×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Eenzame sokken, mijn frustratie.

Eenzame sokken, mijn frustratie.


Na de vakantie als iedereen regelmatig op kousenvoeten en/of met de kous op de kop thuis is gekomen breekt altijd weer die tijd aan dat ik wel weer eens het naadje van de kous wil  weten en uitzoeken of er nog iets te redden valt voordat we gaan denken dat we met kousen en schoenen in de hemel kunnen komen.

Alle wasje zijn gewassen en alle wasjes zijn gedroogd  en het normale leven na de vakantie kan weer beginnen. Hoewel ik het probeerde te negeren merkte ik tijdens de afgelopen vakantie toch dat onze eenzame sokkenberg wel weer erg groot geworden was. De afgelopen weken had ik wel al enkele pogingen gedaan om wat gescheiden relaties te lijmen maar ik moet toegeven dat mijn succesfactor erg klein was. Het werd weer eens tijd voor het serieuzere werk.

En dus met het lood in mijn schoenen de berg maar opgepakt en in de zak gestopt zodat ik alle gescheiden en eenzame sokken mee naar beneden konden genomen worden (stap 1). Ik had ruimte nodig want dit was het serieuzere werk. Ik vroeg me af of ik niet iemand dit klusje in de schoenen zou kunnen schuiven maar ik wist precies waar de schoen wringt en dat zou niet heel aardig zijn. Vooruit: voeten van tafel en aan de slag dan maar!


Stap 2: De zak omkiepen en flink uitschudden. De berg lijkt in eerste instantie nog best mee te vallen dus ik haal opgelucht adem. Gevalletje: "lijkt erger dan het is".

Stap 3: Sokken verspreiden zodat ik de eerste matchende sokken er al uit kan vissen. De opluchting die ik in eerste instantie voelde voel ik verdwijnen. Structuur heb ik nodig.

Stap 4: Alle sokken netjes uitspreiden en naast elkaar leggen. Zo zie ik sneller of ik eenzame sokken kan herenigen.

Stap 5: Alle herenigde en verenigde paartjes bij elkaar vouwen!!! en hopen dat het er heel erg veel zijn. 37 paartjes herenigt is op zich natuurlijk best een fijn aantal (zie rechter foto hieronder) ALLEEN als ik dan zie dat op de linkerfoto alle NOGSTEEDS gescheiden sokken staan dan zakt de moed mij wederom in de schoenen. Misschien kijk ik hier en daar nog over een paartje heen maar ik zie het even niet meer en dus laat ik ze gewoon even zo liggen en mag elk kind dat vandaag uit school komt even dubbelchecken.

Stap 6: Kids krijgen daarna de kans om kamers, sporttassen, gewone tassen en "godmagwetenwaarjeoveralsokken kuntverstoppen"- plekken na te kijken of ze daar toch heel misschien nog een verdwenen sok kunnen vinden. Die wordt dan nog keurig gewassen en herenigt met de sok uit de eenzame sokken berg voor dat stap 7 in werking gaat: Het afscheid nemen van definitieve  single sokken. Ik zal zeker nog proberen om wat nieuwe matches te maken maar of dat goed zal uitpakken moeten we afwachten.

NB. Was het opgevallen dat de eerste zin bestaat uit alleen maar spreekwoorden die over kousen gaan? "Na de vakantie als iedereen regelmatig op kousenvoeten en/of met de kous op de kop thuis is gekomen breekt altijd weer die tijd aan dat ik wel weer eens het naadje van de kous wil  weten en uitzoek of er nog iets te redden valt voordat we gaan denken dat we met kousen en schoenen in de hemel kunnen komen."

De spreekwoordelijke betekenis zou dan zijn: Na de vakantie als iedereen regelmatig stilletjes/onopgemerkt  en/of teleurgesteld thuisgekomen is breekt altijd weer die tijd aan dat ik alle details wil weten en uitzoek of er nog iets te redden valt voordat we gaan denken dat men zich niet moet inspannen.

Je moet iets hé om van zo'n rotklus iets leuks te maken.

Reageren op een blog? Dat kan als yoorslid. Lid worden is gratis. Behalve reageren kun je dan ook bloggers volgen of zelf aan de slag als blogger. Je hoeft je alleen even hieronder aan te melden: 
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties