Verstopt voor Anna Miranda de achtste

Verstopt voor Anna Miranda de achtste


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

"Mijn huis is mijn kasteel"


De voorgeschiedenis, waarvan drie delen door mij en twee door Dana zijn geschreven, lees je hier:

 Toen ik vanmorgen opstond voelde ik het al. Het zou een héél bijzondere dag gaan worden.

De vorige dagen had ik zorgvuldig alle noodzakelijke voorbereidingen getroffen. De greppels rond mijn huis heb ik extra uitgediept en verbreed zodat ze niet zomaar over te steken zijn. De overvloedige regen van de afgelopen dagen heeft ervoor gezorgd dat de sloten tot het randje toe gevuld zijn, ze vormen een volwaardige slotgracht. Aan de voorkant van mijn huis heb ik een nieuwe deur aangebracht, die je uitsluitend kunt bereiken via een ophaalbrug. Uiteraard is de ophaalbrug voorzien van een echt valhek, dat ik voor een prikkie op de rommelmarkt heb weten aan te schaffen. Ook aan de achterdeur heb ik gedacht. Een groot getralied hek verspert elke ongewenste bezoeker elke toegang. Mij zullen ze niet hebben! Met een voedselvoorraad van enige weken trek ik mij terug in mijn domein, mijn kasteel, mijn droomhuis. Onder die voorraad ook een ruime hoeveelheid tomaten. Ik houd niet van tomaten. Ik verafschuw de flauwe, weeïge smaak van die dingen. Maar ze zijn nuttig. Als projectiel. Handig als ik ben heb ik een speciale tomaatwerper uitgedacht, waarmee ik belagers op een onschuldige wijze op afstand zal weten te houden. Ik kan me geen nieuwe confrontatie met een rechter veroorloven. Laat die buurman maar komen!

Zorgvuldig tuur ik de horizon af. Het is tijd. Daar komt buurman Bothan Brewster weer aan. Met die verdomde Anna Miranda de Achtste. Ik haat haar, kan haar niet meer luchten of zien. De afgelopen twee weken waren een hel. Kapot was ik, finaal uitgeput. Nog eventjes en ze kunnen me naast Athdar hangen als een uitgemergelde trofee. 

Ik weet nog als de dag van gisteren hoe Dana als moderne Judge Judy me dit kooltje heeft gestoofd. Komt ze daar even op zo’n motor met zijspan aangezet. Vakantie! Ha! Zij wel ja, met d’r motor en dat hondje! En ik zit hier met de gebakken peren. 

Van ellende trek ik de laatste haren uit mijn hoofd. Niet dat er nog veel over waren, maar toch.

Bothan Brewster leidt Anna Miranda de Achtste. Of eigenlijk is het andersom. Anna Miranda de Achtste leidt hem als een ware femme fatale. Ze heeft haast, ze heeft er blijkbaar weer zin in. De feeks. Maar de slotgracht is een onvoorziene hindernis. De ophaalbrug is opgehaald, de toegang is versperd. De tomaatwerper gereed voor actie. Een enkele tomaat vliegt over de gracht. Mis, maar dat is niet erg. Dreiging, dat kan voldoende zijn. Er mogen geen slachtoffers vallen, één stierenkop aan de wand is meer dan voldoende.

‘Kom naar buiten!’ hoor ik Bothan roepen. ‘Echt niet! ‘

‘Lafaard!’ Hij heeft gelijk en ik weet het.

‘Als je nou niet gauw komt, dan, dan….’ Bothan zoekt naar een passend dreigement. Kan me niet schelen. Hij kan de boom in met z’n Anna Miranda de zoveelste.

‘De rechter heeft het zelf gezegd!’ Ik aarzel. Zal ik het doen, zal ik het niet doen? Nee, ik doe het niet. Echt niet. Nooit niet. Nooit meer!

Het tweetal aan de andere zijde van de slotgracht wacht en wacht. Ze drentelen heen, ze drentelen weer. Ook de achterzijde van mijn huis wordt tevergeefs onderzocht. Het hek houdt. Gelukkig maar.

Anna Miranda de Achtste is ondertussen door haar geduld heen, ze houdt het niet meer. En dan richt ze haar avances nu volledig op de arme Bothan. 

Met het nodige leedvermaak zie ik toe hoe hij zwicht, hij kan niet anders en hoe hij Anna Miranda de Achtste geeft wat zij zo nodig heeft. Eén keer. En nóg een keer. Drie keer slechts houdt hij het vol, de slampamper, de zwakkeling! Maar Anna Miranda vergeeft het hem blijkbaar. Tevreden drentelt ze terug naar het nieuwe hek, en verlaat mijn grondgebied. Bothan strompelt achter haar aan, met een onverwacht gelukzalige uitdrukking op zijn gezicht.


(c) 2017, Hans van Gemert
Geschreven in de april-weefuitdaging van Marion Wever (het cursief gedrukte deel) 
en passend in de april-uitdaging van de Facebookgroep Schrijvelarij


Het verhaal gaat verder:Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (16 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Zie het helemaal voor me die Anna Miranda de Achtste.
| 15:32 |
Met plezier gelezen!
| 13:48 |
Met plezier geschreven, dank je!
| 14:21 |
Wat Mam.en.zo zegt.....
| 18:25 |
ja..... ik weet het
| 19:10 |
sorry, Ingrid, wist ik veel dat ze het laatste deel van mijn uitspraak zo serieus zouden opvatten
| 21:09 |
lol
| 21:56 |
Jee3tje, 3x met een gluurder op de eerste rij nog wel... pfieuw!
| 11:16 |
:-) Je maakt nog eens wat mee, daar op dat platteland...
| 11:24 |
Nou inderdaad!
| 11:25 |
Ha ha leuk
| 10:08 |
Merci!
| 10:12 |
Nou ja zeg jij laat de natuur ook z'n gang maar gaan he :-)
| 01:19 |
Het leven zit raar mekaar :-)
| 08:36 |
Valt vooral op als je er over schrijft :-)
| 10:14 |
Precies :-)
| 10:53 |
Hahaha, geweldige samenwerking Hans!!
| 18:08 |
Het overkomt ons gewoon....
| 19:18 |
Super! Ik had een rendez-vouz met marion's moon, ook errug leuk. Smaakt naar meer...
| 20:35 |
Precies, het haalt van álles in je boven :-)
| 20:57 |
ja, hahahaha, geweldig is dat!!
| 21:03 |
Was idd wel grappig hoe het ging ja. Moest gewoon een deel 2 komen..... ;-)
| 01:20 |
en leuk!
| 17:17 |
Leuk om te doen ook
| 17:47 |
Een kasteelromannetje, leuk er uit geworsteld Hans, zal ik weer een deeltje schrijven?
| 14:56 |
Ga je gang!
| 17:07 |
| 19:37 |
ik heb het gezien, kan me niet voorstellen dat hier geen deel op volgt
| 21:07 |
Ik ben zeer benieuwd naar de volgende :-)
| 21:33 |
Miranda de achtste kan er precies wat van :D
| 14:22 |
Zeg dat!
| 17:18 |
Oh la la, een onvermoede romance.
| 13:06 |
Ja, dat kan nog wat worden :-)
| 17:18 |
haha leuk geschreven Hans , en wat een geweldig plaatje erbij hahah.
| 11:12 |
Dank je wel Dieter!
Het plaatje komt van Facebookgroep 'Schrijvelarij', als onderdeel van een fotowoorden-uitdaging.
| 11:18 |
Ook weer heel erg leuk!! Wel een paar woordjes meer dan die 200 natuurlijk maar het is je vergeven.. hahaha
| 10:22 |
Dank je!
Het stukje schuingedrukt zonder jouw openingszin is precies 200. Ik had die openingszin mee moeten tellen, ik geef het toe. Fijn dat je me vergeeft :-)
| 10:26 |
:-)))))
| 10:32 |
Zo mooi ook dit weer
| 09:02 |
Dank je wel Johan
| 09:03 |
haha. had geklikt omdat ik op tips voor droomwoningen hoopte :-)
| 08:21 |
Mijn droomwoning wordt in de eerste delen beschreven.... :-)
| 09:01 |
Whahaha, hilarisch weer!
| 07:40 |
Ik heb eindelijk weer een beetje kunnen slapen :-)
| 09:02 |
:-D gelukkig, heb je energie kunnen opdoen voor nieuwe verhaaltjes ;-)
| 09:17 |
:-) Wie weet - maar vanmiddag wordt het muziek maken :-)
| 09:21 |
Ook belangrijk. Veel plezier!!
| 09:22 |
Dank je, gaat goed komen!
| 09:23 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen