien.


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (12 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Wat een superleuk idee, nooit opgekomen zelf
| 12:03 |
Dankjewel. Zonde toch om zo'n jas anders maar weg te gooien.
| 12:27 |
Heel erg gaaf
Lijmen zou ik nooit opgekomen zijn
| 21:46 |
Hahaha, dat kan ik me voorstellen. Die reactie krijg ik vaker maar meestal gaan mensen het toch proberen en dan gaan ze overstag.
| 22:37 |
Wat dacht je dat ik binnenkort eens ga doen? Haha
| 23:56 |
Oeh, dan ben ik benieuwd hoe jij het zal vinden!
| 06:07 |
Ja.. ik ook. Nog even wachten tot de vakantie!
| 10:26 |
Dat is nog eens mooi hergebruik. En wat is het leuk gelukt!
| 12:18 |
Dankjewel, ik ben dol op hergebruiken.
| 12:33 |
Ik ook. :D
| 13:13 |
Heel erg leuk gedaan!
| 22:50 |
Dankjewel Anouk.
| 04:47 |
Leuk gemaakt..
Vooral het niet naaien vind ik cool... de naaimachine en ik zijn namelijk vijanden van elkaar hehehhe
| 09:21 |
Same here!!!!!!!
| 09:49 |
Super leuk gemaakt..
| 18:13 |
Dank voor het complimentje.
| 19:02 |
leuk gedaan, ik heb het een keer met een jeans gedaan maar dan wel met de naaimachine, tas helaas weggegeven dus geen foto van
| 16:41 |
Een tas van een jeans heb ik ook gemaakt. Staat ook tussen mijn blogs trouwens. I like it. Elke tas is anders en origineel.
| 16:52 |
ga ik ff een kijkje nemen
| 17:48 |
Leuk idee zeg!
| 14:41 |
En niet moeilijk om te maken.
| 15:28 |
Onwijs gaaf dit !!!! Ziet er geweldig uit !
| 12:29 |
Thanks Marion's Moon. Je oude jas dus niet weggooien!
| 12:30 |
Nee ga m verkopen hihi ;-)
| 13:00 |
hahahahaha
| 13:01 |
Super leuk gemaakt
| 11:48 |
Thanks
| 11:53 |
Wat een leuk idee
| 10:32 |
Smile
| 11:01 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen