EEN KOUDE DOUCHE...

EEN KOUDE DOUCHE...


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

EEN KOUDE DOUCHE

Onderstaande HAIKU ... zo voel ik me ook.

Toen ik wakker moest worden (ja helaas een wekker) vond ik het al koud en memoreerde het al aan mijn man . Even later stond ik klaar mezelf mijn wellness-ochtendje te gunnen -want waarachtig vrij vandaag- . Mijn potjes en pannetjes klaar een royaal halve eeuw wat te verzachten. Handdoeken in de buurt en veel zin.... Tja sta ik onder de douche met mijn beduidend kortere 'slierten' om deze te wassen vind ik het water toch echt niet zo warm als ik het graag voel. Dus thermostaat een zwieper gegeven zijn werk te doen. Sta ik me ineens naar adem happend onder een steenkoude straal water ! JASSES wat vreselijk ..KKKKKKOUD. :O niet MIJN idee van een wellnessochtendje. :-( 

Ik roep naar beneden dat het warme water 'op' is . Ik droog me af al bibberend en bedenk me voor hoeveel mensen dit gewoon is zich zo te moeten wassen. Ik ken het wel van vroeger hoor, maar dat was overigens ook verre van 'normaal'. Tja hubby kan op dit moment ook niet veel. Intussen zitten wij hier te blauwbekken want de verwarming doet het ook niet :-(

 Hubby de verwarmingsmonteur gebeld . Nu ze ons toch aan de lijn hadden (nou ja hubby dan) werd er ook maar een schoonmaak/onderhoudsdatum vastgesteld. 14 december ergens. Ik hoor Hubby zeggen prima 14 december en ik kijk hem met grote verschrikte ogen aan...ik dacht dat ze 14 december zouden komen dus. Nah... mijn adrenaline stroomt weer flink ...daar word je ook warm van zullen we maar zeggen pffff...  Om een lang verhaal kort te maken. De verwarmingsmonteur komt gelukkig vandaag :-) .

Ik ben zo geschrokken dat ik het dubbel waardeer dat hij vandaag wanneer dan ook toch komt. Intussen scharrelen de lamme en de blinde hier ieder op de eigen manier rond een flamm aan de praat te krijgen...de fik erin en stoken met die handel . En zo gaat het toch een warme en verwarmde dag worden. een ander 'wellnessrondje' dus. hopelijk kan ik later op de dag alsnog mezelf 'hygiënisch' krijgen ;) 

Mary-José Knuvelder.

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken. Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (8 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Mijn vader hield wel van een Spartaanse opvoeding. Groot deel van het jaar wassen wij met koud water (ruim 15 jr slechte ketel gehad en ook in de winter kapotte verwarming) ..haren wassen doen we ook nog wel met koud maar nu het kouder wordt :( hoop dat je lekker opgewarmd bent inmiddels
| 09:02 |
Hield jij ook van die Spartaanse opvoeding lieverd ? Als ik je zo lees lijkt het haast van wel ...brr. Gelukkig het probleem hier opgelost en ik geniet van het ouder worden met meer eigen stem en wensen die ik kan uitvoeren ;-) . dank voor je reactie !
| 11:11 |
Niet echt ik heb het liever warm. Hoe heter hoe beter. Helaas vaak geen keus gehad dan roeien met de riemen die ik heb. Onder een koude douche ga ik niet staan dan pak ik een waslap. Vond die teil met koud water bij mijn oma al niets. De zon warmde dat water echt niet op. En dan die vreselijke zwemlessen in een buitenbad voor het naar school gaan :(
| 14:51 |
Brr , klinkt idd niet erg 'verwarmend' zowel letterlijk als figuurlijk. van mij ene warme knuffel, al kan ik jouw jeugd niet meer terugdraaien met deze ervaringen ;-(
| 15:18 |
Dat was het ook niet, bedankt voor de warme knuffel je krijgt er 1 terug, lieve groeten
| 15:21 |
knuf , kunnen we ons beiden warmen uit een koude jeugd ;-)
| 15:29 |
Goed idee :)
| 15:32 |
doen we dat warm en verwarmend van mens tot medemens
| 15:47 |
In jullie klimaat is douchen met koud water een Spartaanse ervaring.
Ik ben blij voor jou&de Generaal dat ook de verwarming het weer doet.
| 01:04 |
ja wij ook hoor, dan is zelfs samen onder een dekentje niet warm genoeg ;-) Bij jullie zal het verkwikkend zijn wellicht. Hier vriest het op dit moment dan is warmte zeer welkom ;-)
| 10:39 |
Haha, dus je had je dag wel weer zeg maar... ;-) Intussen de verwarming weer klaar?
| 17:29 |
gelukkig wel, nu hopen dat het ook zo blijft!
| 08:55 |
Ja, eerst genoeg 'pech' gehad toch?
| 02:38 |
ja eigenlijk wel he ?!
| 10:39 |
Jazeker!
| 12:55 |
We hadden vroeger thuis een boiler waar een beperkte hoeveelheid warm water in zat. In een gezin met 8 personen was dat 'gepland' douchen. Iedereen had zijn douchedag. Nu heb ik stadsverwarming, dus altijd warm water, behalve dan als er storing is of van te voren aangekondigde werkzaamheden. Best luxe, maar soms wou ik dat ik zo'n boiler had. Met een puber in huis (2 jaar geleden zelfs 2) en onbeperkt heet water rijzen de energiekosten al gauw de pan uit.
Maar voor jou hoop ik natuurlijk dat je weer snel warmte hebt in huis. Tot die tijd lekker veel kaarsen aansteken, dikke vesten en warme pantoffels aan en samen onder een warme deken bij de open haard, met een lekkere kom soep of warme chocolademelk natuurlijk.
| 11:41 |
oh lieverd , ja pubers hou erover op ik kan er een blog ver schrijven (misschien moet ik het wel doen ;-) ) en met zijn 8e ! dat is een strak regiem met de druppels denk ik zo . Intussen is de monteur geweest , we HOPEN dat het opgelost is (de monteur was niet zeker wat mij enigszins van mijn stuk brengt).. de haard hier idd FLINK opgestookt. dank voor je warme en verwarmende reactie , doet OOK goed
| 17:14 |
Brrrrrrrrr hoop dat het snel weer warm wordt.
| 11:18 |
monteur geweest ..ik a het straks proberen ! dank voor je reactie en meeleven !
| 16:44 |
Ja, dan ben je in één keer echt wakker! Hopelijk zorgt de verwarmingsmonteur dat jullie er weer warmpjes bij komen te zitten!
| 10:53 |
ja zeg dat wel hoor !! nu kon zelfs mijn indrukwekkend vetlaagje me niet meer redden ;-)
| 16:45 |
Dan valt dat vast mee :-)
| 21:55 |
nou,...... ik ben een kleum ;-)
| 08:20 |
Je was meteen goed wakker. Eind jaren negentig, op vakantie met camper, vrij kamperen, stranddouches in Spanje benut. Ook heel kkkkouuuuud..!
| 10:48 |
brrrr..... iets voor mij . en dan is daar de temperatuur er nog ene beetje naar ;-) Dank voor je medeleven en reactie !
| 16:45 |
Nou, ik vond het vaak té koud, zo'n douche hihi. En dan dat gestuntel om schoon (zonder moddervoeten, zand + water) in droge (!) slippers te stappen.
| 16:46 |
wahah lievdr, ik denk ik plaatjes en zie je al gaan ;-)
| 17:08 |
Lol, beter van niet. Past zo in lachen om home-video's.
| 18:04 |
leuk toch ..velen genieten dan ..of leedvermaak ;-)
| 18:24 |
Shockeffect hoor brrrrrrrrrrr, lijkt mij wel erg radicaal om mee te maken ahahaha zieligggggg
warmte is zo onmisbaar en dan besef je hoe rijk we zijn
| 10:45 |
dat dacht ik ....ik dus ook ;-) dank voor je reactie en meeleven
| 16:46 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen