Wetenschappelijk Intuïtief zelfonderzoek

Wetenschappelijk Intuïtief zelfonderzoek


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Gedachten - Toepassing - Ervaring - Oplossing

Overtuigingen

Hoe ontstaat een trauma?

Wanneer ik lichamelijk ziek word, is mijn conclusie dat ik al die signalen heb genegeerd die me er op wezen dat ik niet in verbinding ben met Great Spirit

Bruce Lipton : "Overtuigingen / percepties krijg je de eerste zeven jaar van je leven ingeprent. Deze zijn gebaseerd op wetten en regels binnen het gangbare wetenschappelijke paradigma.

Maar: Stel dat dit paradigma niet waar is?!

Wat als Darwin verkeerd is geciteerd en de natuur streeft naar heelheid en verbondenheid?

Wat als de economie niet gebaseerd is op schaarste, maar op overvloed, in plaats van voorraden opslaan naar delen?

Geconditioneerd zijn in een oud paradigma leidt tot trauma's

"Unlearn what you 've learned you must" (Yoda; Star Wars Episode V)

Dit heeft de kudde me geleerd in een proces van 10 jaar en nog dagelijks......Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (4 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Heel interessant en goed om over na te denken! Dieren begrijpen ook zoveel meer dan wij, alleen al omdat ze alles niet persée in paradigma's willen gieten. Ze voelen zoveel meer aan dan wij en staan vanuit zichzelf al veel meer in verbinding met de wereld. Daar kunnen wij nog veel van leren, denk ik soms.
| 13:47 |
we hoeven alleen maar heel veel af te leren om de dieren te begrijpen, maar dat schijnt het allermoeilijkst te zijn
| 13:51 |
daarvoor moet je natuurlijk ook in jezelf kijken en erkennen dat je zelf misschien toch niet goed bezig bent. dat is inderdaad moeilijk
| 15:12 |
dat is het meest confronterende. Dat ik zelf door niet mijn gevoel te vertrouwen of zelfs niet meer bewust van ben, heel veel fouten maak in mijn omgaan met dieren.
| 15:37 |
Dat begrijp ik. Ik heb dat dit jaar ook heel hard gevoeld met een van de kinderen uit mijn klas. Zij had dagelijks enorme woedeaanvallen en ik deed alles wat anderen zeiden dat ik moest doen om haar te helpen, maar dat maakte het alleen maar erger omdat ze zich niet veilig voelde. Na Kerstmis ben ik eindelijk mijn eigen gevoel gaan volgen en toen begon het langzaam te beteren, maar tegen toen zat ik er zelf ook helemaal door waardoor het nog altijd niet liep zoals zou moeten.
| 18:22 |
Ben je docente? Leerlingen voelen ook perfect aan of je authentiek bent. Dat is ook een zeer ondergewaardeerd vak: docent(e) of leraar / lerares.
| 18:44 |
Ja, ik geef les in het eerste leerjaar. Kinderen voelen je inderdaad ook heel goed aan. Dat is iets wat ik nu aan het leren ben. Het begon pas te beteren toen ik gewoon mezelf was en niet meer probeerde om collega's te imiteren.
| 18:54 |
Wat ontzettend goed dat je je daarvan bewust bent.
| 18:57 |
Het is nog een proces hoor. Maar ik probeer er wel steeds op te letten
| 19:03 |
Heel goede en interessante blog
| 13:55 |
Hartelijk bedankt voor je reactie
| 10:03 |
Er valt heel veel op te maken en te leren als je naar het gedrag van dieren kijkt. Mooie blog met diepgang.
| 10:18 |
Dank je. Fijn dat je reageert. Dat geeft me vertrouwen dat ik niet gek ben
| 10:27 |
Ik vind je ideeën in ieder geval helemaal niet gek. Heb ook hetzelfde (gehad, mijn kinderen zijn groot) als Henkjan. Kijken naar het gedrag van dieren kan heel leerzaam zijn als het om de omgang met mensen gaat en de opvoeding. Vraagtekens zetten bij wat je geleerd hebt, wat als vaststaand beschouwd wordt is altijd goed.
| 11:04 |
Dieren zijn zo wijs. Ze laten zich niet beperken door sociaal wenselijk gedrag. Het is zelfs zo dat mijn paarden kinderen uitnodigen die een eerlijk contact nodig hebben, zodat ze in zichzelf gaan geloven en hun talent durven te laten zien. Ik ben tegenwoordiger alleen maar een boodschapper van de kudde
| 15:11 |
Heel goed stukje. Kan helemaal met je meegaan in deze redenatie.
| 09:54 |
Dank je voor deze reactie, voelt een stuk minder eenzaam
| 10:29 |
Het is zelfs zo dat ik hier heel vaak over nadenk in verband met de opvoeding van mijn kinderen.
| 10:48 |
Heel herkenbaar. Mijn kinderen liepen stuk in het onderwijs. Dacht toen als docente het één en ander van binnen uit te kunnen verbeteren. Toen liep ik ook stuk. Sinds de paarden op mijn pad kwamen, (ont)leerde ik heel veel. Dit was en is een moeilijke en soms bijna fatale weg met heel veel verdriet en afscheid nemen. Zou het zo weer over doen. Ik wens jou ook heel veel vertrouwen in het luisteren naar de wijsheid van jouw kinderen
| 15:09 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen