SIJSJE MEISJE ....

SIJSJE MEISJE ....


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

SIJSJE MEISJE.

Het einde van een meisjes sijsje...

Ach, het arme ding vloog gisteren tegen de schuifpui. Dan overleef je een koude winter en dan gebeurd je dit. Ik heb haar liefdevol in mijn handen genomen terwijl ze haar laatste adem uitblies. Toen ik het onze dochter Leandra vertelde was ze zowel ontdaan als blij. Of ik haar wilde invriezen voor  'Peach' .... een van haar slangen.  Zo zou het sijsje niet voor 'niets' zijn doodgegaan .....  ook een kijk -op.  Ik heb  meisje sijsje dus in een  Ikea zakje gedaan en ze ligt nu in de vriezer, en voelt de kou nu niet meer.  Gelukkig heb ik er niet de hand in haar aan Peach te voeren ... 

Had het niet een 'saai' musje kunnen zijn ?  Hoewel ik alle leven van evenveel belang vind ... het is ook nog zo'n mooi vogeltje..

Dag sijsje -meisje  !

Mary-José Knuvelder.

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (16 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Zo verdrietig vind ik dat altijd... 😔
| 22:45 |
ja ik ook ZO zielig, kan ze alleen maar in liefde laten gaan
| 23:01 |
Dat is ook zo...
| 01:58 |
Ach ja, wat jammer van dat mooie vogeltje.
| 15:17 |
ja he , zo zielughhh
| 18:49 |
Ja zielig en toch mooi
| 09:59 |
ja he , dan je wel voor je reactie lieverd
| 14:59 |
Ja zeker ook graag gedaan hoorx
| 15:30 |
xxx
| 17:49 |
Mooi vogeltje. Zo verdrietig, eindigen als slangen voer.
| 00:16 |
ja he, of het nu wormen of slangenvoer is ...het blijft triest . Ik had haar graag nog wat vlieguren gegund. dank voor je reactie lieverd
| 09:21 |
Triest voor het vogeltje. Maar ergens wel mooi dat jij er was met jouw warmte in haar laatste momenten, toch?
| 22:11 |
ja dat hoop ik dan maar, dat was wel mijn intentie. zielugg he ;-( maar ja natuur is natuur )
| 09:32 |
Het deed me aan een liedje denken.
Vanmorgen vloog ze nog ...... (Songtekst Robert Long)
Arm sijsje :-(
| 17:16 |
ach, verhip JA lieverd. dank je wel !!
| 17:25 |
Arme beestje toch!
| 15:52 |
JA zielugg he :-(
| 17:26 |
Beste Mary José.......

hierbij mijn oprechte excuus voor mijn ontzettend flauwe en náre reactie.
Ik ben eigenlijk heel blij dat je reageerde.
Het leek nergens op.......ik heb natuurlijk wel een paar excuses maar om zóiets te schrijven raakte natuurlijk kant noch wal. Ik hoop echt dat je m’n excuus aanvaardt..... het was te kinderachtig voor woorden en ook kwetsend.
Ik hoop dat je ondanks mijn stomme zet een fijne dag hebt!
Liefs......
Annet

Verstuurd vanaf mijn iPhone
| 13:06 |
Dank je wel Annet voor je (h)erkenning, reactie, terugkoppeling EN je moed ! Dat kan ik echt oprecht enorm waarderen . We maken immers allemaal fouten. Ieder op het eigen terrein. Dank je voor je eerlijkheid . Excuus bij deze aanvaard! Mijn dag was er niet minder om, het was geen opzet van mij en ik was slechts een 'middel' voor een doel van jou wellicht. Dat is niet fijn , maar eigenlijk niet 'van' mij. Ik heb het aangeven en daarmee heb ik mijn kant van het verhaal kunnen doen. Jij neemt vervolgens de moeite en de moed de communicatie aan te gaan waardoor er weer een (normale )verbinding tot stand kan komen.

Een ding zou ik graag nog met je willen delen in deze . Ik weet nog steeds niet waar alle 'tenenkrommende' fouten staan . Wellicht wil je mij de mogelijkheid geven hiervan te leren ? Dan hebben we toch beiden een leerzaam proces mogen en kunnen doorlopen. Wat mij betreft: 'no hard feelings' . Je neemt je verantwoordelijkheid , dat had je ook kunnen laten en ik waardeer je moed en eerlijkheid in deze !
| 16:35 |
Helaas gebeurt dit, maar lijden is haar gelukkig wel bespaard.....
| 10:55 |
dat wel , ze was bijna op slag dood
| 10:58 |
Triest verhaal.....zowel vanwege de inhoud als de tenenkrommende taalfouten!!!
| 10:20 |
Dank je wel dat je dit onder mijn aandacht brengt . Wat jammer dat je mij de kans niet geeft ervan te leren. Je zou er constructief mee om kunnen gaan in wat jij ziet als 'tenenkrommende' taalfouten. Als dát je onderliggende intentie is van deze reactie maak je mij als mens heel blij .

