Sieraden opbergen DIY (kettingen, armbanden, oorbellen, ringen)

Sieraden opbergen DIY (kettingen, armbanden, oorbellen, ringen)


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Sieraden opbergen, ik vind dat nogal een dingetje want waar leg en hang je het allemaal. De meeste sieradenopbergers die te koop zijn vind ik persoonlijk niet zo mooi. Pasten niet bij mijn inrichting en stijl en dus heb ik ze zelf gemaakt.

Kettingen opbergen

Tijdens een vakantie in Denemarken kwamen we dit stuk drijfhout tegen. Ik vond het prachtig en dus nam ik het mee naar huis waar ik het eerst goed heb laten drogen. Pas veel later bedacht ik dat ik dit stuk hout kon gebruiken om iets te maken om mijn kettingen aan op te hangen.

Ik heb er ijzeren deurknopjes aan bevestigd waar ik gevonden stenen op heb vastgelijmd (je kunt ook al gedecoreerde deurknopjes gebruiken). Met sisaltouw heb ik een ophangdingetje gemaakt. Omdat sisal natuurlijk uitziet heb ik het via de voorkant laten lopen je kunt het natuurlijk ook onzichtbaar via de achterkant doen.


Armbanden opbergen

Ik had ze overal liggen en dat was niet handig. Om ze op te bergen heb ik twee wijnflessen (wit glas) gebruikt die ik eerst goed heb schoongemaakt en heb laten drogen. Daarna heb ik er verf in laten lopen en heb ik de verf door met de fles te draaien over de binnenkant verdeeld. Zodat de fles (in dit geval) zwart werd maar je kunt natuurlijk elke kleur gebruiken. Toen de verf droog was heb ik er weer een kurk in gestopt en konden de armbanden er omheen. Tip: gebruik wel een fles met een wat langere hals dan kun je meer armbanden kwijt.


Oorbellen opbergen (staand)

Nodig: lijstje & kurken

In een schilderijlijstje heb ik kurken geplakt met het lijmpistool. Ik had wat ruimte aan de rand over en dat vond ik niet zo mooi en dat heb ik afgewerkt met wat koord. Dit lijstje kun je op een kast neerzetten. De oorbellen prik je er gewoon in.

Oorbellen opbergen (hangend)

Hetzelfde principe als bij het eerste lijstje, alleen kun je dit lijstje ophangen. Ik heb het opgehangen door het standaardje omhoog te vouwen en als ophanghaak te gebruiken. Ter versiering en om het op te leuken heb ik er aan de onderkant een uiltje aan bevestigd met sisaltouw.

Ringen opbergen

Persoonlijk vind ik dit lijstje niet echt mooi maar je kunt elk lijstje gebruiken. In dit lijstje heb ik een soort van foam gedaan waar ik sneetjes in heb gemaakt. In die sneetjes kunnen de ringetjes gestopt worden. Dit lijstje kan zowel opgehangen als neergezet worden. Dit is echt een hele snelle manier om rondslingerende ringen een overzichtelijk plekje te geven.

5 eenvoudige manieren om sieraden een plekje te geven. Ze hoeven niet weggestopt te worden vind ik als je ze niet draagt. Door de lijstjes te gebruiken die bij je eigen inrichting passen of door de flessen je eigen kleur te geven krijg je een opbergmanier die past bij je eigen stijl en interieur. Voor de kettingen zou je ook pallethout kunnen gebruiken of welk stuk hout dan ook (al dan niet geverfd).

Reageren op blogs? Meer blogs lezen? Of misschien zelf bloggen gaan? Dat kan, meld je dan aan door op hier te klikken.Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (10 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Leuk blog.  Misschien is dat drijfhout wel van een Vikingschip hahah
Ik heb zelf spijkertjes geslagen in een houten klerenhanger. Kleren hanger kun je ook goud spuiten.
| 18:47 |
Dankjewel en in mijn hoofd is het dat ook geweest. Ook een prima idee, met de kleerhanger!
| 07:57 |
Heel leuk bedacht
| 17:39 |
Thanks Tara89
| 08:17 |
Wat tof en origineel.
Vooral de ringen vind ik super, lekker allemaal bij mekaar
| 20:04 |
En het staat nog leuk op de plek waar je het bewaard. Ze hoeven ook niet altijd onzichtbaar opgeborgen te worden.
| 20:07 |
Leuke ideetjes , mooi gemaakt
| 19:10 |
Dank dank dank
| 19:18 |
Heel erg leuk!
| 17:32 |
Dankjewel emdjasmadi
| 17:53 |
Heel goede ideetjes die ik ook kan gebruiken :D
| 10:31 |
Oh wat leuk om te lezen. Het is niet moeilijk en heel leuk om te maken dus veel plezier er mee.
| 10:40 |
Dat heb je leuk gedaan
| 07:55 |
Dank je Vicky en hier hoef je echt niet handig voor te zijn om het te kunnen maken.
| 07:57 |
Laat het zo zeggen
Ik heb geen geduld :-)
| 08:05 |
hahahahaha
| 08:22 |
Hele leuke blog!
| 23:02 |
Leuke blog heb ik ook eens gemaakt zo een ketting rekje
| 11:13 |
Ik vind het heel handig om zo de kettingen op te hangen maar ik denk dat ik wel binnenkort een tweede moet gaan maken. Vol = vol nietwaar.
| 11:19 |
Haha ja precies ;))
| 11:21 |
Je hebt handige dingen gemaakt.
| 07:41 |
Dankjewel. Dat vind ik wel en ik gebruik ze ook dagelijks. Voor mij werkt het in elk geval.
| 07:43 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen