Het tweede monster


Het vorige deel van dit #verhaal over het #monster

Het eerste deel

Gewekt

Hans van Gemert

Ik voel hoe mijn hart stevig in mijn keel bonst. Wie verwacht dan ook ineens een lelijk monster tegen te komen? Voorzichtig gluur ik om het gordijn. Niemand te zien. Dat is niet best, een monster dat zomaar verschijnt en verdwijnt.

Ik waag het erop en zet weer een stapje de ruimte in. Dat valt niet mee, de vloer is hier opmerkelijk glad en mijn klauwen hebben maar nauwelijks houvast. Nog maar een stapje. Daar is het monster weer. Hij kijkt me geschrokken aan, ik zie kleine druppeltjes transpiratieslijm onder zijn oogballen zitten. Ik steek mijn hand groetend op en het monster doet precies hetzelfde.

‘Hallo,’ zeg ik.

Ik zie zijn lippen bewegen, maar vreemd genoeg hoor ik behalve mijn eigen stem niets. Zou hij niet kunnen praten?

‘Pas op,’ waarschuw ik, ‘ik hoor mensen, die houden niet van monsters.’


(c) 2018 Hans van Gemert

Afbeelding: Pixabay

 

Het volgende deel

Alle delen in deze reeks zijn afwisselend geschreven door Dewaputra en mijzelf in de 140-woorden uitdaging van juni 2018, met het verplichte woord 'slijmbal' (dat ook in delen mag worden gebruikt).  Wil je ook meedoen met de 140-woorden-uitdaging? Kijk dan ook even hier:

140 w Juni

FrutselenindeMarge