Als het is om je gevoel van afgrijzen over de vorm van mijn verhaal op deze manier te lozen kan ik je verwijzen naar meer van mijn werken. Ik maak nogal eens fouten als (niet perfect ) mens al dan niet als 'slip of the pen'. Wellicht kun je lezen hoe anderen mij er met opbouwende kritiek en constructief op wijzen, waardoor ik van ze leer. Dat doe ik namelijk erg graag , daar we geen van allen al neerlandicus geboren worden. Je zou het mij dus kunnen aangeven.

Mocht het je te erg hinderen zou je ook kunnen besluiten mijn berichten niet te lezen, daarin ben je namelijk vrij. Of wellicht kun jij je afvragen wat deze wijze van communiceren jou brengt... zo te willen reageren . Zo kunnen we wellicht ook nog van elkaar leren?

Dank je wel voor je reactie, mij gaat het vooral om de inhoud.
| 11:13 |
..als Neerlandicus . zie je ..ik doe het meer.
| 11:14 |
De een z'n dood.... Ik kan me voorstellen dat je schrok en van de kook was. Het was een snelle dood, dat is een troost misschien.
| 10:17 |
jawel .. ik vind het jammer , gude haar graag wat meer vlieguren ;)
| 10:57 |
Het is ook jammer!
| 11:19 |
Ach wat sneu.
| 09:54 |
ja he , dat vond en vind ik nu ook . Ik had haar nog vele vlieguren gegund !
| 09:57 |
Agossie, arm sijsje. Het gaat al zo slecht met de vogels.
| 09:17 |
ja he ....ik vond het ook zo erg :-(
| 09:21 |
Is ook triest. Ik zie weleens stickers op ramen. Dat schijnt te helpen. Hierdoor vliegen vogels niet tegen de ruiten.
| 09:43 |
klopt, maar het gebeurd bij ons bijna niet. de tweede keer in 5 jaar tijd. het is niet echt een heel groot vlak. het is meer de vliegwijze hoe ze komen aanvliegen wellicht. Ik zit er ook vlak achter dat zien ze ook. dank je voor je tip lieverd
| 09:47 |
Dat is inderdaad niet vaak. Soms heb ik het idee dat de weg een beetje kwijt zijn. Graag gedaan. X
| 10:10 |
ja het lijkt wel zo . Ze kwam zo uit het niks BAM.... ertegen aan. Had haar graag meer vlieguren gegund
| 10:17 |
Het is net als bij mensen. Er wordt anders beslist. Helaas.
| 10:31 |
ja, zo is dat ... en ik beslis dat in al mijn onwetendheid in/van het grotere geheel ik het niet fijn mag vinden hihi ;-) en het een kan zonder het andere. Fijn dat je er weer bent lieverd
| 11:37 |
En zo is het. Dank je wel, ik vind nog onwennig. Maar dat komt goed. X
| 11:48 |
tuurlijk komt dat goed wij dragen jou liefdevol op handen !
| 12:56 |
Dank je wel. XX
| 13:06 |
Peach..oef..moet er niet aan denken.. wat ben ik daar al vreselijk lang bang voor..zelfs zo erg dat ik erdoor ben gebeten.
Waar je zorg ligt, weet je dan wel te vinden..het was een ratteslang die een hol en gangenstelsel had onder de grond waar ik ind e tuin werkte, heftig . Arme sijsje ja, maar desondanks zo liefdevol
| 09:17 |
he jasses , dat lijkt me ook een erg nare ervaring lieverd. Zo uit het niets onder jouw grond brrr. Ja arm sijsje :-( . Had haar graag nog vele vlieguren gegund !
| 09:23 |
t Was bij anderen ind e tuin gelukkig..later haalden de jongens voor hen een boom weg en onder de kluit was het hol..ja was akelig en dus ontdek je dat je niet te veel moet denken, je haalt anders alles naar je toe
| 09:30 |
ja be carefull what you wish for ;-)
| 09:39 |
Leuk zijn ze sijsje en dan ook nog met een stel bij elkaar. Jammer van deze, maar aan de slang voeren is geen slecht idee.
| 09:12 |
het is in elk geval een dood die 'nut' heeft, en in die hoedanigheid is het winst. Dan je lieverd voor je reactie . hoe gaat het nu met jou lieverd ?
| 09:24 |
Beter dan met het sijsje ;-) Hopelijk snel de uitslag van de onderzoeken en hopen dat er iets uitgekomen is en deze klachtjes ook weer tot het verleden horen.
| 15:00 |
ja gelukkig wel zeg . Lieverd , ik moet er niet aan denken !! blijf jij voorlopig nog maar lekker en vaak dwars liggen !!! Ik hoop echt voor je dat alle narigheid iets van voorbijgaande aard is !
| 17:28 |
Ach gossie. Wat mooi geschreven, mooie woordspeling ook. Ik waardeer je manier van vertellen. Toppie.
| 08:51 |
dank je wel 'eigenwijs Portret' voor je reactie en mooie compliment ...*** bloos
| 09:25 |
Nou jaaaa waarom de saaie mus wel en deze niet?Maar zonder gekheid: Peach zal blij zijn met de verse hap.
| 08:49 |
ja ik gaf al aan ALLE leven is van belang ...maar van mussen hebben we er hier nogal wat , sijsjes zijn er beduidend minder . Ja peach zal smullen !
| 09:31 |
Die hebben dus minder vijand
| 09:32 |
ja kennelijk. het sijsje had de schuifpui als vijand
| 09:40 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen