×

Yoors


Inloggen
×

YoorsEen nieuwe hobby ...

Een nieuwe hobby ...


Mijn vriend en ik zijn al sinds het begin dat we hier zijn gaan wonen bezig met bedenken wat we nu met de slaapkamer wilden doen qua inrichting. We vinden allebei dat een slaapkamer iets van je persoonlijkheid mag / moet laten zien. En we zijn beiden dol op muziek.

Dus we besloten om onze slaapkamer te versieren met instrumenten. Dat ziet er leuk uit en je kunt er nog iets mee doen ook! Via Aliexpress en Wish hebben we een aantal goedkope instrumenten besteld ... en lol toen ze binnen kwamen. We hebben een Panfluit besteld bijvoorbeeld, en een tweetal Bamboe Dwarsfluiten. Wat een lol hebben we gehad. Ik heb wel ooit Blokfluit gespeeld op de lagere school en dat ging redelijk makkelijk, maar geluid uit zo'n Bamboe Dwarsfluit krijgen, dat is toch echt een ander verhaal.

Vriend had al een Spaanse gitaar gekocht ooit en zo groeide onze verzameling instrumenten stukje bij beetje. Daar zijn we dus al een hele tijd mee bezig. Elke keer een klein dingetje. Laatst was ik bij Lidl en daar was een Mondharmonica in de aanbieding, dus ook die ligt nu bij de verzameling. Maar ja, die gitaar ... daar hoorde ook nog een gitaarboek bij ... en sinds kort is vriend ineens aan het oefenen geslagen. Hij tokkelde, en probeerde akkoorden te leren. Natuurlijk begint het dan bij mij ook te kriebelen. Ik vind gitaren ook mooi, ik ben ook dol op muziek ... en hee, ik heb ooit nog blokfluit gespeeld ook! En stiekem heb ik ook wel wat competitiedrang in me zitten. Dus soms pakte ik ook de gitaar om wat te proberen, wie weet lukte het mij eerder. En ineens besloten we allebei om er mee door te gaan. We besloten dat we echt gitaar wilden leren spelen. Tenslotte ben je nooit te oud om iets te leren toch?

Maar daarmee kwam het volgende probleem. We hadden maar 1 gitaar natuurlijk. Geeft niets, ik had al bedacht dat ik overdag kan oefenen als hij is werken ... en dan kan vriend gewoon 's avonds oefenen.

Groot was dan ook mijn verrassing toen een weekje of 2 geleden ineens de pakketdienst aan de deur kwam met een enorm groot pakket. Niet zwaar dat niet, maar ik wist van niets. Toch stond echt mijn naam op het pakket. Dus ik heb het in ontvangst genomen en binnen meteen heel nieuwsgierig uitgepakt ... en surprise surprise, daar kwam ineens een gloednieuwe mooie glanzende zwarte Spaanse Gitaar voor mij tevoorschijn ...

Ja ... nu snappen jullie natuurlijk ook dat ik dus inmiddels druk op internet zit te zoeken naar hoe ik in hemelsnaam toch die gitaar akkoorden moet leren, maar wat is het leuk! Ik oefen elke dag even en kan al 2 akkoorden bijna spelen. Het gaat nog niet makkelijk en mijn vingers doen pijn van de snaren, maar het hoort er allemaal bij!

Mijn volgende doel is om alle akkoorden van het liedje "Fire" te leren spelen. Dan wil ik het hele liedje leren, en dan dan opnemen als ik het speel met een videoclip van de honden die ik ook zelf wil maken. Weer een nieuwe hobby er bij en een doel voor dit jaar ;-)

signup

Ook een leuke hobby? Vertel het op Yoors!

en als je jezelf via deze link aanmeldt krijg jij een leuke start en ik ook een klein cadeautje. Zo helpen we elkaar en onszelf om te sparen!