×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
AAN DE PRAAT OVER MIJN ...'GRAAT'...  DEEL 3

AAN DE PRAAT OVER MIJN ...'GRAAT'... DEEL 3


deel 3 aan de praat over mijn ‘graat’.

De brief van ‘PIPO’ viel op de mat.  6 december kon ik voor een intake.

Intussen mocht ik mij vermaken met een uitgebreide vragenlijst en een A-4 tje met een lichaam erop voor en achter  waarbij ik mocht inkleuren waar de meest pijn zat (rood) en waar wat minder (blauw). Ik ben denk ik best aardig creatief met potlood, kwast , wasblokjes, strijkijzer. Een ziekenhuis is geen kleuterschool, men heeft weinig op met niet ter zake doende creatieve uitingen dus het kleurpotlood bleef over. Ik ben een erg ‘gevoelig’ type , letterlijk en figuurlijk en kan heel goed aangeven hoe of wat . Dus een prachtige kleurplaat voor de medicijnman gemaakt . Mezelf even met de neus op eigen feiten drukkend dat het behoorlijk veel omhelst wat mij in het ‘rood’ en ‘blauw’ zet. Ik loop rood aan van het blauwtje wat ik loop met mijn lichaam, of het blauwtje wat ik mijn  lichaam ook heb laten lopen met mijn al dan niet vrijwillige  ‘rugzakje’. De folders doorgespit emotioneel en mentaal, het fysiek spitten is echt verleden tijd.  Mijn agenda opgeschoond zodat ik alle ruimte heb en krijg omdat ik niet weet wat er gaat gebeuren (ondanks de folders) . En zo ging ik op de geboortedag van Sinterklaas richting Meppel Isala.  Eenmaal bij de arts binnen overhandigde ik hem op zijn verzoek mijn ‘kleurplaat’. Ach so …. Ach so. Mijn behandelend arts lijkt een wat humorloze Duitser.  (Het  humorboek van Duitsers beslaat echt maar twee bladzijde. en ik weet het want onze dochter woont in Duitsland. Je moet erbij zeggen dat het en grapje is dan kunnen ze het plaatsen en wellicht waarderen. dit even tussendoor)

 

‘Twee bene , mahr ein hernia gibt meistens aan een een kante pain?’   Dat klopt zeg ik me enigzins de les gelezen voelende daar waar mijn ervaren echt zo is. Ik geef aan: dat weet ik ook dat een hernia vaak aan een kant zit, toch heb ik sinds ruim anderhalf jaar aan twee benen pijn en heb het gevoel door mij voeten te zakken soms en mijn rechterbeen tintelt en ‘slaapt’ nu  ook …dat herken ik , voel ik en geef ik dus ook aan.  Erg onhandig twee benen te hebben waar je niet op kunt rekenen. Dat het misschien niet in uw plaatje past is wellicht dat er wat anders speelt ? Geen idee ik voel en ervaar dit en dat geef ik u aan. U bent de arts en daarom ben ik hier .  Zucht … enige beroepsdeformatie lijkt op te spelen bij hem.  Geef nog aan,  ik heb echt niet voor mijn plezier pijn, niemand denk ik (behalve wellicht degene die een ‘stoornis’ hebben in hun gevoelsleven en de hoek van masochisme opgaan of mentaal en emotioneel nog een ‘verwerkingsstuk’ hebben door te worstelen hun  verbindingen /aandacht en zorg voor elkaar zo af te dwingen. Helaas zijn dergelijke  uitingen een heel ander item.  waar ik mij echt niet in herken en/of onder schaar. (deze uitingen ...al dan niet veroorzaakt door ellende en pijn hen aangedaan ! Geloof me dit is geen veroordeling want ook deze uitingen komen voort uit veel pijn en ellende). 

 

Bovendien zeg ik … kunt u het op de foto's zien dat het geen ‘bedenksel’ is van mij . Mocht u therapeutische gegevens wensen van neutrale behandelaars kan ik u doorverwijzen naar fysio, manueel therapeut osteopaat etc.. 'Goed zegt hij gaat u maar liggen ga ik u examinieren eh ondersoeken'.  Daar bleek dus dat die twee gammele benen en bekken echt op een feit en gegeven,  noem het bewijs  berusten.  ik zat tegen het plafond (en dat is echt een krachttoer hoor !) . Mijn SI gewricht is aangedaan .  I rest my case … dacht ik ..

 

Direct kwam hij met een plastic ruggengraat  aanzetten en een SI gewricht. En een pen die de ‘naald’ moest voorstellen.  ‘Ja is doaidelijk, ja is doaidelijk  noe, ik ga hier spuit zetten en stroom erop (hernia) , en daar spoït ene en dan andere kant spoït zetten met corticosteroïden dah end dah’ legt hij mijn triomfantelijk uit na zijn ‘bewijs’ te hebben en een diagnose waarbij hij vooral ZELF eerder in verwarring was /leek/bleek. God zij dank had hij nu wat waar hij wat mee kon …ZIJN gevoel en voelen had een reden. Ja hoor het kan dus die twee benen. Ik moet je zeggen dat ik in al die lange naalden en zijn posities waaronder geplaatst nu niet echt als een aantrekkelijk aanbod zag.  ‘het valt mee hor' krijg ik bemoedigend te horen.  Ik denk alleen oh ja ..heb je het zelf ook ervaren dan?    IK ga het wel ervaren en pas DAN kan ik uit voelen , ervaren en beleven hier een antwoord op geven. Ik neem mijn innerlijk dialoog heel serieus en kan erg goed wachten voor ik dat ventileer.


Hij loopt voor mij uit naar zijn secretaresse en ik neem mijn ‘Sinterklaas’-kadootje’ in de vorm van ene derde diagnose (onvrijwillig ) mee. Met elke artsenbezoek lijk, nee blijk ik er en kwaal bij te krijgen. Gelukkig deelt de secretaresse alleen afspraken uit.  15 december ‘mag’ ik komen voor een dagdeelopname. Dit omdat je been enigszins ‘lamgelegd’ wordt waardoor je tijdelijk immobiel bent. dat willen ze eerst opgelost zien. ik krijg van ‘PIPO’ een stapel folders mee betreffende mijn behandeling: zenuwwortelbehandeling en een  Sacro Illiacale (SI) behandeling.  Heeft de arts u over de bijwerkingen verteld. Eh nou nee, meneer ‘PIPO’ meldde alleen dat het wel ‘meeviel’.  Na wat uitleg over napijn en hoe goed voor mezelf te zorgen nadien ging ik huiswaarts.

op naar deel 4  ...morgen meer.

Mary-José Knuvelder.

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Beloon de maker en jezelf

Word lidwakeupkitty
Een Duitse PIPO daar heb ik wel wat moeite mee gezien gebrek aan humor... (wilde bijna vragen: waarom kreeg PIPO geen baan in het thuisland?). Ik moet nog even een beeld vormen bij die naalden wordt het stekelvarken of voodoo pop :S
18-12-2017 21:38
18-12-2017 21:38 • 1 reactie • Reageer
HeArt&SoulConnection
Hihi , ik weet niet waarom hij bij ons wil 'inburgeren'. De naalden werden wel met vakkundige precisie in mijn derrière gezet..hij heeft er wel een fettisch mee . ;-)
19-12-2017 11:24
19-12-2017 11:24 • 1 reactie • Reageer
The Original Enrique
Goh, lastig als ze niet weten wat het is of er niet genoeg vanaf weten... Vaak hebben artsen last van 'tunnelvisie' ze proberen het plaatje (lees: de diagnose) zoals ze het in het hoofd hebben vaak kloppend te krijgen. Dat is vaak niet goed... Luisteren is heel belangrijk en ze mogen ook zeggen: "ik herken de klachten niet die u noemt"... Dan kan men nog altijd andere vervolgstappen nemen lijkt mij. Heb je dan meer aan...
18-12-2017 16:18
18-12-2017 16:18 • 1 reactie • Reageer
HeArt&SoulConnection
Ja, die 'tunnelvisie' of beroepsdeformatie was er wel degelijk. tot hij ging onderzoeken en er wat ander 'bewezen' werd. Dat het SI -gewricht het eigen plan erbij trok. Gelukkig kan ik mijn mondje wel roeren. Helaas zijn er velen die dat niet kunnen en/of durven. Dan ben je er wel mee aan hoor !
19-12-2017 11:21
19-12-2017 11:21 • 1 reactie • Reageer
Soberana
Ik sluit me helemaal aan bij de reactie van Encaustichris. Herr Doktor ist ein ungepflegter Bär!
17-12-2017 17:45
17-12-2017 17:45 • 1 reactie • Reageer
HeArt&SoulConnection
hihi, dank je lieverd. er komen nog wat delen om hem beter te leren kennen ;-)
18-12-2017 12:14
18-12-2017 12:14 • Reageer
Encaustichris
Hm, ik denk maar zo dat het voor mijnheer dokter een zegen was dat je je benen niet zo goed kon gebruiken, anders had hij een goedgemikte trap tegemoet kunnen zien..... hork!
17-12-2017 13:37
17-12-2017 13:37 • 1 reactie • Reageer
HeArt&SoulConnection
hij was letterlijk en figuurlijk wat stijfjes ja . En naar achteren trappen is haast onmogelijk, dan kun je niet eens kracht zetten
17-12-2017 15:46
17-12-2017 15:46 • Reageer
Hans van Gemert
15 december.... dat is dus al geweest... Ik kijk al uit naar deel 4. Behalve 'humor' is ook 'inlevingsvermogen' geloof ik niet helemaal de allersterkste kant van die dokter ...
17-12-2017 12:59
17-12-2017 12:59 • 1 reactie • Reageer
HeArt&SoulConnection
morgen krijg je nog meer insite information Hans ;-) Ik heb wel meer het vermoeden dat menig arts met een tikje 'autisme' behept is soms ;-)
17-12-2017 15:45
17-12-2017 15:45 • Reageer
Karin van der Straaten
Wat een enorme onderneming is dit en wat erg lijkt mij het om wakker te blijven Ben zo benieuwd hoe dit vervolg zal zijn/worden De dag is voorbij en dus..hoe is het NU?
17-12-2017 12:58
17-12-2017 12:58 • 1 reactie • Reageer
HeArt&SoulConnection
ja lieverd....morgen mag je het volgende deel tot je nemen ;-) ....
17-12-2017 15:44
17-12-2017 15:44 • 1 reactie • Reageer