Kun je dat drinken?


'Water? Water zegt u? Ome John loopt er rood van aan. 'Nee, dank je feestelijk! Ik wist niet eens dat je dat spul ook kon drinken! Ik moet er niet aan denken! Doe mij maar snel een lekker biertje. En,' valt hem ineens een goed plan binnen, 'geef die meneer naast mij er ook eentje! Dat lust u vast wel, niet dan?'

Dat slaat agent Polleman natuurlijk niet af, alhoewel hij best begrijpt dat de bijbedoeling van zijn buurman misschien net iets minder onschuldig is dan het lijkt.

Gelukkig kan ik er beter tegen dan collega Storm, denkt hij, bovendien is dit biertje bedoeld om informatie te verzamelen en dus absoluut noodzakelijk voor de uitoefening van zijn functie. Daar kan de commissaris toch niets tegenin brengen?

Snel worden twee blikjes en twee plastic bekertjes gebracht.

'Proost' zegt ome John.

'Proost!'


(c)2019 Hans van Gemert

Afbeelding: Pixabay


Deze aflevering van het vervolgverhaal past in de 140-woorden-uitdaging (aug.2019) van FrutselenindeMarge