UPDATE 9 MIJN GENERAAL

UPDATE 9 MIJN GENERAAL


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Update 9  mijn Generaal  13-11-17

Vannacht waarachtig een betere nacht gehad, maar twee momenten gehad waarop ik de luiken onvrijwillig opendeed.  En dan eigenlijk omdat mijn ‘graat’ het af en toe wat te kwaad heeft.  Niets nieuws, dat is al jarenlang mijn ‘vriend’ in kwade dagen waar ik dan links of rechtsom vrede mee mag sluiten.  Ik ben ergens later aan de beurt.

De Generaal had een goede nacht gehad maar was kapot van alle activiteiten van gisteren. lees op een stoel zitten, zichzelf scheren en 10 meter lopen.  Hij voelde zich niet lekker en ‘vol’…niet zo gek he als er geen ‘doorstroom’ is.  De magnesium krijgt een 10 op de score van viezigheid. Hij is er ook misselijk van.  En doodop,   topsport is alles buiten de ‘bedgang’ …lees liggen/hangen in bed.  Hij is ook heel erg ziek en beroerd geweest, heeft een hele zware operatie én de ‘nodige’ complicaties achter de rug.  Toch lijkt en blijkt het moeilijk voor de Generaal dit te verkroppen.  Die hindernisbaan zit er voorlopig even niet in de push en sit-ups zullen ook even niet in beeld, laat staan in praktijk gebracht worden.  Even pas op de plaats de boel de kans geven te genezen en van daaruit herstellen.  Al begrijp ik dat hij het liefst morgen weer op zijn werk zou willen zitten, de aard van het beestje. Het liefst had hij er al gezeten natuurlijk . Degene die hem kennen herkennen mijn woorden als geen ander denk ik zo.

Vandaag mocht het infuus kalium eruit, dat geeft met  nu oraal. Dat betekent één infuus standaard minder aan bed en een van de twee armen zonder een infuus.  Met de maag ging het ook weer goed, de maagsonde is er nu ook uit. NU is het geen ‘ant-eater’ meer, want zo zag hij er wel uit met die afgedopte maagslang. Weer wat minder aan slangen en hulpmiddelen.  zowaar lijkt een en ander voorzichtig op gang te komen, maar de generaal voelt zich helemaal niet lekker en vergaat ook nog eens van de krampen. het buikkussen om tegendruk te geven bij hoesten, niezen en andere ‘shit’ is zijn grote vriend(In?)  die hij haast met zijn leven  bewaakt/bewaard.  Kijk , nu begrijpt hij mij misschien met mijn ‘kussengedrag’. Niet dat ik het om deze reden doe overigens, ik vind het ‘gezellig’  en verwarmend zo’n  ding. Schijnt bij meer vrouwen voor te komen geloof ik.

Vandaag orders gekregen van de generaal om op pad te gaan voor wat extra voorraad aan ondergoed  en shirts. Hoewel  hij meer dan genoeg mee genomen had voor een normale operatierit grijpen we nu mis. Tja, als complicaties al zeldzaam zijn, je de ‘gelukkige ‘ bent deze te krijgen  is twee keer meer  Murphy’s Law vinden wij. Ik dus  Zeist in voor  voorraad. Kijk ,en dan hebben wij vrouwen  een voordeel (o.k.  speaking for myself) . Ik heb genoeg deze week nog uit te zingen hoor. wij/ik slepen onze halve kledingkast mee.  Zegt de generaal: ‘ga gezellig de stad in en koop wat leuks voor jezelf..  een pakje zakdoeken of zo’ ……mannen. Geloof me dat ik alles wat hij nu zegt als muziek in mijn oren vind klinken…er komt weer wat uit, anders als uit een doodziek iemand met 40.8 die ligt te shaken in bed en te kronkelen van de pijn. Ik heb een hele luxe versie zakdoekjes gekocht…een met menthol . .. Ik zal hem hebben (de magnesium had een zout/pepermuntsmaak waar hij vreselijk misselijk van werd.  Ik zal het alleen zeggen hoor. Je ziet er gloort weer hoop er is weer meer vertrouwen . Niet meer doodziek, maar ziek.  Alles beter als dood . langzaam durven we weer te grappen over dingen, te ontladen  en weer een beetje ‘thuis’ te komen, daar en bij elkaar. want hoeveel ‘samen’ er ook is, in nood , pijn  onmacht en verdriet keert iemand en zeker mijn generaal meer naar binnen, en begrijpelijk.  Vast in zijn wereld van ziekt, pijn , onmacht trauma’s en verdriet IS er even  geen buitenwereld ….alleen de eigen binnen wereld , met af en toe een ‘uitstapje’ waarin je elkaar weer ontmoet ,  een wereld zonder woorden, maar met veel intens gevoel.

En na nog net geen 40 jaar samen hebben sommige dingen ook geen woorden nodig, mag je zijn  hoe, wie en wat je bent en is er altijd die (h)erkenning van je zijn bij en met elkaar.  (10 februari gaan we dat vieren reken maar !! en NIET met een pakje zakdoeken. )Ik kan alleen maar bij hem zijn en waar hij de ruimte in wil hebben er voor hem zijn …zoals hij dat wenst in wat hij nodig heeft en hem te erkennen in hoe hij zich voelt.. hem te zien in zijn ‘zijn.  Ik hoef niet te sussen , alleen maar te (onder)steunen in wat hém helpt.  Vaak in de stiltewaar woorden ook geen waarde hebben omdat de aanwezigheid alles ‘zegt’ en ook alles ‘is’ wat van belang is.

Dat zijn de ’rangonderscheidingstekens’  van de jaren samen doorgebracht en met bloed , zweet en tranen zijn verdiend.  Niet omdat het moet, maar omdat we willen. want relateren is en blijft een werkwoord en wij zijn heel yin-yang. Dat daagt uit,  frustreert ….maar het doet je ook groeien en je leert. Houden van is wat mij betreft de ander de ruimte te geven te groeien waar deze wil en kan, de eigen keuze laten bepalen zonder jezelf ook weg te vagen of op te offeren. Dat vereist weer  verbindende communicatie te willen afstemmen op elkaar.  ieder op de eigen wijze , eigen-wijze en ja soms ook ‘eigenwijs’.

 Dank voor al jullie warmte, medeleven, liefde en steun ! Alle kaarsen, licht en gebeden.  Het heeft geholpen!

Knuff MJ


Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken. Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (7 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Deze heb ik gemist zag ik. Maar nu allemaal in herinnering...
| 00:24 |
Ook dat mag, je kan niet alles bijhouden lieverd !. En het is een boodschap die ver over mijn/ons onderwerp alleen heen gaat (denk ik ;-)
| 10:54 |
Het is wel een heel spannende tijd geweest en nog natuurlijk. Ik heb bewondering voor de moed waarmee je alles op papier hebt gezet en je emoties hebt verwoord. Ik leef met je mee.
| 06:59 |
Dank je liever voor dit mooie compliment. Voor mij is het ook een prima manier 'van me af te schrijven' en te verwerken. En van mij mag alles er zijn, elk gevoel heeft bestaansrecht. Daar hoef ik mij niet voor te schamen
| 13:55 |
Fijn om te horen dat het de goede kant op gaat
| 06:45 |
Dank je wel voor je belangstelling en reactie. Ja we zijn heel erg blij
| 13:48 |
Zo te lezen krijgt hij weer praatjes :-)
geweldig deze stapjes te mogen lezen. Ik was iedere keer blij als ergens een slangetje uit ging.
We blijven nog maar even wat warmte en kracht sturen, kan nooit kwaad.
| 00:05 |
Ja, we klimmen weer wat naar het normale leven. hih, elk slangetje is er een he.
Je warmte en betrokkenheid worden zeer op prijs gesteld ! Dank je wel
| 13:43 |
Het gaat dus de goede kant op. Is hij nu buiten de gevarenzone?
| 13:56 |
Ja het gaat sinds gisterenavond met sprongen vooruit. Jullie gebeden en liefde hebben daar zeker toe bijgedragen lieverd!! Update volgt!
| 15:52 |
Mooi vooruitzicht ook, die 10e febr.!
| 12:25 |
ja , echt wel dat we dat gaan vieren (zonder die zakdoekjes ;-)
| 15:53 |
Top!!
| 15:59 |
Dank voor de update, goed te horen dat er vooruitgang is!
| 11:46 |
yes het gaat heel goed nu ..gelukkig!!
| 15:53 |
Fijn!
| 16:21 |

auto leasen
auto leasen
private lease goedkoop
private lease goedkoop
Muziek, Kunst & Cultuur
Aanbevolen Muziek
Aanbevolen Muziek
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen