Verlanglijstje Yoors

Verlanglijstje Yoors


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Natuurlijk zijn er de afgelopen tijd heel wat dingen verbeterd aan de layout van Yoors. Maar onder het motto 'het kan altijd nóg beter' heb ik een persoonlijk verlanglijstje opgesteld. Voor vandaag met zes puntjes erop:


Notificaties

Je kunt aan het 'alarmpje' zien dat er nieuwe bijdragen zijn van de tags of personen die je volgt. De hoeveelheid tags groeit, omdat de tags die je zelf in een nieuwe blog gebruikt aan de lijst worden toegevoegd. Die tag-lijst staat op de notificatiepagina bovenaan. Het meest interessant vind ik de lijst van mensen die ik volg. Maar die staat helemaal onderaan.

  • Zou op de notificatiepagina de lijst van gevolgde personen niet bovenaan kunnen komen staan in plaats van onderaan?


Terug naar ...

Via de notificaties ben ik bij een gevolgde persoon uitgekomen. Ik heb gezien dat ik de betreffende blog al had gezien, en ik druk op 'pagina terug'. Ik kom echter niet uit bij de lijst van gevolgde personen, maar op de hoofdpagina. 

  • Zou een 'pagina terug' in dit geval niet weer op de notificatiepagina bij de gevolgde personen kunnen uitkomen?


Het verdwenen hoofdmenu

Nee, niet echt verdwenen maar wel uit beeld. Je hebt een langere blog gelezen, waardoor de menukeuzes uit beeld zijn geschoven. Er moet dus eerst weer flink gescrold worden om weer toegang tot een menu te krijgen.

  • Zou het menu niet boven in het scherm in beeld kunnen blijven, ook al lees je een langere blog?


De focus

Je plaatst een blog-in-blog, opent het en je begint snel de gewenste titel in te typen. Fout. Hoewel het zoekvak in beeld staat heeft het zoekveld niet 'de focus', typen heeft pas zin als je eerst in het zoekveld klikt. Je wil niet weten hoe vaak ik de fout maak om toch te gaan typen ...

  • Zou het zoekveld niet meteen bij het selecteren van dit vak de focus kunnen krijgen?


De beperkte statistieken

Na ruim een jaar Yoors heb ik een flink aantal blogs geschreven.  De lijst die je bij 'statistieken' in beeld krijgt is helaas maar 100 items groot, ik zie dus maar een klein gedeelte van de resultaten.  Dat is jammer, want een compleet overzicht kan helpen om gericht bepaalde items opnieuw te delen. En om nou elke keer álle blogs na te lopen om die aantallen te achterhalen ...

  • Zou er bij statistieken niet de mogelijkheid kunnen komen om naar álle resultaten te bladeren?


De hopeloze statistieken met supporterviews

Ik heb het een paar maanden geleden al gemeld. Bij supporterviews zie ik een lijstje van maar enkele (5) items. Kort geleden is een zesde item opgedoken, maar dat verwijst vreemd genoeg naar mijn eigen user-overview. Alleen als ik op de momenten van hertellen toevallig kijk zie ik meer items. Naarmate de telling vordert en afrondt wordt het lijstje kleiner en blijven de 6 hoogst-scorende items over. Hoewel ik soms meldingen krijg van nieuwe supporter-mijlpalen komen die dus niet in het lijstje terecht. Ook hier zou een compleet overzicht kunnen helpen om gericht zaken opnieuw onder de aandacht te brengen.

  • Zou dit supporterview-probleem opgelost kunnen worden zodat ik ook hier álle resultaten kunt zien?


signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (17 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Goede tips waarvan er al iets gerealiseerd is inmiddels. Je kunt nu zelf de volgorde bepalen en dus bijv personen die je volgt bovenaan zetten Handig ;-) De complete lijst in de statistieken is ook een van mijn grote wensen, dat lijkt echt handig.
| 16:12 |
Ik ben er blij mee!
| 17:56 |
Ik zie een aantal goede punten staan en vooral die van volgers en het menu ben ik volledig met je eens.
| 11:49 |
Oh ja , die lijst met mensen die je volgt mag van mij ook wat handiger 'bovenaan' hoor je scrolt je een ongeluk!
| 12:43 |
Precies! Maar gezien de reactie van Henkjan hieronder.... ik houd hoop!
| 13:37 |
ik ook !!
| 14:47 |
We gaan / zijn ermee aan de slag. Aantal punten voeren we door. Supportviews zijn we nog niet uit. Aantal punten worden op termijn opgenomen in betaalde versie. Maar duurt nog even.
| 18:48 |
Ok, dank voor je reactie!
| 18:56 |
Betaalde versie? Wat moeten we ons daarvan voorstellen? Wat ik me ook nog afvraag: op termijn (vorig jaar) zou je al via Yoo.rs een website moeten kunnen hebben bouwen. Dit is in de vergetelheid geraakt, maar ik zou zeker een website hierheen willen verplaatsen, als ik de mogelijkheid zou krijgen en deze los van mijn profiel zou kunnen komen, maar wel met dezelfde login zou kunnen benaderen. Hoe ver zijn jullie hiermee?
| 11:52 |
Die website is er binnen nu en 2 maanden. Of sneller.
| 12:03 |
Top, ik zie er naar uit, want als mijn contract dan afloopt bij de huidige, kan ik hem omzetten hierheen :-)
| 12:08 |
Top.
| 12:33 |
Ik zou het ook fijn vinden als ik in de statistieken van mijn eigen stukken ook de resultaten onder de 175 views zie. Nu moet ik echt per blog kijken. Idem natuurlijk voor suporterviews.
| 04:54 |
Precies, meer zien dan de huidige 100 items dus
| 09:25 |
Vooral de laatste herken ik Hans. Veel van wat je verteld is voor mij niet zo van toepassing want 'ik werk anders', haha!
Maar ik kan me voorstellen dat veel mensen wel tegen die dingen aan lopen.
Maar dat overzicht van de views en dan vooral de supporterviews vind ik het meest irritant; views weet ik wel ongeveer en ik kan ook mijn blogs nalopen maar zoals jij ook zegt; niet handig. Supporterviews, daar kan ik op het moment 8 of 9 items zien maar vaak minder. Dit is moeilijker controleerbaar en juist daarom zou díe lijst langer moeten zijn.
| 22:45 |
Ja, en als je toevallig op het moment lijkt dat de telling begint zie je een langere lijst, ik zie er dan 31. Naarmate de telling vordert wordt dat steeds minder om op 6 te blijven steken.
| 23:49 |
O, dan heb ik dat nog niet meegemaakt denk ik...
| 00:04 |
Mij supporters view punten boven de 25 punten worden niet meer bijgeschreven. Heb er al naar gevraagd maar krijg geen antwoord. Jouw aandachtspunten waren mij ook al opgevallen. Misschien ook fijn om emoticons te kunnen gebruiken in de tekst. Maar dat is echt persoonlijk ;)
| 21:50 |
De supportviews zitten duidelijk nog niet helemaal lekker...
| 23:46 |
Kijk, ik zag het dus niet verkeerd ;)
| 07:51 |
Emoticons kunnen al, maar je moet ze zelf als emoticon invoeren. Op een telefoon is dat makkelijk, maar op de computer nog iets omslachtiger, omdat je een on screen keyboard moet gebruiken en die instellen .
| 21:24 |
Ow, die worden dus geknipt...
| 21:24 |
Lukt inderdaad niet ;)
| 22:42 |
Wordt vervolgd.
| 22:43 |
Ik wacht het af :)
| 11:48 |
😀 het werkt nu
| 15:30 |
Hee wat leuk! 😊👍
| 15:45 |
👍
| 15:55 |
Goeie punten!
Vooral 'terug naar' en 'hoofdmenu'
Zijn 2 dingen die ik nu vaak storend vind. Zeker aangezien ik vaak op mobiel lees, is al zo'n eindeloos gescroll
| 21:40 |
Ja, precies
| 23:47 |
Hoe zie je die supporterviews? Ik ben blij dat het gedaan is dat iedereen dat ziet.
| 18:58 |
Ga in het hoofdmenu naar 'statistieken'
Helemaal bovenin het volgende scherm, net onder 'zoeken' zie je een knop om te schakelen naar de supporterviews. En als je daar bent, kun je op dezelfde plek een knop vinden om terug te gaan naar de pageviews.
| 19:22 |
Ik zou er graag nog een optie aan toevoegen, deze zijn al super overigens ;) Ik zou graag als je helemaal onderaan bent, bij reacties of een lange blog, een knop om ineens naar boven te gaan. Ik heb dat zelf op mijn website ook en is echt heel handig. Het ziet er bij mij uit als een pijl oveigens ;)
| 18:37 |
Ja, zoiets is ook heel handig!
| 19:20 |
ja, helemaal mee eens! Ik zit nu op 85 blogs en begreep laatst dat je alleen de 100 beste ziet. Hoe stuur je dan idd de blogs nr 101 en verder? Verder: als je een berichtje aan Henk-Jan wil sturen, zoek ik me iedere keer een ongeluk waar dat moet. En zoeken naar gebruikers, dat kan volgens mij ook nog niet echt.
Goed bezig!
| 18:05 |
Nuttige punten. Helemaal mee eens!
Wbt 'supporterviews': ik heb helemaal bovenaan een link van Henkjan:
yoo.rs/useroverview/1/Henkjan de Krijger
Waarom wordt die vermeld, met views (inmiddels 111) als je er toch geen yps voor krijgt?
| 16:12 |
Ik heb dus zo'n useroverview van mezelf in dat lijstje. En daar hoort het dus duidelijk niet thuis...
| 16:23 |
Ik sluit mij hier graag bij aan. Met nog het verzoek de lege blokjes van verdwenen yoorsianen te kunnen verwijderen.
| 14:06 |
Kan dat niet via het filter en dan 'leden volgend', op het kruisje wegklikken?
| 14:45 |
Nee, want daar zijn de betreffende leden al verdwenen. Ik vermoed dat ze iets geplaatst hadden dat ik nog niet gelezen had toen men vertrok.
| 14:47 |
Ja, dan zou je op de notificatiepagina dus eigenlijk ook een wegklikkruisje moeten hebben
| 15:01 |
Dat zou fijn zijn!
| 15:28 |
Dit zijn uiteraard punten 2 en 4 :-)
| 13:36 |
Goed dat je deze punten benoemd..er zijn zeker nog wel verbeteringen nodig die het gebruik makkelijker en overzichtelijker kunnen maken.
| 13:20 |
Met punt 1, 2 en 5 ben ik het zowiezo eens. Wat je derde punt betreft: klik een keer in je browser op terug en je beland bovenaan de post. (Nog een keer klikken is verlaten.)
Punt 4, Focus is mij niet helemaal duidelijk.
Punt 6 is bij mij (nog?) niet aan de orde. Vervelend voor jou (en de anderen die dit merken).
| 13:15 |
Punt 3. Ik kom via de notificatiepagina op de pagina van een persoon die ik volg. Als ik dan op de terugtoets klik kom ik niet op de notificatiepagina terug, maar op de hoofdpagina.
Punt 4. Je hebt een post-in-post-snippet toegevoegd en je wil gaan zoeken. Dat doe je door iets in te typen. Maar dan moet je dus eerst in het zoekvakje klikken en ik zou graag willen dat dat stapje kon worden overgeslagen.
| 13:34 |
Punt 3. Ah zo. Punt 4. We gaan niet lui worden he... ;)
| 14:15 |
Tuurlijk wel :-) Bovendien: het leidt zo af van wat je wil gaan doen!
(Trouwens: het is punt 2 en 4 :-) )
| 14:43 |
:)
| 15:39 |
Ik kan mij hier prima in vinden. Statistieken doe ik niet veel mee omdat mijn schare beperkt is.
Maar in het overzicht alle postings te zien zou ik zeker waarderen.
| 12:41 |
Grotendeels mee eens. Scrollen is op de gsm helemaal een crime bij een langer blog.
De zoekfunctie of terug irriteert ook mij.
Blog in blog is ook een groot probleem. Hoe meer blogs hoe merr titels op elkaar lijken. Die titels zijn vaak niet te lezen op de telefoon. Blog invoegen mbv de link zou makkelijker zijn.
| 12:36 |
Op een telefoon is blog-in-blog inderdaad haast niet te doen. Je moet de titel al precies weten, maar er valt maar weinig van te lezen.
| 14:44 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen