×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
E-sigaret gebruikers: de motorrijders onder de rokers!

E-sigaret gebruikers: de motorrijders onder de rokers!


Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik stak in mijn vorig leven als roker regelmatig een sigaretje op straat op. Daarin was ik niet uniek overigens, getuige de vele rokende medemensen die ik tegenkwam en het aantal zwerfpeuken op straat.


Maar nooit was daar een moment van herkenning, nooit even die blik naar een andere roker van "hey, mooi, jij rookt ook!". Heb jij als roker weleens meegemaakt dat een andere roker je vanuit het niets benaderde om te vragen welk merk jij daar in je hand hebt? Of ooit weleens de vraag gekregen waar je jij je sigaretten koopt of welk merk jouw voorkeur heeft?


Hoe anders is dat in mijn nieuwe leven als gebruiker van een elektronische sigaret! Vorige week zat ik te genieten van mijn damper op een zonnig terras in de stad. Lekker een biertje erbij en mensen kijken. Schuin tegenover me schoof een groepje mensen aan een vrijgekomen tafel. Een ober liep op de tafel af en nam hun order op. Ik nam ondertussen een hijs van mijn damper en blies een lekkere wolk de lucht in. Van de tafel schuin tegenover mij kwam opeens een hand omhoog met daarin een e-peuk vergezeld van een vrolijk "hey!" en eer ik het wist ontspon zich een leuk gesprek over de ervaringen met dampen en werden er onderling allerlei tips & trucs uitgewisseld.


Laatst nog in de foyer van de bioscoop, staand in de rij wachtend totdat ik een drankje kon bestellen. Damper in mijn ene hand en mijn portemonnee in de ander. Ik voelde iemand naar me kijken en automatisch check je dan toch stiekem of dat gevoel ook klopt. En inderdaad, in de rij naast me stond een man naar me te kijken en toen hij me zag kijken hief hij zijn hand iets omhoog en ontwaarde ik er een damper in. Even een leuke blik van herkenning en een grappig gevoel van saamhorigheid . Dat maakte je als roker nooit mee zeg. Het was sporadisch een keer van "heb je misschien een vuurtje voor mij" en met een "ja, natuurlijk" en "dank je wel/graag gedaan" was het weer klaar.


Niet dat ik zat te wachten om aangesproken te worden door rokers, of in mijn nieuwe leven als dampende ex-roker menselijk contact ontbeer. Nee, ik moet gewoon vaststellen dat de wereld van e-sigaret gebruikers een movement is.


Bij het verlaten van de bioscoop kruiste ik het pad van mijn mede-damper. Hij stak groetend zijn damper omhoog en ik deed hetzelfde. Even waande ik me op de snelweg, zittend op een dikke Harley terwijl ik mijn hand als groet opstak naar de motorrijder die me op de andere weghelft tegemoet kwam rijden.

Shauny Cuypers
Ik heb het zelf ook meerdere keren meegemaakt. Ook mensen die dit (nog) niet gebruiken om meer informatie te vragen.
31-05-2017 03:41
31-05-2017 03:41 • Reageer
DiaantjesLife
Mijn man dampt inmiddels ook al een hele tijd en het klopt inderdaad, mensen hebben er echt belangstelling voor. Zeker als je zo'n rookkanon hebt, zoals ik ze altijd noem met een lach ;) Hij heeft er gewoon een hobby van gemaakt, draait zelf zijn kooltjes, maakt smaakjes etc. Af en toe net een laboratorium hier haha
30-05-2017 20:59
30-05-2017 20:59 • Reageer
Wil
Met sigaretten was er ook minder variatie. Hoogstens kon je 2 minuten praten over het merk, maar dat was het dan wel. Bij dampen/vapen zijn er zoveel keuzes dus gespreksonderwerpen. En iedere damper wil zijn keuze verdedigen, onderbouwen en ventileren. Ook leer je natuurlijk ontzettend veel van elkaar. Omdat het een user-driven markt is, is er veel minder documentatie en zul je van elkaar moeten leren. En we zijn nog met relatief weinig, dus het is altijd leuk om een mede-damper te spotten in het wild toch.....Vooral door de weerstand die er vanuit de media onder druk van de tabaksindustrie komt, is het toch altijd fijn om een keer een medestander te treffen
30-05-2017 16:37
30-05-2017 16:37 • Reageer
LivingThaGoodLife
Haha ik herken het van mijn vriend (ik damp zelf ook sinds ik gestopt ben met roken maar hij is al wat langer van het vapen) en zodra hij iemand ziet met een dampert is het idd die nieuwsgierigheid wat voor een heb jij zoals jij het omschrijft :) Ik vind het lekker (als het sapje naar wens is dat hij heeft gefabriceerd lol) maar als de coil eens faalt, ik katoen rook of de smaakt niet lekker is, dan ben ik automatisch uren genezen.. dus ik heb niet een nieuwe verslaving erbij gelukkig sinds ik ben gestopt met roken :)
30-05-2017 15:47
30-05-2017 15:47 • Reageer