×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Feedback gevraagd

Feedback gevraagd


De mensen die mij volgen weten inmiddels dat ik over veel onderwerpen blog. Wel altijd alleen over zaken die mij persoonlijk bezighouden. Nu zat ik mijn eigen blogs eens te bekijken en dan vallen mij een aantal zaken op. Zoals bijvoorbeeld wat graag gelezen wordt en wat jullie minder interessant vinden. Op zich is dat al heel leerzaam voor mij want dat is een van mijn doelen "leren". Niet dat dit de keuze van mijn onderwerpen zal beïnvloeden. Maar er zijn ook een paar blogs bij waar ik voor mezelf vraagtekens bij stel. En deze blogs wil ik aan jullie voorleggen, je hoeft ze niet diepgaand te analyseren (al zou dat best fijn zijn als je dat wel deed) maar even kijken en weergeven wat  je eerste indruk erbij is en het gevoel dat het je geeft zou al veel duidelijk maken denk ik voor mij.

Limburg getroffen door nucleaire ramp!

De vragen die ik bij deze blog heb zijn:

1. Wat denk je als je de titel leest? Ik heb namelijk het idee dat het woord "Limburg" mensen tegenhoud om erop te klikken en te lezen. Zou je als de titel "Nederland getroffen door nucleaire ramp" wel gekeken hebben naar deze blog?

2. Als je de blog leest wat denk je dan? Past de titel bij de blog? Vind jij het interessant? Te serieus? Niet serieus misschien? Spreekt dit onderwerp je aan?
3. Wat vind je van de kopfoto?

Naakt vissen

Deze blog is geschreven naar aanleiding van een krantenbericht dat ik las en waar ik om moest glimlachen.

1. Waar denk jij dat aan als je de titel ziet waar deze blog over gaat? Waarom klik je wel om te lezen of waarom klik je niet.

2. Ikzelf vond het wel geestig eigenlijk maar ik vraag me af of dat goed uit de blog naar voren komt. Wat vind jij?

3. Welk gevoel geeft deze blog je als je hem gelezen hebt? Hier ben ik dan wel erg nieuwsgierig naar.

Waarom stemmen mensen op de PVV?

Persoonlijk vond ik dit dus best een aardige blog en ik had er heel veel reacties op verwacht. Het verbaasde me dat die uitbleven en ik vraag me af waarom.

1. Komt het door de titel dat mensen niet durven te reageren? Het gaat me vooral om de vraag waarom reageren mensen niet het is toch een uitgesproken blog dacht ik. Of ben ik juist te direct in deze blog? Heel Nederland breekt z'n bek open over de PVV, zeker in verkiezingstijd maar als je dan een vraag stelt, okay het is een directe vraag dan krijg je er geen reacties op.

2. Wat heb ik in deze blog niet goed gedaan?

Misbruikt Erdogan de democratie?

Dit onderwerp "democratie" gaat me zo aan het hart dat ik vanuit de beste bedoelingen deze blog heb geschreven. En er zijn best veel mensen die deze blog gelezen hebben maar de reacties vielen me tegen. Ik vind het echt een blog waar je het gesprek over kunt aangaan. De vragen die ik hierbij heb zijn:

1) Is dit onderwerp te eng voor yoors?

2) Schrikt de naam Erdogan af in de titel?

3) Ik had gehoopt op insider reacties maar het kan natuurlijk dat er weinig Nederlandse Turken op yoors zitten. Ik had graag hun menig gelezen op mijn gedachtegang en die bleef echt volkomen uit. Het onderwerp gaat mij zo aan het hart dat ik het probeer te begrijpen.

4) Na het lezen van de blog spreekt er ook wel wat sarcasme uit zie ik. Schrikt dat af?

Restylen met Krijtverf. Waarom krijtverf ideaal is.

Dit is een van de eerste informatieve blogs die ik schreef. Nu is verven met krijtverf iets wat ik zeer regelmatig doe, sterker ik geef er workshops in en vandaaruit ben ik misschien gewend om veel reacties te krijgen. Krijtverf is hot maar ik had het idee dat deze blog niet echt interessant gevonden werd.

1) Is dit onderwerp te niche? Te specifiek?

2) Ik was nog maar net op yoors dus ik had nog niet door hoe je foto's etc. kon invoegen maakt dat de blog minder interessant?

3) Ik wil graag dat deze blog gelezen wordt omdat ik een voorstander ben van recyclen en restylen omdat het goed voor het milieu is. Mensen kunnen behalve op een milieubewuste manier hun meubels opknappen ook op een prijsbewuste manier hun interieur onder handen nemen. En ik denk dat dit door de titel niet naar voren komt. Welke titel had ik beter kunnen gebruiken? Iemand een idee.

4) Komt mijn bedoeling behalve uitleg geven over wat krijtverf is ook in de blog naar voren?

Bezuinigen, kwestie van omdenken. Kleding en schoenen

Deze serie blogs heb ik geschreven voor de mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken bij het bezuinigen.

1) Vind jij de kopfoto aantrekkelijk? Geef echt gerust je keiharde mening want als het niet aantrekkelijk is dan bereik ik dus de doelgroep niet die ik wil bereiken.

2) Spreekt het onderwerp aan?

3) Hoe vind je de algemene opzet van de blog (s)

4) Is de uniformiteit van de diverse blogs over dit onderwerp voor jou een pluspunt of juist een minpunt?


Ik zou het erg waarderen als er mensen zijn die de moeite willen nemen om even mijn docent of recensent te zijn.

Ik kan het natuurlijk geweldig vinden maar ik bekijk het door de ogen van de maker. Jij bent de lezer en jou moet het aanspreken. En als het je niet aanspreekt wil ik graag weten wat je niet aanspreekt. Ik kan wel wat feedback gebruiken bij deze blogs.

Bij de meeste blogs kan ik wel bedenken waarom ze al dan niet aanslaan of al dan niet of juist wel veel gelezen worden maar bij de bovenstaande blogs kan ik zelf niet goed de oorzaak verzinnen. Of als ze wel goed gelezen worden waarom er niet gereageerd wordt. Ik begrijp best dat niet alle blogs geschikt zijn voor een inhoudelijke reactie maar er zitten er toch een paar tussen waarvan ikzelf dus wel denk dat ze daar geschikt voor zijn en ik vraag me dus af wat er in de blog voor zorgt dat mensen dus niet reageren, of in elk geval minder dan ik verwacht. En waar ik ook echt oprecht graag geweten had van de lezers wat hun standpunt was

Lifestyle Blogster
Persoonlijk spreken je blogs mij niet zo aan. Misschien omdat ik er "te jong" voor ben (17)? Of het ligt niet daaraan, geen idee. Want ik zie trouwens best vaak jongeren die het nieuws echt volgen, maar ik heb bijv niets met het nieuws (de blog van het stemmen, democratie). Maar ik vind wel dat je goed schrijft en dat je blogs helder geformuleert zijn. Dat is wel feedback dat ik je wil meegeven :)
05-07-2017 09:54
05-07-2017 09:54 • 1 reactie • Reageer
DidI'Ms world
Ik kan me dit heel goed voorstellen Anouk. Mijn dochter is van jouw leeftijd en die loopt er ook niet (altijd) warm voor. Is vaak nog een te ver van mijn bed show. En dat is het mooie ook wel van deze leeftijd. Je geen zorgen maken over de toekomst en vooral in het hier en nu leven, en daar is ook wel wat voor te zeggen. Dus deze opmerking begrijp ik heel goed. Ik denk dat ik dit soort blogs ook vaak schrijf met een ouder lezerspubliek in mijn achterhoofd. Al is het natuurlijk voor mij nu wel een uitdaging om eens na te gaan denken hoe ik jongeren geïnteresseerd kan krijgen in dit soort onderwerpen, want uiteindelijk is het toch jullie toekomst die op "het spel staat". Dank dat je dit even onder de aandacht bij mij hebt gebracht. Fijn om te lezen dat het niet aan mijn schrijfstijl ligt. Met deze feedback ben ik heel blij.
05-07-2017 10:04
05-07-2017 10:04 • 1 reactie • Reageer
Mayke Muller
Blijf schrijven over wat jou raakt. Zo blijf je in jouw flow. Meer volgers krijg je vanzelf.
29-06-2017 21:44
29-06-2017 21:44 • 1 reactie • Reageer
DidI'Ms world
Dat zeker maar feedback is altijd goed om te krijgen.
29-06-2017 21:54
29-06-2017 21:54 • Reageer
Vicky
Gewoon blijven schrijven wat jij belangrijk vindt
28-06-2017 08:22
28-06-2017 08:22 • 1 reactie • Reageer
DidI'Ms world
Lief dat je dat zegt maar daar leer ik niks van. Ik zou echt graag mijn vragen beantwoord hebben.
28-06-2017 08:32
28-06-2017 08:32 • 1 reactie • Reageer
bloggingk
goede manier om extra views te krijgen, je posts zo in een andere post zetten ;)
27-06-2017 13:44
27-06-2017 13:44 • 1 reactie • Reageer
DidI'Ms world
Dat is een manier inderdaad al zou ik het fijn vinden om feedback te krijgen maar blijkbaar heb ik mijn blog op verkeerde moment geplaatst want volgens mij is iedereen vooral druk met 100 yp verzamelen.
27-06-2017 14:10
27-06-2017 14:10 • Reageer
MonsterMam
Ben zelf nogal vatbaar voor bait en kwamkwammers.
26-06-2017 21:29
26-06-2017 21:29 • 1 reactie • Reageer
DidI'Ms world
Okay, dus dan heb jij ook niks met mijn blogs. Dat is duidelijk. Die bait zal ik wel eens in de gaten houden want ik hoop dat mijn blogs gelezen worden door mensen die dit interessant vinden en als ik door verkeerd gebruik de juiste lezers mis dan zou dat wel jammer zijn.
26-06-2017 21:33
26-06-2017 21:33 • 1 reactie • Reageer
Sé
Mmm nou Erdoğan zou ik alleen over lezen als iemand zelf betrokken is of expert. Naakt vissen klinkt niet beetje gedwongen in mijn oren (vissen in je blootje misschien?) En krijtverf niet omdat ik t niet gebruik. Ik ben nog nieuw hier maar merk wel dat het goed werkt om dicht bij je eigen interesses te blijven en rustig op te bouwen...
26-06-2017 20:40
26-06-2017 20:40 • 1 reactie • Reageer
DidI'Ms world
Maar of iemand betrokken is of een expert weet je toch pas als je de blog gelezen hebt? Waaruit concludeer jij dan op voorhand dat ik niet zelf betrokken ben of geen expert ben? Misschien was "vissen in je blootje" inderdaad een alternatief geweest. Krijtverf is inderdaad een niche en dat heb ik me denk ik niet genoeg gerealiseerd omdat ik "in dat wereldje" zit. Dat van dicht bij je eigen interesses blijven dat lukt wel, ik blog alleen over dingen die mij bezig houden maar ik ben wel breed georiënteerd en dat kan wel eens niet handig zijn hier op yoors.
26-06-2017 20:45
26-06-2017 20:45 • 1 reactie • Reageer
Millieballon
Zoveel mensen, zoveel smaken. Ik ben ook geen doorgewinterde bloglezer. Ik zou alleen op de krijtverf klikken. Ik weet dat ik dat ook gedaan heb en zelfs supporter zijn. De tekst vond ik goed, de vormgeving en foto's kunnen beter. Blog is dan goed in die doelgroep af te zetten. Politieke blogs lees ik niet snel en komkommer verhalen voor een breed publiek trekken mij ook niet zo. Met je laatste vraag kaart je een vraag aan die ik ook al eerder stelde. Moet je jezelf als auteur herkenbaar maken in de titelfoto of levert het meer pv op als je een neutrale indruk achterlaat. De naakte visser heb ik nu even snel gelezen ( heb de naaktfoto van Albert nog in mijn hoofd zitten, die vond ik grappig) Maar deze visser maakte geen indruk op mij.
26-06-2017 20:17
26-06-2017 20:17 • 1 reactie • Reageer
DidI'Ms world
Wat zijn komkommerverhalen voor jou? Ja, met de vormgeving en foto's heb ik wel een tijd zitten worstelen dus die opmerking begrijp ik wel. Ik probeer de titelfoto's passend bij de blog te plaatsen en aangezien ik over veel verschillende onderwerpen blog vind ik het lastig om daar een huisstijl bij te verzinnen zeg maar. Want de mensen die geïnteresseerd zijn mijn DIY blogs zullen waarschijnlijk weinig hebben met blogs gebaseerd op actualiteiten en mijn gedachten daarover en dan werkt een "huisstijl" misschien weer averechts. De naakte visser was voor mij alleen een aanzetje om naaktheid in de maatschappij aan te kaarten en hoe we daarmee om gaan en of dat correct is. Ik merk uit de reactie dat dit niet overgekomen is dus dan is de titel misschien niet goed gekozen geweest. Fijn dat je gereageerd hebt.
26-06-2017 20:29
26-06-2017 20:29 • Reageer
☆ Yoortainment2day ☆
Bezuinigen, kwestie van omdenken. Kleding en schoenen - geen aantrekkelijke kopfoto en geen baittekst. Restylen met Krijtverf. Waarom krijtverf ideaal is. - Beperkte lezerspool. Misbruikt Erdogan de democratie? - Artikel met houdbaarheidsdatum / persoonlijk politieke visie. Waarom stemmen mensen op de PVV? - Onduidelijke kopfoto, Politiek beladen; mensen zijn een beetje PVV moe. Naakt vissen - Onduidelijke kopfoto en het is niet direct duidelijk waarom ik daar überhaupt op zou moeten klikken. Limburg getroffen door nucleaire ramp! - Onduidelijke kopfoto en klinkt als nepnieuws. Echte NO-GO dus.
26-06-2017 19:47
26-06-2017 19:47 • 1 reactie • Reageer
DidI'Ms world
Bij jou slaan de kopfoto's niet aan mag ik concluderen. Kun jij mij uitleggen wat een baittekst is? Google helpt me niet. Ik zal dit meenemen en eens vergelijken gaan met de blogs die wel veel gelezen zijn.
26-06-2017 20:03
26-06-2017 20:03 • 1 reactie • Reageer
☆ Yoortainment2day ☆
Er zitten veel artikelen bij met een houdbaarheidsdatum.
26-06-2017 19:43
26-06-2017 19:43 • 1 reactie • Reageer
DidI'Ms world
De houdbaarheidsdatum ......... maar dat vind je toch pas als je het gelezen hebt. Hoe zou ik dit anders kunnen doen dan. Ik schrijf een blog naar aanleiding van iets wat mij in de actualiteit bezighoudt en ik probeer het breder te trekken. Erdogan als voorbeeld is nog steeds bezig maar misschien dat de voorbeelden die ik gebruik na een tijdje niet meer werken. Zal er nog eens naar kijken en wat meer op letten bij nieuwe blogs. Dankjewel voor je reactie.
26-06-2017 20:07
26-06-2017 20:07 • Reageer
MarijkeToscana
hm... vind wel dat je moeilijke vragen stelt :-) mijn ervaring is dat mensen pas gaan reageren als ze je beter kennen. en dat alle titels die jij nu noemt, dat ik (persoonlijk) die alleen zou aanklikken als ik ongeveer weet door wie ze geschreven zijn... ik bedoel: als ik iets met krijtverf zou willen gaan doen, dan ga ik op zoek naar serieuze informatie, dan google ik en klik een paar treffers aan die me wel serieus lijken, van iemand die die verf verkoopt of die er workshops in geeft, en dan heb ik na een uurtje ongeveer de info die ik zocht. ik ga die info niet op Yoors zoeken naakt vissen heb ik een paar keer zien staan, maar elke keer gedacht: zal wel sensatie zijn. geen zin in. op Yoors zie je pas wie iets geschreven heeft NADAT je erop geklikt hebt. ik ken je niet goed, maar als ik gelijk jouw naam ook had gezien, dan zou ik wel nieuwsgierig geworden zijn waarom jij daar iets over schrijft. en zou de kans groter geweest zijn dat ik toch even had gekeken.
26-06-2017 19:34
26-06-2017 19:34 • 1 reactie • Reageer
DidI'Ms world
Kan ik dan samenvattend concluderen dat omdat ik nog een vrij nieuwe blogger ben op yoors dat de reden zou kunnen zijn dat mensen de blogs niet lezen? En dat yoors dan misschien niet geschikt is voor deze onderwerpen of is deze laatste conclusie niet correct? Je hebt wel een puntje met dat je niet weet wie de blog geschreven heeft op voorhand aan de andere kant verschijnen de blogs bij nieuwe posts en daar staan toch alleen de nieuwe posts van de mensen die je volgt dacht ik. Al kan ik me voorstellen dat mensen die veel mensen volgen dat ook niet als leidraad gebruiken als "interessant om te lezen". Ik volg voornamelijk de mensen waarvan ik interessante blogs gebruik. De titel "naakt vissen" vind jij te populair (weet even geen betere term), maar ik denk dat ik dit wel kan begrijpen. Heb jij dan een suggestie welke titel ik dan had kunnen gebruiken voor deze blog zodat hij deze indruk niet gekregen had want de blog is dan wel geschreven naar aanleiding van een artikel dat ik las maar gaat eigenlijk ergens anders over. Ik probeer te begrijpen wat er bij deze blogs misgaat, misgaat in de zin dat ik niet dat bereik wat ik had gedacht dat er uit zou komen. Dus ik dacht laat ik het eens vragen. Vooral omdat ik bij enkele blogs dat erg jammer vind. Dankjewel voor je reactie.
26-06-2017 19:51
26-06-2017 19:51 • 1 reactie • Reageer