×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Onze duitse herder van 11 jaar Bullit alias de directeur

Onze duitse herder van 11 jaar Bullit alias "de directeur"


De directeur is twee jaar geleden bij ons komen wonen. Hij is de 11 jarige duitse herder van mijn vriend. Ik had niets met honden, want ik vond altijd dat ze maar stonken en vooral die haren vond ik helemaal niets. Oké dat is nog steeds zo. Dus helemaal geen idee hoe ik met een hond moet omgaan. Lekker als je dan meteen een duitse herder erbij krijgt. Haha. Nu moet je weten dat ik het de afgelopen vier jaar behoorlijk voor mijn kiezen heb gehad. Mijn hele leven op z'n kop en alle veiligheid weg. Mijn muur was compleet neergehaald. Het begon allemaal toen mijn (ex) man na een relatie van 28 jaar (ik kende hem vanaf mijn 15e jaar) niet meer verder wilde. En ik maar denken dat wij alles al een keer gehad hadden en dat we elk volgend hobbeltje wel zouden overleven. Nee dus. Ik moest het huis uit. Overal gelogeerd en tegelijkertijd ook nog van de trap gevallen, met als gevolg een meniscus operatie. Met krukken en al moeten verhuizen naar een tijdelijke woonruimte voor één jaar. Vervolgens helemaal alleen (terwijl ik twee kinderen heb) op de flat, kreeg ik een zeer zware longontsteking. Mijn moeder werd opeens nog zieker, die ik 13 jaar op sleeptouw genomen heb en vervolgens stierf ze in maart 2013. In februari had ik gelukkig mijn nieuwe vriend ontmoet, die ik al een paar jaar alleen op sociale media had gesproken. Ik riep nog, nou nu alleen mijn baan nog verliezen en dan is alles veranderd. En ja, je raadt het al, na 25 jaar trouwe dienst bij een bank, werd ik boventallig. En zo kwam ik aan mijn tweede burnout. Al gauw kwam mijn kanjer bij me wonen en heeft me er doorheen gesleept. In september moesten we een ander huis zoeken en dat lukte. Een fijn huis met een tuin en dichtbij groen. Zodoende kon de directeur een keer komen logeren. Hij had hier alle vrijheid en ruimte en mijn vriend en zijn ex besloten dat hij beter hier kon blijven.

Tjonge en wat er toen gebeurde. Bullit en ik hebben een waanzinnige klik. Zelf mijn vriend geloofde zijn ogen niet. Ik zeg de juiste dingen op de juiste toon. Een natuurtalent zegt hij. Mijn vriend heeft herders 30 jaar lang getraind voor politie en bewaking. Zoiets had hij nog nooit meegemaakt. Soms luistert de directeur beter naar mij dan naar hem hahahaha. We maken hier de nodige grappen over. Bullit is mijn gids. Tijdens een oefening van sjamanisme ging hij op een vel papier liggen van de toekomst en kwam er niet meer af. Zoooooo bijzonder. Hij heeft ervoor gezorgd dat ik mijn bed uit ging om met hem te wandelen. Zonder hem zou het een stuk moeilijker geweest zijn. Hoe mooi is dat. En voor alle mensen die hulp nodig hebben, een dier kan je uit de put helpen. Ze zijn een remedie voor de ziel. Ook zien we dat honden ook helend zijn voor veteranen met PTSS. Daar heeft mijn vriend ook last van. Daarom willen wij een centrum oprichten zoals in mijn introductie omschreven. De nederlandse regering moet onze veteranen een eren zoals het hoort, net als in Amerika.


 KilleLove
Ik snap wat je bedoelt wegens omstandigheden zit mijn herder al 2 jaar bij iemand tot ik terug men eigen huis heb. Vanaf de dag dat ze weg is tot nu toch telkens op die rand van depressie. Ook al voel ik me een tijdje ok, echt gelukkig ben ik niet want mijn harig kindje is er niet.
22-03-2017 23:55
22-03-2017 23:55 • 1 reactie • Reageer
Lifestyle & Balance
Ik hoop dat er snel een oplossing voor je gevonden is, en dat jouw lieve herder weer terug bij je mag komen. Gr. Tonny
02-04-2017 01:42
02-04-2017 01:42 • Reageer
Paul van Mackelenbergh
Mijn honden waren in mijn jaren met burnout ook een enorme hulp. Aan hun gedrag kon ik zien hoe ik mij voelde, terwijl dat ik dat anders waarschijnlijk had genegeerd...
26-01-2016 14:22
26-01-2016 14:22 • 1 reactie • Reageer
Lifestyle & Balance
Geweldig hé hoe dat energetisch zo op mekaar afgestemd is ? Wij mensen zijn vaak afgeleerd hoe we kunnen voelen. Vaak voelen we met ons hoofd. Bij dieren hebben die tweedeling niet. Ze zijn primitief. En dat kunnen zij dan weer mooi aan ons leren. Ze spiegelen zoals ook paarden dat doen.
02-04-2017 01:45
02-04-2017 01:45 • Reageer
ka4fr
Mooi geschreven. Ik denk ook dat dieren het aanvoelen als ze iemand kunnen helpen. Net als met paarden.
23-01-2016 16:04
23-01-2016 16:04 • 1 reactie • Reageer
Lifestyle & Balance
Absoluut ka4fr. Dieren zijn zeer fijngevoelig. Zij zien, ruiken en voelen veel scherper dan wij mensen. En stemmingen voelen ze helemaal. Ze weten precies of je verdrietig bent, of uitgelaten, boos of iets anders.
26-01-2016 00:56
26-01-2016 00:56 • Reageer