Het staartje

Het staartje


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Hap

Wat vooraf ging

Ik sta oog in oog met de wolf en ben verlamd van schrik. Nog één stapje heeft de wolf nodig en ik zal de gelige, scherpe tanden van te dichtbij meemaken. Eén stapje op de steeds dunnere tak. En dat is één stapje teveel. De brekende tak berooft ons beiden van het evenwicht en maakt dat ik in het water val. De wolf ook, trouwens. Ik grijp me in het wild stromend water vast aan het enige houvast dat ik kan vinden. De staart van de wolf. En zo wordt mijn aanvaller mijn redder. De wolf blijkt een krachtige zwemmer te zijn. Als we even later weer op de kant staan gaat de wolf ervandoor, het koude bad heeft hem van zijn eetlust beroofd. In de verte zie ik hoe hij vlak langs een argeloze fietser wegschiet. Is dat Referendaris


(c) 2017 Hans van Gemert

Afbeelding: Pixabay

Geschreven in antwoord op de vele smeekbeden... en uiteraard binnen dezelfde 140 yw uitdaging als het voorgaande deel. 140 yw uitdaging? Weet je niet wat dat is? Een verhaal schrijven in precies 140 woorden, met deze maand als verplicht woord 'waterval', en dat mag ook gebruikt zijn als 'water' en 'val'Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (14 reviews)
expand_more
Verberg reacties
poeh........pffff......dat liep ff heel anders af.hihi
| 22:31 |
Gelukkig maar :-)
| 22:34 |
Ja dat was ik. Was een unheimisch gevoel, zo'n grijze schicht. Nice, DVDV.
| 16:12 |
Ja, dan had ik het goed gezien :-)
| 16:13 |
Ik zie hem gaan!!!
| 16:05 |
Ik ook, opluchting!
| 16:11 |
Hahahaha!!!
| 16:16 |
Whahahaha die laatste zin...... Daar heb ik beeld bij....... Slapstick......
| 08:53 |
Heerlijk als je in beelden kunt denken :-)
| 09:21 |
Doe jij dat niet dan als je leest of schrijft?
| 14:03 |
Jawel, en vaak ook als ik niet lees of schrijf!
Het maakt alles meestal een stuk leuker :-)
| 14:32 |
Dat vind ik nou ook !!
| 14:34 |
Hij vertrok met zijn staart tussen de benen... en nam het hazepad.
| 19:11 |
Met grote kikkersprongen. (Opluchting!!)
| 19:13 |
Heel mooi verhaal met een aparte wending!
| 22:24 |
Dank je wel, Marion
| 23:25 |
:-)
| 07:21 |
Een aanvallende redder. Dat zie je niet vaak. P.s. je trefwoord is niet goed er staat 40 YW ;-)
| 16:51 |
Ik ben blij dat het water zo koud was, hij schrok ervan denk ik.
Dank voor je tip (iets over haastige spoed): bijgewerkt!
| 18:24 |
Zo'n dikke vacht. Tss.
Graag gedaan. Herkenbaar!
| 18:45 |
O, dus geen hoogtepunt en geen dieptepunt, maar een reddende engel, eh, wolf
| 11:50 |
Het luchtte toch op ...
| 12:24 |
Heel goed vervolg!
| 15:53 |
Dank je wel!
| 15:55 |
Hé gelukkig maar! We kunnen nog een tijd lang van je blijven genieten...
| 13:52 |
Ik maakte me zelf ook al wel een beetje zorgen....
| 13:58 |
Kan ik mij volledig voorstellen ;-)
| 14:00 |
Geweldig dit verhaal
| 12:23 |
Dank je wel :-)
| 13:04 |
Ik ben nog niet zo lang op yoors maar vind deze verhalen super! .. benieuwd naar vervolg :)
| 11:07 |
Dank je wel Stefanieke, het is ook leuk om te doen. Wil je er ook eentje proberen?
| 11:09 |
Ja lijkt me wel tof :) Hoe werkt dit? Brei je verhaal aan wanneer je getagt wordt?
| 11:41 |
Deelname is helemaal vrij voor iedereen. Volg even de link onder het verhaal (de 140 yw van mei 2017), daar staat alles van deze uitdaging uitgelegd. Er zijn overigens meer schrijfuitdagingen op Yoors, allemaal leuk om te doen :-). Vlindertje73 heeft een overzichtje gemaakt, maar er kan altijd nog ineens wat bij zijn gekomen :-)
| 11:52 |
Wel ik ga het eens proberen! Publicatie in 10 minuten :) Ik hoop dat ik het goed doe
| 12:30 |
Heel goed gedaan weer. Knap hoe jij heel Yoors aan elkaar verbindt!
| 10:53 |
Dank je wel! Ik knoop nog steeds graag :-)
| 11:08 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen