×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
60
Einde van de monogamie?

Einde van de monogamie?


ik hou van je tot de dood ons scheidt, totdat er iets beters voorbij komt. .

www.hetvreemdgaanbureau.nl

Einde van de monogamie?

We zijn gek op het idee van die ene 'ware liefde', maar in de praktijk verslijten we heel wat partners, nemen het aantal echtscheidingen alleen maar toe en gaan we in de tussentijd ook nog eens vreemd. Zelf heb ik altijd geloofd dat 'die ene' bestaat, nou heb ik het niet over de prins op het witte paard, maar gewoon iemand die je niet wilt wurgen in z'n slaap of waar je het ene moment knallende ruzie mee kan hebben om vervolgens weer in elkaars armen te vliegen. Maar hoe kan dit ook anders? Vanaf kleins af aan worden we aangeleerd, nee geprogrammeerd om te geloven dat er die 'Prince charming' is, terwijl naar mate we ouder worden er achter komen dat het er in de praktijk heel anders aan toe gaat. 

Het is niet zo simpel meer als vroeger, waarin mensen verliefd werden met de intentie om bij elkaar te blijven. Het is nu meer ja, ik hou van je tot de dood ons scheidt, totdat er iets beters voorbij komt. En uit vele onderzoeken blijkt dat ook: het aantal echtscheidingen is in de afgelopen jaren alleen maar gestegen, mensen gaan sneller vreemd en het aantal singles is ook alleen maar toegenomen. Wat we nu zien is dat we in een tijd leven van seriële monogamie (meerdere exclusieve relaties na elkaar) leven. Maar de vraag blijft: zijn we van nature monogaam? Hoe meer ik me hierin ging verdiepen hoe meer het bleek dat iedereen daar een andere mening over heeft en uit elke studie word er weer een andere conclusie getrokken. Maar als we al eeuwen monogaam zijn geweest, is dat dan niet ons instinct? Of hebben we het ons aangeleerd en blijkt nu dat de waarheid ons toch weer inhaalt?

Betekent dit het einde van de monogamie? Naar mijn mening is er nog steeds wel monogamie maar weten wij vrouwen steeds beter wat we willen en nemen we niet meer genoegen met minder. We durven nu het heft in eigen handen te nemen en zijn niet meer bang om alleen te zijn.

Komt het door het feminisme of door de revolutie van het internet? Ik weet het niet, maar ik zou het in ieder geval wel heel jammer vinden als de monogamie helemaal verdwijnt. Hoe kijken jullie hier tegen aan?

Keep in touch!

Xoxo
Bobbie


Coming Up:  5 tekenen dat jij ZIJN uitzondering bent
Riet
In mijn omgeving zie ik steeds meer stellen uit elkaar gaan...om wat voor reden dan ook
11-01-2017 20:36
11-01-2017 20:36 • Reageer
Soberana
Ook hier is het aantal echtscheidingen toegenomen, hoewel naar mijn inschatting niet zo exorbitant als bij jullie in NL. Vreemdgaan was bij ons op Curacao altijd al een te vaak voorkomend verschijnsel, mede door het vrouwenoverschot (volgens laatste volkstelling 10%). In het geniep vreemdgaan zou hier niet lukken, met een bevolking van 160duizend. Op mijn geboorte-eiland Aruba wordt dat zelfs niet getolereerd: een vreemdgaande kerel kan rekenen op een pak slaag van de vader&broers&zwagers&ooms&neven van zijn vrouw. Zelf ben ik 1 van de gelukkigen die mijn Prince Charming al op 12jarige leeftijd leerde kennen, eind van dit jaar hopen wij onze gouden bruiloft te vieren en zijn gelukkiger dan ooit. Of er een verband is met feminisme? Mogelijk! Ik heb samen met mijn man gestudeerd en ben altijd economisch onafhankelijk geweest. Hij is van nature geen bedrieger of rokkenjager, maar ik heb voor mijn huwelijk al duidelijk gemaakt dat ik bij overspel geen genade zou hebben.
10-01-2017 15:27
10-01-2017 15:27 • 1 reactie • Reageer
Het Vreemdgaan Bureau
Wat leuk om te horen! Misschien dat we die pak slaag hier ook moeten invoeren haha! Maar zo zie je maar de ware Jacob bestaat dus wel. Ik wens jullie heel veel geluk samen!
10-01-2017 16:11
10-01-2017 16:11 • 1 reactie • Reageer
johan_jongedijk
Geen last van 1 is en was genoeg
10-01-2017 14:55
10-01-2017 14:55 • Reageer
irene.schievink
Zelf denk ik dat we inderdaad kieskeuriger zijn geworden en daardoor ook durven zeggen dat we niet meer samen met iemand willen zijn. Daarnaast denk ik ook dat de mens in den beginne niet monogaam was, maar dat we onszelf dat hebben aangeleerd. Nu krijg je het idee dat het zo "hoort".
10-01-2017 14:09
10-01-2017 14:09 • 1 reactie • Reageer
Het Vreemdgaan Bureau
Dat is ook zeker waar alleen zie ik het nu toch langzaam weer verdwijnen, jammer genoeg...
10-01-2017 14:14
10-01-2017 14:14 • Reageer
notifications_noneadd
27-10-2018 12:46
1 volger , 1 antwoord
notifications_noneadd
02-11-2018 18:09
2 volgers , 1 antwoord