×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Herder Kwebbels

Herder Kwebbels


Zoals ik in mijn introductie vertelde heb ik dus vier herdershonden in huis. En nu ga ik jullie eens kennis laten maken met onze roedel! 

ROWAN

Via Lex gaan we naar Rowan. En om te beschrijven wat Rowan voor mij betekent moet ik even een kort stukje persoonlijke informatie vertellen. 

In 2005 is mijn vader overleden aan de gevolgen van longkanker. In 2007 is mijn moeder overleden aan de gevolgen van COPD. Ik heb voor beiden gezorgd tot het niet meer kon en ben na hun dood in een moeilijke periode terecht gekomen. In de eerste instantie ging ik leven! Haalde stommiteiten uit en dacht dat ik genoot! Tot het keerpunt kwam en ik door een enorme depressie opgeslokt dreigde te worden. Ik had geen zin meer in het leven. Ik wilde dood. Het enige wat ik net niet durfde, was mezelf van het leven beroven. Dat is hét moment geweest waarop ik besloot om mijn grote hondenliefde te gaan zoeken. Als kind was ik dol op honden, én dat was nog nooit veranderd. 


Op 17 september 2008 haalde ik Rowan in mijn leven. 

En met zo'n kleine puppie veranderde er veel. Waar ik eerst de halve dag in bed bleef liggen moest ik nu 's morgens heel vroeg opstaan. Waar ik eerst bijna niets meer ondernam, moest ik nu met mijn kleine vriendje naar buiten! Ik moest gaan wandelen, maar ook trainen. Rowan moest opgevoed worden. Of voedde hij mij stiekem weer op? Waar ik me eerst alleen voelde, wist ik nu continu een kleine gemuteerde ijsbeer aan mijn zijde. Ik had weer een doel in mijn leven. Ik had een vriendje om voor te zorgen! 

Maar hoe is Rowan eigenlijk? Wat typeert Rowan? 

Rowan is hier in huis echt 'vrouwtjeshond'. Overal waar ik ben, daar zal Rowan ook zijn. Ben ik buiten dan wil Rowan ook buiten zijn. Ben ik binnen? Ligt hij aan mijn voeten! Hij is dol op spelen, maar speelt het liefst met mij. Hij is onder onze honden een beetje "de einzelgänger". Hij vindt het allemaal prima dat ze er zijn, maar ik moet in de buurt zijn en dan is hij gelukkig. 

Luisteren kan hij als de beste! Maar helaas verkiest hij in het geval van ruiters om bananen in zijn oren te hebben. Dus los lopen kan hij alleen dan als ik er 100% zeker van kan zijn dat er niet ineens een ruiter verschijnt. Gelukkig kan Rowan ook aangelijnd lekker lopen en samen met mij uren genieten. 

Ook typerend is dat Rowan helemaal blij wordt zodra ik mijn cameratas pak. De camera is voor Rowan iets heel leuks. Hij vind het geweldig om mee te gaan als ik ga fotograferen, én hij wil graag voor me poseren! Niet gek toch dat ik vaak, (meestal), met foto's van hem thuis kom. 

Een wandeling in de regen is niet waar ik Rowan gelukkig mee maak. Waar Lex nog wel naar buiten gaat in de regen, zal Rowan liever binnen blijven. Lex doet zijn behoeftes nog als het regent. Rowan niet! Maar ziet Rowan een rivier, grote waterplas, kanaal of zee ... dan zal hij niet aarzelen en daar inlopen tot het water aan zijn buik komt. Zwemmen doet Rowan niet. Hij wil zijn pootjes stevig op de grond houden. En als er ooit een balletje TE ver in het water drijft, dan kijkt hij mij aan of ik dat dan even wil gaan ophalen. Ik zie hem dan denken, "Ik haal ze altijd al op. Nu mag jij ook wel een keer".  En als ik dan eens zo gek ben, dan springt hij van blijdschap ineens zo hard tegen me aan dat ik mag gaan zwemmen. Dat is dan Rowan zijn humor. 


Kort gezegd, Rowan is mijn maatje, mijn dokter en mijn psycholoog. Door hem lééf ik, door hem besta ik. Door hem leerde ik weer van het leven genieten en de mooie dingen weer te zien. Hij bracht me weer terug in balans, hij liet me elke dag weer opstaan en samen zijn we met vallen en opstaan weer gekomen tot waar we nu zijn. Hij wil mij gelukkig maken, en ik hem. Happy Together!  

Rowan! Hier samen op de foto met .... Myla. 

En met de kleine Mechelse Myla Muis laat ik jullie in het volgende blog kennis maken. 
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties