2e UPDATE  2018 ... 2 ...  MIJN 'GENERAAL'.

2e UPDATE 2018 ... 2 ... MIJN 'GENERAAL'.


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

2e UPDATE  2018 ... 2 ... MIJN 'GENERAAL'. 

Een bijzondere tril(l)ogie...

Bij een controle voor Pasen waarbij alle klachten toch door de dikke ‘struisvogel eierschalen’  prikten werd het ongewenste ei toch gelegd. Er moest een operatie plaatsvinden. Het was inmiddels echt wel duidelijk dat de generaal het LAR-Syndroom had. (Low Anterior Resectie Syndroom)….  Het was meer een ‘droom’ die uiteenspatte, want het had echt allemaal beter hersteld kunnen zijn. Helaas heeft de generaal daar een puntje liggen …. pech … complicaties zijn de wet van Murphy gebleken bij hem. Ik heb zo met hem te doen, het is een zware gang. Het afgelopen half jaar is zijn levenskwaliteit drastisch afgenomen.

Intussen had ik behalve de zijlijn -daar HIJ er zelf doorheen moet-  ook een heel andere lijn. Letterlijk en figuurlijk. Ik mag er wezen qua omvang  … maar ik zag en zie een steeds groter verschil tussen mijn lief en mij. Er blijft steeds minder over van ‘mijn’ generaal.  Mijn opmerkingen daarover werden steevast beantwoord door  meneer ‘Struis’ …. "de weegschaal bepaald ik ben niet afgevallen".  Nou …hij zag er steeds minder ‘struis’ uit zo niet te zeggen de witte Ghandi. Mijn laatste opmerking hierover was wat raar dan dat je riem 3 gaatjes strakker staat. Daar heb ik het bij gelaten. ‘Struisvogelen’ als werkwoord mag als je dat verkiest. Hij heeft mij wel gehoord en verder is het van en aan hem.

De tweede klap was dat het wederom een hele grote en zware operatie zou worden. De oncoloog wil het vetschort van de maag (welk VETschort ?) naar beneden brengen om tussen de darmen en de blaas te plaatsen. Anders groeit het fistel gewoon weer aan, denkende dat het inmiddels een rechtmatig plekje heeft in zijn lichaam. Dus weer alle verklevingen los prepareren, darmen en blaas hechten en wat al niet meer wat wij als ‘leken’  niet weten. Het was een enorme dreun voor hem, hij had gehoopt op een ‘laroscopisch ingreepje’. De oncoloog, die wij inmiddels Vincent mogen noemen (mijn lief heeft vast zijn boot bij elkaar ‘geziekt’ voor hem) . Vincent stelde juni voor. Daar was mijn generaal nog niet aan toe ….De familie ‘Struis’ moest wellicht eerst nog een goed thuisland elders vinden.

 In juni hebben wij vakantie , wat plannen hier en daar . Uiteraard wel zo dat er een wc , tankstations of anderszins een wc binnen handbereik is.  En ik kan het me zo goed voorstellen . Hij is door zoveel heengegaan de afgelopen twee jaar (en daarvoor ook vanwege zijn eerdere kankertraject ..zijn melanoom) … Hij werkte net een paar maanden weer full-time. Dat is zijn lust en zijn leven , zijn eerste huwelijk, ik sta op een gedeelde eerste plaats ;-) .

Nee, hij wilde graag even iets in vrijheid en enigszins ‘normaal’ kunnen doen thuis.  Wat andere indrukken opdoen. Inmiddels heeft huis en thuis een soort ‘herstellingsoord’ na en bijsmaak.  Thuis zitten als je niks kunt, beroerd bent , ziek of in een soort ‘huwelijk’ met ook de ‘thuiszorg’ zit …. toch niet zo lekker …

 Tussen Pasen en nu is de familie ‘Struis’ vertrokken …razendsnel kan ik je zeggen.

 

…morgen het (voorlopig) laatste deel van deze tril(l)ogie

Dank je wel voor het lezen.

Mary-Jose Knuvelder


Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (11 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik kan me zo voorstellen dat hij er tegen op ziet. Maar hij kan toch ook niet verder interen, dan heeft hij straks niet meer de kracht om door zo'n zware operatie heen te komen. 
| 23:25 |
dat is nu ook wat mij bezighoudt . Inmiddels kijkt hij uit naar de operatie. zegt ook weer wat. dank voor je steun
| 15:48 |
Wat een lang en zwaar traject toch voor jouw Generaal en jou! Hopelijk hebben jullie thuis en mogelijk met de vakantie ondanks alles toch even een leuke en ook normale tijd. Sterkte!!
| 15:29 |
normaal is voor nu  niet mogelijk. Maar er is ook een 'after' zo we hopen en vanuit gaan ..dan in de winst en de herkansing!!
| 15:40 |
Nee, dat snap ik wel... En ja, we gaan uit van een 'after' en er dan weer voor gaan! Heel veel sterkte en beterschap hoor!
| 16:57 |
hihi, gun ik jou ook ;-)  ..we gaan ervoor hoor, maar dat wil niet zeggen dat we gezien de ervaringen en niet tegenop zien en hopen op 'beter' ditmaal 
| 17:17 |
Dank je :-) Dat snap ik hoor en idd hopelijk dat alles nu wat beter mag gaan! ❤️
| 21:13 |
en die gedachten nemen we mee lieverd!
| 08:58 |
xxx
| 18:37 |
Ik begrijp heel goed dat hij opziet tegen weer zo’n ingrijpende situatie en liever nog even wil genieten van het gewone leven. Maar fijn dat hij er nu achter staat. Uiteindelijk moet het toch gebeuren. Wat zwaar ook voor jou om hier allemaal mee om te gaan. Mooi hoe je hem steunt. Heel veel liefde en sterkte gewenst.
| 09:39 |
dank je lieverd, inmiddels 'kijk hij er naar uit' ...zover is het al . Ja het moet echt . Hopelijk  ditmaal zonder complicaties en levensgevaar..zou een mooiere ervaring zijn 
| 12:15 |
t gaat maar door en door verdoor.als in verdorie..  even n extra knuffel... k ga door naar nummer drie
| 22:18 |
dank voor je betrokkenheid en knuff lieverd
| 11:07 |
Wat een verdrietige situatie. Ik kan mij voorstelken dat hij ook weer iets gewoon wil. Ikbegrijp dat er geen vet is, is dat wel bij te eten? Wat gaat de dokter doen als er niets is? Een waardevolle tijd samen en heel veel sterkte
| 21:31 |
Dank voor je reactie lieverd. Vandaag  het laatste deel van de tril(l)olgie. Daar lees je alle antwoorden, voor zover wij ze hebben , of de generaal ze 'wenst'.  We maken er wat van lieverd. dan voor je inhoudelijke reactie en support
| 09:58 |
Wat een ellende! En wat zijn jullie allebei moedig! Dat de familie Struis is vertrokken, heeft ook iets positief: jouw generaal geeft daarmee toe dat het niet allemaal 'vanzelf wel overgaat'.
Veel sterkte voor jullie allebei, ik zal weer voor jullie bidden❤️
| 18:12 |
zo is dat lieverd, alles op de eigen tijd. Inmiddels is hij zover dat hij 'uitijkt' naar de operatie. Dank voor je complimenten.  We gaan door en genieten waar kan, soms is het hier echt duo 'krak en mik'....maar we zijn er nog ..en als duo. Daar ben ik dankbaar voor. dank je wel lieverd voor jouw betrokkenheid en warmte
| 09:20 |
❤️
| 15:14 |
Ik wordt geraakt door de moedeloze ondertoon in dit drama, en de poging om er 'iets' van te maken. Hoe zwaar en verdrietig is dit. Ik wens jullie kracht, en wijsheid. 
| 16:13 |
dank je wel lieverd. We blijven creatief en positief met het leven en elkaar omgaan, al valt het soms wel zwaar...zeker voor mijn 'generaal' die hier allemaal maar door moet en waar geen eind aan lijkt te komen.  
| 08:51 |
Met tranen in de ogen gelezen. En jij maar telkens vragen hoe het met MIJ gaat. Lieverd, dat is simpelweg niet te vergelijken met wat jullie doormaken! Heel veel liefs en een dikke knuffel!
| 12:53 |
lieverd , we kunnen en mogen niet 'vergelijken'  ieder heeft de eigen ervaringen last/pijn en moeiten in het leven en waar je doorheen gaat.  Jij voel jouw zwaarte en ik de mijne ...bedien hebben bestaansrecht !Voor mij maakt dat niet uit. dingen kunnen naast elkaar bestaan en toch de eigen ruimte krijgen . Knuff lieverd . ook jouw verhaal en jij mogen er gewoon zijn met hoe het in jouw leven is ! daar ben ik oprecht geïnteresseerd in !
| 14:39 |
Jouw oprechtheid besef ik :)  Momenteel gaat het goed met mij hoor :)
| 15:05 |
Knuff,  fijn te horen dat het je nu beter/goed gaat. geniet ervan lieverd!
| 08:48 |
Will do. Thank you 😍
| 23:56 |
Opnieuw (ook al weet ik het verhaal) lees ik dit met kippenvel. Ik gun jullie zoveel beter!!! Dikke knuffel voor beide!
| 11:13 |
dank je wel lieverd voor je medeleven en support!
| 14:29 |
Het is heel wat, voor jullie allebei. Heel veel liefs, warmte en sterkte!
| 09:07 |
dank je wel voor je warme steun . dat doet goed . We blijven elkaar warmen en verwarmen dat scheel 'verkrampen' fysiek en/of emotioneel/mentaal ;-) 
| 14:18 |
Ik word hier gewoon stil van lieverd............. heel veel kracht en steun vanaf deze kant ❤️😘
| 09:02 |
Dank je wel voor je alles zeggende stilte . Knuff lieverd . 
| 14:12 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen