×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
AAN DE PRAAT OVER MIJN ... 'GRAAT'...  DEEL 5 (LAATSTE DEEL)

AAN DE PRAAT OVER MIJN ... 'GRAAT'... DEEL 5 (LAATSTE DEEL)


Aan de praat over mijn …‘graat’ … deel  5

Tijdens de behandeling ‘ontdooide’ ik niet echt, ik moest aangeven wanneer mijn zenuw voelbaar was in mijn been met een proefsessie ‘stroom voor gevorderden’.  toch stiekem die grens opzoeken he herr doktor ?  Na een paar keer de schaal van elektrocutie erop los te hebben gelaten -met een aantal keer een nijdige: ‘ auw dit is echt niet leuk van mij’  erbij- had  hij vrede met een getal …zo zou ik dus ‘gebraden’ worden gedurende een kwartier of zo.  Intussen kreeg ik te horen dat hij weer ‘priekjes ging geve voor SI-gewricht.  die ook weer overleefd kwam er een spuit corticosteroïden aan.  de eerste cm voel je niet , maar daarna werd het steeds onaangenamer, en uiteindelijk gruwelijk pijnlijk . het IS er al zo gevoelig, maar goed , ik heb er voor ingetekend en mijn Duitse vriend doet erg graag zijn werk en met verve …dus mij oeh a ahhs  klonken hem wellicht als muziek in de oren. MIJN muziek kwam met de mededeling van hem . 'Noe alle naalden eroit, plaisters plakken. en dan is het klaahr'.

 

Nu is mopperen heel makkelijk , maarmijn vooroordelen aangaande de behandeling vielen voor een deel wel mee. Dat heb ik mijn Duiste vriend ook gezegd, dat hij gelijk had met zijn eerdere opmerking. hij glom er van en ik kreeg spontaan een hand.  Je mag ook iemand erkennen, en ik zal de laatste zijn die dat nalaat.  'Noe röstig an toen' zei hij  nadat ik weer op mijn smalle bedje gerold was. 'half uur zeker in bed blijven, je been is niet te vertrauwen, kom strak nog langs om naar u te kaiken'.  en zo werd ik weer ‘op transport’ gezet richting de zaal én naar mijn Generaal.  Ik had  een onwillig been en een slapende voet, verder geen pijn, want verdoofd.  Na een half uur kwam men kijken of ik bereid was te proberen ‘op de been’ te komen.  Niet tegen dovevrouws oren hoor, ik wilde dolgraag naar huis. mijn voet sliep nog en echt ‘vast er been’ was ik niet …een beetje ‘dronken’ zonder de lol van het glas wijn te hebben gehad.  NU ben ik rechts al gewend met een half slapen been te leven, nu was het links. Links is al mijn meest beroerde been, dus ach eigenlijk niets nieuws voor mij. Dit heb ik al 20 jaar en en still going ‘strong’.  Dus toen mijn grote Duitse vriend Herr doktor kwam om te beoordelen of ik ontslagen  kon worden kon ik laten zien dat ik op mijn been kon staan en dat slapende been kende ik wel. 

 

Ik kreeg een hand en hij gaf aan dat we elkaar over 8 weken weer zouden ontmoeten om te evalueren of en wat het gedaan had en wat er wellicht nog moet gebeuren. hij had alleen het linker deel van het SI gedaan en op mijn vraag waarom gaf hij aan . ‘anders gat u plat, dan doen twee bene  het niet mehr' . Tja, die logica kon ik volledig volgen. Nu maar hopen dat alle zo betert dat dat niet alsnog hoeft. Inmiddels kan ik met mijn Grote Duitse vriend wel eggen en ploegen , maar IK moet het weer door ploegen en ondergaan en dit was het meest pijnlijke deel.  Ik neem mijn meer dan 50 tinten grijs ter harte en denk we zien het wel en gaan het ervaren.  Ik weet allang dat dit geen blijvende oplossing is alleen een lapmiddel..hoe dan ook. Dit geeft me denk en bedenktijd in wat wel of niet raadzaam is.

Nu wij gingen weer naar huis. echt de lamme helpt de blinde, toch maar een arm van mijn generaal genomen want ik was wat onzeker ter been, en ik wil uiteraard kost wat kost voorkomen dat is alsnog dat spoedje ga worden. Ook al kon ik me geen betere plaats bedenken dat te zijn dan in het ziekenhuis.


Home sweet home … op de bank gecrashed en dat was het dan.  naar bed gegaan en om 05 uur met gierende pijn naar zuster paracetamol op zoek en daarna broeder Aleve.  Napijn, het was aangegeven en toch een ongenode gast.  Mijn generaal  die ochtend mijn twee ‘eilandpleisters’ van mijn jodium rug en SI gewricht laten halen. een paar dikke naaldgaten waren zichtbaar.  Zo, spuit 11  kon onder de douche....

 

Met twee keer daags thuiszorg voor mijn Generaal zelf vanwege zijn wonden zijn wij helemaal 'thuis' in de apotheek der verbandmiddelen. Nah, had IK toch ook de ervaring van een eilandpleister. De rest van de dag alles in etappes gedaan, en de lamme hielp de blinde.  boodschappen gedaan zo goed en zo kwaad als het ging en beiden dodelijk vermoeid ..de een met buikkramp en de ander met rugpijn weer op de bank gerashed…bijkomen en weer opladen voor de ‘kerstmarkt’ in ons ‘Klooster’..  8 kraampjes en 2 viskarren, een draaimolen en wat huisvlijt… maar gewoon gezellig. We zijn net terug….wederom op die bank gecrashed.. zo voel het dus als je van aspirant bejaard naar gevoels-bejaard gaat…

 

we doen het er maar mee en maken er samen er wel wat van.  Mijn been lijkt inmiddels wat minder ‘zenuwachtig’ …maar ik voel mijn (weer)rug des te meer. Wellicht overschreeuwde mijn been dit eerder. Wie zal het zeggen. Twee weken indraait ijd in of en hoe lag het werkt.  eind februari mag ik weer naar herr doktor, mijn Duitse vriend voor een evaluatie.

 

bedankt voor jou steun en belangstelling voor ‘ aan de praat over mijn graat’.  Ik hoop dat ik niet in de 'stik';-) 

Mary-José Knuvelder.

 


Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Beloon de maker en jezelf

Word lidXandra
Heel veel sterkte!
21-12-2017 21:00
21-12-2017 21:00 • 1 reactie • Reageer
HeArt&SoulConnection
dank je wel lieverd voor jouw medeleven . dat maakt me blij
22-12-2017 16:28
22-12-2017 16:28 • Reageer
Karin van der Straaten
Mooi en duidelijk verteld hoe t er aan toe is gegaan..geen pretje voor wie nog moeten trouwens t Was niet niks, blij dat jij t weer achter de rug hebt en niet in dat graatje zal stikken Wat en ziekenbarak nu he... rustig aan en goed naar je lijf luisteren hoor, beterschap natuurlijk
20-12-2017 21:54
20-12-2017 21:54 • 1 reactie • Reageer
HeArt&SoulConnection
hihi, ach het was te 'doen' maar niet leuk ! Ik hou me zo rustig mogelijk lieverd . al is het hier de lamme helpt de blinde ;-) ...ik zal mijn oren 'opladen'. doe jij ook kalm aan ?
22-12-2017 16:29
22-12-2017 16:29 • 1 reactie • Reageer
Encaustichris
Hoewel het heerlijk leest zou ik niet graag met je ruilen. Wél net als jij meekijken, die beroepsdeformatie heb ik ook al jaren!
20-12-2017 11:20
20-12-2017 11:20 • 1 reactie • Reageer
HeArt&SoulConnection
hihi, dank voor je compliment, ja ik zie het echt graag
20-12-2017 13:20
20-12-2017 13:20 • 1 reactie • Reageer
Soberana
Jij verstaat de kunst om onprettige belevenissen leuk en grappig te vertellen. Sterkte!
20-12-2017 00:03
20-12-2017 00:03 • 1 reactie • Reageer
HeArt&SoulConnection
hihi, dank je wel lieve Soberana voor je mooie compliment en je medeleven. Mijn goede humeur verlies ik niet vlug hoor ;-)
20-12-2017 08:31
20-12-2017 08:31 • Reageer
Hans van Gemert
Pijn, na-pijn en dat soort dingen is natuurlijk naar, hopelijk brengt het je toch de nodige verlichting. Alhoewel het onderwerp natuurlijk 'minder leuk' is moet ik wel zeggen dat ik genoten heb van de manier waarop je het allemaal verteld hebt :-)
19-12-2017 11:20
19-12-2017 11:20 • 1 reactie • Reageer
HeArt&SoulConnection
ahh dank je wel Meester Hans ! .... wat jouw verhalen lees ik met veel plezier! Ik verlies mijn humeur niet vlug hoor;-) en genieten van wat wel kan is altijd beter denk ik...leuk is anders, maar och we hebben binnenkort de jaarwisseling., Dan wissel ik mijn wensen weer in ;-) . dank voor je complimnet, je medeleven en het willen lezen !
20-12-2017 08:29
20-12-2017 08:29 • Reageer