×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Mijn nieuwe fototoestel

Mijn nieuwe fototoestel


Ik had al eerder een blogje geschreven over mijn verjaardagscadeau, een fototoestel. Ik heb allerlei mooie adviezen gekregen (waarvoor hartelijk dank!). Gewapend met al die adviezen heb ik er meteen een paar opgevolgd: we zijn naar Foto Kiekshop, de fotozaak aan de Driesprong in Rosmalen, gestapt.

Met de uitstekende adviezen hebben we modellen in verschillende 'klassen ' met elkaar vergeleken. Ik wilde een systeemcamera, want ik wilde de mogelijkheid hebben om lenzen te verwisselen. Hij moest bovendien niet te zwaar zijn. Ik heb ik het verleden wel met een zware tas rondgesjouwd met een spiegelreflex-camera, maar daar had ik geen zin meer in. Het prijskaartje speelde ook een rol - je kunt het zo gek maken als je wil. Omdat ik duidelijk in de categorie 'goedbedoelende amateur' val ben ik niet gegaan voor een 'professionele prijsklasse'. 

De fotohandelaar Wim Kok van Foto Kiekshop biedt aan de klanten bovendien de optie aan om (vrijblijvend en kosteloos) met het (aldaar gekochte) fototoestel binnen te lopen en samen naar het geschoten materiaal te kijken. Dan kijken we samen naar wat beter kan, en je kunt 'opdrachten' meekrijgen voor de volgende keer. Geen cursus, maar toch een soort van begeleiding.

Na een heel weekend muziek maken staat dus vandaag en de komende dagen een kennismaking met mijn nieuwe speelgoed op het programma. Het advies van de winkelier: begin eerst maar eens een paar weken met automatische instellingen, gewoon om de camera zelf te leren kennen. Dat lijkt me een prima advies, er zitten heel wat meer knopjes op dan op een mobieltje...

De foto's bij deze blog zijn dus met een mobieltje gemaakt, en als het allemaal goed gaat zullen er in de toekomst ongetwijfeld foto's in blogs verschijnen die met het nieuwe toestel geschoten zijn!

En dit is 'm dan:

Een Sony  a6000 met een 16-50 lens en een 55-210.
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties