Boodschappen doen

Boodschappen doen


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

‘Maar schatje…’ probeerde ik nog, maar ik kreeg niet eens de kans om mijn zin af te maken.

‘Niks schatje, hier is het lijstje. Jij gaat. Schiet op!’ Eén ding is zeker, een microfoon en versterker heeft mijn schatje niet nodig, het volume is zo al meer dan groot genoeg.

Je moet in het leven weten wanneer je moet meebewegen. Dit was zo’n moment. Zuchtend hees ik me in mijn jas en ik stapte naar buiten. Even zoog ik de frisse buitenlucht met welbehagen naar binnen, maar een por tegen het raam bracht me snel weer in beweging. Trouwens, zo heel fris was het buiten niet en ik had al spijt dat ik mijn dikke winterjas had aangetrokken, helemaal gevuld met van die kleine wolbolletjes. En dus warm. Heel warm. Ik zou natuurlijk terug kunnen gaan om een dunnere jas te pakken, maar om eventuele stormachtige confrontaties te voorkomen zag ik daar toch maar van af. Dan maar warm.

Op het tuinpad zag ik een groot, wit voorwerp liggen. Fijn. Nu de sneeuw weer was gesmolten heb ik dus eindelijk de zak met strooizout weer teruggevonden, precies naast het stukje land waar we de tulpenbollen in de grond hebben gestoken.

Omdat we een klein beetje afgelegen wonen en verharde wegen hier ontbreken hebben we een passend vervoermiddel om de bewoonde wereld te bereiken: een tractor. Het gaat misschien niet hard, maar je hebt vanuit je hoge positie in ieder geval een fantastisch uitzicht. Na een half uurtje bereikte ik mijn bestemming. Het warenhuis. Tenminste, zo noemen ze het. De L&B is in feite maar een klein winkeltje, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Als ze maar verkopen wat we nodig hebben. Op mijn lijstje stond onder andere een zak met kussenvulling. Onze schootkat had laatst in een onbewaakt moment een heel kussen aan flarden getrokken. Ik had daarna nog voorgesteld een hokje te timmeren om die kat van dat soort activiteiten af te houden en ik was zelfs al met een meetlint in de weer geweest. De reactie van mijn echtgenote was daarop kort, fel en heftig. Ik zag er dus maar van af.

Door datzelfde incident met de kat en het kussen had mijn vrouw van schrik haar tuinschaar in de tuin laten vallen en de daarop volgende sneeuwperiode had gezorgd voor een dikke laag roest. Met een zucht liet ik een nieuw exemplaar in mijn mandje vallen.  Nu nog een zak dropjes en een paar blikjes kattenvoer, dan kon ik weer op huis aan.


(c) 2018 Hans van Gemert

Afbeelding: Pixabay

Geschreven met de steekwoorden van Schrijvelarij (maart 2018), en natuurlijk passend in de:

Schrijfuitdaging maart 2018

31 maart: de laatste dag om nog mee te doen!

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (15 reviews)
expand_more
Verberg reacties
haha wat een leuke bijdrage, ik zie je rijden
| 23:07 |
Dank je :-) Steekwoordenverhalen, altijd leuk om te doen :-)
| 09:06 |
Met de vlam in de pijp met de tractor op pad
| 22:55 |
Machtig geluidje :-)
| 00:03 |
Als het maar rustig aan gaat en je kunt genieten van de rit op de tractor ;-)
| 16:42 |
Dat is dan alvast iets :-)
| 17:00 |
:-)
| 19:26 |
Ik zie je al helemaal gaan met de tractor door Rosmalen haha, gelukkig is het een verhaaltje, wel een mooie! 
| 08:08 |
Ja, die parkeervakken zijn er ook overal wat te smal...
| 09:30 |
Echt wel ja haha
| 20:46 |
Weer leuk geschreven!
| 20:49 |
Dank je wel!
| 23:15 |
hihi, wat een prachtige rode draad die ik onder de sneeuw vandaan zie komen !  Prachtig verhaal weer ... 
| 08:51 |
Dank je wel:-)
| 10:05 |
Mmm, ik gok erop dat het verhaal fictief is... Zo niet, heb ik toch wel met je te doen! 😂
| 01:15 |
Ik gok hetzelfde :-)
| 10:06 |
O, gelukkig! Haha!
| 13:21 |
afijn toen hij het boodschappenlijstje zag vond hij het minder erg. Want voor zijn kat doet hij het graag.
| 00:19 |
Het is dat er dropjes op het lijstje stonden...
| 00:25 |
hihi om hem te paaien!!
| 00:32 |
Even een tegen bezoek en wat kan jij geweldig vertellen zeg. Ik heb genoten Hans en ga je zeker volgen 
| 20:19 |
Met frisse tegenzin welteverstaan...
| 17:21 |
Kon je dat merken?
| 17:25 |
Was een wilde gok 😜
| 17:37 |
😂
| 17:38 |
Even moeten googlen naar 'L&B': er kwamen slechts zonnepanelen, leermode en whisky in beeld. Gelukkig is die bij jullie ruim gesorteerd: zelfs kattenvoer en drop. :)
| 14:56 |
We zijn er blij mee :-)
L&B kwam voor in een vorig verhaaltje, en de letters staan hier voor 'list en bedrog' 😜
| 14:58 |
Oh, vandaar:)
| 15:01 |
Alweer leuk gedaan! Altijd praktisch zo'n tractor ;-)
| 12:08 |
Ja, zo'n ding mag eigenlijk niet ontbreken in je schuurtje 😜
| 12:24 |
Ik heb een magische mini-variant ;-)
| 12:28 |
Tof!
| 13:41 |
Heerlijk voor je, dat je die zak strooizout weer hebt gevonden, gun het je wel 😃 
| 11:58 |
Dank je wel, ik ben er ook erg blij mee!
| 11:59 |
tja het is ook koud in hun relatie?of is er meer gebeurt wat we nog niet lazen...
| 11:32 |
Ik sluit nooit iets uit 😜
| 12:00 |
Gezellige vrouw heb je. Ze heeft zeker ook haar lieve kanten, ergens heel diep verstopt? 
| 11:27 |
Vast wel 😜
| 12:00 |
🙈
| 12:01 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen