Hoera, een award!


Prijzen, beloningen, awards, wie is er niet dol op om op de een of andere manier in de spotlight gezet te worden?Misschien denk je nu ‘een award, heb ik daar niet al eens eerder iets van gezien?’  Dat zou inderdaad zomaar kunnen, er zijn heel wat bloggers op Yoors die inmiddels een Liebster Award hebben gekregen. Ik had ‘m inmiddels vijf keer gehad en in twee blogs heb ik de bijbehorende vragen beantwoord. Vandaag viel de zesde nominatie op de virtuele mat, deze keer van Nele, waarvoor mijn hartelijke dank.


Hieronder zie je de vragen die Nele me heeft gesteld én natuurlijk mijn antwoorden

 

De vragen van Nele

1. Peper of zout of peterselie?

Dat ligt er aan. Het één sluit het ander niet uit. Laat ik het in volgorde zetten: zout, peper, peterselie.

 

2. Welke verhalen of boeken staan in jouw persoonlijke top-drie, en waarom? 

Er zijn zoveel prachtige verhalen en boeken. Wat in mijn persoonlijke top staat is ook afhankelijk van het moment, mijn stemming. Ik wil in ieder geval even noemen 

‘The Lord of The Rings’ van J.R.R. Tolkien. Met dit meesterwerk heeft Tolkien niet alleen een spannend en tot de verbeelding sprekend verhaal geschreven, maar hij heeft daarnaast ook gezorgd voor een gedetailleerde uitwerking van de wereld waarin het verhaal zich afspeelt, de volkeren die er wonen, compleet met mythologie, geschiedenis én compleet met volledig uitgewerkte talen.

Daarnaast vind ik de fantasy-reeks ‘Amber’ van Roger Zelazny erg mooi en knap geschreven, hij schept een wereld waarin niets is wat het lijkt en álles magisch verbonden blijkt.

Laat ik vandaag als derde noemen de reeks boeken van Isaac Asimov, over de Foundation. Een SF-werk, dat zich afspeelt in een verre toekomst van zeker 20.000 jaren verderop.

 

3. Zonder welk voorwerp vertrek je niet op reis?

Tegenwoordig kun je haast niet meer zonder mobiele telefoon… tenminste als er op de beoogde reis ook internet is.

4. Wat is je Lievelingskost?

Ik houd van lekker eten, en daarbij ook nog eens van variatie. Eén specifiek lievelingsgerecht heb ik dan ook niet.

 

5. Welke groente is onmisbaar?

Tja, ook zo’n vraag. Voor je gezondheid gaat het om vele soorten, maar ik kan voldoende variëren. Eén specifiek onmisbare groente is er dan voor mij ook niet.

 

6. Welk klassiek muziekstuk vind je zelf erg goed?

Ik speel renaissancemuziek bij de Stadspijpers van ’s-Hertogenbosch. Laat ik daarom een renaissancestuk uitkiezen (dat overigens door de Stadspijpers niet wordt gespeeld): La Spagna

 

7. Welk modern muzieknummer staat in jouw persoonlijke top-tien?

De vraag is ‘wat is modern’. Ik vind ‘Het dorp’ van Wim Sonneveld erg mooi. Maar ook bijvoorbeeld 'Halleluja' van Leonard Cohen.

 

8. Waar kun je niet mee om?

Ik houd niet van oneerlijkheid en onoprechtheid.

 

9. Wat vind je leuk aan mensen?

Je kunt ermee lachen!

 

10. Welke sprookjes zijn je bijgebleven? (En waarom?)

Dat zijn de klassieke sprookjes als Hans en Grietje, Roodkapje, Sneeuwwitje, enzovoort. Sprookjes waarin de kwetsbare figuren uiteindelijk het boze overwinnen. Een thema dat me wel aanspreekt – zoals je ook kunt zien aan de boekkeuze hierboven.

 

 

De regels

1)  Bedank de persoon die jou heeft genomineerd

2)  Post een link naar zijn of haar blog

3)  Zet een foto van de award op je blog

4)  Beantwoord de vragen van de persoon die jou heeft genomineerd

5)  Nomineer 5 tot 11 blogs

6)  Bedenk 10 nieuwe vragen voor de bloggers die je zelf nomineert

7)  Informeer de bloggers die je zelf hebt genomineerd en bezorg hen de link van je eigen blogpost

8)  Kopieer deze regels in je eigen blogpost


Nominatie

Tja, die regels... Ik zou vijf tot elf blogs of bloggers moeten nomineren. Maar ik wijk van de regels af. De Liebster Award is inmiddels uitgebreid en intensief rondgegaan en vele bloggers hebben 'm één of meerdere keren ontvangen en de vragen beantwoord. Ik zal daarom niemand specifiek nomineren. Maar heb jij hem nog niet gehad en vind je het leuk om hier aan mee te doen, beschouw je dan hierbij door mij genomineerd. Je kunt gebruik maken van de vragen van Nele, of de vragen die aan mij gesteld zijn in mijn eerdere beantwoordingen. En die vind je hieronder!


De kopfoto is een bewerking van een eigen foto.

Het idee van de Liebster Award is op Yoors geïntroduceerd door Lifebymamalinda