×

Yoors


Inloggen
×

YoorsPARADIJS  ...DEEL 13   GOOD BYE .... (waar was ik ? )

PARADIJS ...DEEL 13 GOOD BYE .... (waar was ik ? )


PARADIJS  .... DEEL 13 

Dan zijn we nu aan de grande finale aangekomen. Ja, wij waren   op het eiland Hispania , wat bestaat uit de Dominicaanse republiek (zo groot als de Benelux) en het armste land ter wereld: Haiti (zo groot als ons land ongeveer).  Columbus  stichtte hier een stad (de eerste van het nieuwe land) Santo Domingo. met een universiteit . Van hier uit ontdekte hij Amerika . Een historisch rijk land dus . De bevolking is Spaanstalig en een menegeling van  Spanjaarden , indianen en ook nergers.  De Haitianen zijn gevluchte slaven die over de bergrug  naar Haitie vluchtte, waar men vrij was . Tja , wat heet vrij ...ze zijn straat en straat arm. Welicht lees je nu mijn verhalen (terug) met een heel ander beeld. 

Wij gaan er beslist terug als het ons gegeven is . Wij hebben nu 'alles' tussen Bavaro , Punta Cana en Bayahibe . Kortom ene flinke punt gehad.  Volgende keer willen we liest twee weken en ook Sant Domingo (stad en Puerto Plata (de natuur)  bekijken. De Generaal is OM .....wat een hemelsiets om weer naar het paradijs terug te mogen .

Degene die het land echt heeft kunnen benoemen is Ingrid ..'onze' Ingrid geweest (tja wat weet die nu niet he ;-)  ) Dus lieve Ingrid als jij met ene pb-tje jouw adres wilt doorgeven komt het kaartensetje met mijn eigen gedichten naar jou toe . Het komt je eerlijk toe !

Dank voor ieer die mee wilde reizen en raden ... Het viel niet mee he ? 

Dank voor jouw aandacht en reacties MJ

Haal deze tekst weg en vul hier je tekst in.

Mijn 'backpacker'.

Ohh en ik BEn al zo'n kleum :O 

Allemaal leuk, maar wel met een tussen stop. Dus eerst een uur verder vliegen naar Aruba... en weer uite het vliegtuig ...weer door de douane en weer in het vloegtuig

Ik heb genoteen van het scherm in de rugleuning van degene die voor mij zat .. je bleef van alles op de hoogte en je kon je helemaal suf kijken  met tv  seres , spelletje (niet mijn ding)  en radio. ik eh de hele serie van Westworld bekeken.  Zo ook  Bankiers van het verzet en Robin Hood. De generaal heeft ook de bankiers gezien en verder Ice Age en Ferdinant.

Aruba airport...midden in de nacht ..uitgestorven


Ik kan geen filmpjes plaatsen (prachtige beelden heb ik) dan maar een onscherpefoto  van Aruba


Aruba vanuit de lucht

Europees luchtruim

Hier ook

NL kikkerland .grauw , grijs en kkkkkkoudd

Waterrijk NL

Geand en remmuhhhhhh. prachtig die techniek te zien

Kijk Hans , Gemma en Dana...ik heb GENOTEN van jullie boek !!!!

Dee eerste bovenaan was een vast ritueel in die week

het was paradijselijk

Kijk, ook ik wil wel wat meenemen !

Thuis en de Generaa geniet zo na !!