×

Yoors


exit_to_app Inloggen

240
camera_alt
Afbeelding toevoegen
60
2e UPDATE  2018 ... 2 ...  MIJN 'GENERAAL'.

2e UPDATE 2018 ... 2 ... MIJN 'GENERAAL'.


2e UPDATE  2018 ... 2 ... MIJN 'GENERAAL'. 

Een bijzondere tril(l)ogie...

Bij een controle voor Pasen waarbij alle klachten toch door de dikke ‘struisvogel eierschalen’  prikten werd het ongewenste ei toch gelegd. Er moest een operatie plaatsvinden. Het was inmiddels echt wel duidelijk dat de generaal het LAR-Syndroom had. (Low Anterior Resectie Syndroom)….  Het was meer een ‘droom’ die uiteenspatte, want het had echt allemaal beter hersteld kunnen zijn. Helaas heeft de generaal daar een puntje liggen …. pech … complicaties zijn de wet van Murphy gebleken bij hem. Ik heb zo met hem te doen, het is een zware gang. Het afgelopen half jaar is zijn levenskwaliteit drastisch afgenomen.

Intussen had ik behalve de zijlijn -daar HIJ er zelf doorheen moet-  ook een heel andere lijn. Letterlijk en figuurlijk. Ik mag er wezen qua omvang  … maar ik zag en zie een steeds groter verschil tussen mijn lief en mij. Er blijft steeds minder over van ‘mijn’ generaal.  Mijn opmerkingen daarover werden steevast beantwoord door  meneer ‘Struis’ …. "de weegschaal bepaald ik ben niet afgevallen".  Nou …hij zag er steeds minder ‘struis’ uit zo niet te zeggen de witte Ghandi. Mijn laatste opmerking hierover was wat raar dan dat je riem 3 gaatjes strakker staat. Daar heb ik het bij gelaten. ‘Struisvogelen’ als werkwoord mag als je dat verkiest. Hij heeft mij wel gehoord en verder is het van en aan hem.

De tweede klap was dat het wederom een hele grote en zware operatie zou worden. De oncoloog wil het vetschort van de maag (welk VETschort ?) naar beneden brengen om tussen de darmen en de blaas te plaatsen. Anders groeit het fistel gewoon weer aan, denkende dat het inmiddels een rechtmatig plekje heeft in zijn lichaam. Dus weer alle verklevingen los prepareren, darmen en blaas hechten en wat al niet meer wat wij als ‘leken’  niet weten. Het was een enorme dreun voor hem, hij had gehoopt op een ‘laroscopisch ingreepje’. De oncoloog, die wij inmiddels Vincent mogen noemen (mijn lief heeft vast zijn boot bij elkaar ‘geziekt’ voor hem) . Vincent stelde juni voor. Daar was mijn generaal nog niet aan toe ….De familie ‘Struis’ moest wellicht eerst nog een goed thuisland elders vinden.

 In juni hebben wij vakantie , wat plannen hier en daar . Uiteraard wel zo dat er een wc , tankstations of anderszins een wc binnen handbereik is.  En ik kan het me zo goed voorstellen . Hij is door zoveel heengegaan de afgelopen twee jaar (en daarvoor ook vanwege zijn eerdere kankertraject ..zijn melanoom) … Hij werkte net een paar maanden weer full-time. Dat is zijn lust en zijn leven , zijn eerste huwelijk, ik sta op een gedeelde eerste plaats ;-) .

Nee, hij wilde graag even iets in vrijheid en enigszins ‘normaal’ kunnen doen thuis.  Wat andere indrukken opdoen. Inmiddels heeft huis en thuis een soort ‘herstellingsoord’ na en bijsmaak.  Thuis zitten als je niks kunt, beroerd bent , ziek of in een soort ‘huwelijk’ met ook de ‘thuiszorg’ zit …. toch niet zo lekker …

 Tussen Pasen en nu is de familie ‘Struis’ vertrokken …razendsnel kan ik je zeggen.

 

…morgen het (voorlopig) laatste deel van deze tril(l)ogie

Dank je wel voor het lezen.

Mary-Jose Knuvelder


Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
jolandemooij
Ik kan me zo voorstellen dat hij er tegen op ziet. Maar hij kan toch ook niet verder interen, dan heeft hij straks niet meer de kracht om door zo'n zware operatie heen te komen. 
20-05-2018 23:25
20-05-2018 23:25
'Klein'
Wat een lang en zwaar traject toch voor jouw Generaal en jou! Hopelijk hebben jullie thuis en mogelijk met de vakantie ondanks alles toch even een leuke en ook normale tijd. Sterkte!!
20-05-2018 15:29
20-05-2018 15:29
1960-1980
Ik begrijp heel goed dat hij opziet tegen weer zo’n ingrijpende situatie en liever nog even wil genieten van het gewone leven. Maar fijn dat hij er nu achter staat. Uiteindelijk moet het toch gebeuren. Wat zwaar ook voor jou om hier allemaal mee om te gaan. Mooi hoe je hem steunt. Heel veel liefde en sterkte gewenst.
20-05-2018 09:39
20-05-2018 09:39
Karin van der Straaten
t gaat maar door en door verdoor.als in verdorie..  even n extra knuffel... k ga door naar nummer drie
19-05-2018 22:18
19-05-2018 22:18
Catrine-DeMew
Wat een verdrietige situatie. Ik kan mij voorstelken dat hij ook weer iets gewoon wil. Ikbegrijp dat er geen vet is, is dat wel bij te eten? Wat gaat de dokter doen als er niets is? Een waardevolle tijd samen en heel veel sterkte
19-05-2018 21:31
19-05-2018 21:31
Soberana
Wat een ellende! En wat zijn jullie allebei moedig! Dat de familie Struis is vertrokken, heeft ook iets positief: jouw generaal geeft daarmee toe dat het niet allemaal 'vanzelf wel overgaat'. Veel sterkte voor jullie allebei, ik zal weer voor jullie bidden❤️
19-05-2018 18:12
19-05-2018 18:12
Schorelaar
Ik wordt geraakt door de moedeloze ondertoon in dit drama, en de poging om er 'iets' van te maken. Hoe zwaar en verdrietig is dit. Ik wens jullie kracht, en wijsheid. 
19-05-2018 16:13
19-05-2018 16:13
Ingrid Tips en meer
Met tranen in de ogen gelezen. En jij maar telkens vragen hoe het met MIJ gaat. Lieverd, dat is simpelweg niet te vergelijken met wat jullie doormaken! Heel veel liefs en een dikke knuffel!
19-05-2018 12:53
19-05-2018 12:53
Encaustichris
Opnieuw (ook al weet ik het verhaal) lees ik dit met kippenvel. Ik gun jullie zoveel beter!!! Dikke knuffel voor beide!
19-05-2018 11:13
19-05-2018 11:13
Hans van Gemert
Het is heel wat, voor jullie allebei. Heel veel liefs, warmte en sterkte!
19-05-2018 09:07
19-05-2018 09:07
DiaantjesLife
Ik word hier gewoon stil van lieverd............. heel veel kracht en steun vanaf deze kant ❤️😘
19-05-2018 09:02
19-05-2018 09:02