Eet mijn Wolf wel goed ?


Hieronder mijn 'Wolf' . 
Een Finse Lappenhond.  Wij hebben drie van deze gasten rondlopen en ik betaal me met alle liefde al jaren scheel aan deze schattige beestjes. Ik kocht en koop de duurste soorten hondenvoer. Vers vlees en alles wat een goed baasje moet doen. 

Bij tijd en wijle word ik wat luier honds betreffende en koop ik weer eens een zakje Jumbo of Lidl hondenvoer. Goedkoper en gewoon veel makkelijker. Het maakt mijn honden geen zak uit.  Ze zijn gezond, scherp en alleraardigst voor kinderen onafhankelijk van het voer. Ze zien er schitterend uit. Deze foto is genomen na enkele zakken Jumbo. 

In de Aldi of Jumbo weken voel ik me schuldig over mijn hondenvoer krenterigheid. Een als goede kwaliteit bekend staand merk kost 5 x zoveel. In die schuldige periode google ik me suf naar het antwoord op de vraag wat je nu voor je dier moet kopen. 

Frappant en een bekend fenomeen:  De moderne mens doet vaak meer zijn best voor de voeding van zijn dier dan de eigen voeding.  Het beest zegt dan ook niets over het eten. Dus jij moet het voor ze doen. Opvallend is wel dat mijn honden aanvallen op het Jumbo voer en anders veel relaxter eten. Komt dat omdat ze honger hebben - vraagt mijn schuldgevoel ? - omdat het slecht fast-food-voer is of omdat ze het gewoon lekkerder vinden ? Ook de poep is gewoon goed trouwens. Gewoon goede poep bij de Jumbo ! 

Al schuldig googelend naar een antwoord welk hondenvoer nu het beste is word ik overprikkeld met alleen maar bull shit antwoorden van mensen die er echt geen verstand van hebben. Van belanghebbenden die uiteindelijk alleen hun merk willen verkopen of de mensen die alenig maar heilig geloven in een merk wat ze heeft gehersenspoeld en hun eigen beestje kennelijk doet floreren. 

Door de emotie die erbij komt betalen we allemaal schandalig teveel. Dat is een ding wat zeker is. Het is vergelijkbaar met het uitzoeken van de spulletjes voor je eerste kind ... Je WEET dat je veel te dure troep koopt die je nooit gaat gebruiken maar jouw kind verdient het allerbeste. 

Ergens in een van zijn grote villa's zit het baasje van de hondenvoerfabriek dan ook handenwringend in zijn Jacuzzi ons uit te lachen.  Zijn eigen honden eten gewoon Lidl hondenvoer wat waarschijnlijk gewoon uit dezelfde fabriek als Royal Canin komt. 


Maar nu mijn vragen: 

  • Hoe kan het dat we na 25 jaar internet van een bedrijf wat een marktcapitalisatie van 500 Billion dollar vertegenwoordigt niet een eenvoudig antwoord krijgen waar ik enige waarde aan kan ontlenen ? 
  • En hoe ga ik dat antwoord wel krijgen ? 
  • En daar komt mijn bedrijfsblindheid. Wat kan Yoors hier in betekenen? Gewoon een goed antwoord op een relatief eenvoudige vraag toch ?