×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Het wonder van het Driekleurig Viooltje.

Het wonder van het Driekleurig Viooltje.


Dat het driekleurig viooltje een mooi bloemetje is dat zien we natuurlijk allemaal. Dat het driekleurig viooltje behalve mooi zijn in je tuin veel meer voor je kan doen. Dat weet wellicht niet iedereen.

Toen ik 18 jaar was heb ik een hele beroerde tijd beleefd. Ik kreeg in mijn handpalmen en onder mijn voetzolen een eczeem, en voor ik het in de gaten had was dat tot over mijn hele lichaam uitgebreidt. Elke dag was ik zelf een half uur mijn lichaam op al de aangedane plaatsen aan het insmeren, en elke dag moest ik 2x per dag mijn moeder of zus lastig vallen om de plekken in te smeren waar ik zelf niet bij kon. Ik kan je vertellen, dat is geen pretje!

En de bijbehorende jeuk die erbij kwam. Om totaal gestoord van te worden. Elke nacht krabte ik mezelf onbewust helemaal open, en geen een nacht kon ik nog normaal doorslapen. Ik werd letterlijk gek van de jeuk.

Natuurlijk bezocht ik de huisarts, toen de zalfjes en cremes die ze me voorschreven niets bleken te doen, en het eczeem zich nog steeds verder bleef uitbreiden, werd ik naar een dermatoloog doorverwezen. Deze beste man legde huidschilfers onder de microscoop en schreef me nog weer een sterkere cortisonzalf voor, en een teerzalf tegen de jeuk. Inmiddels was het zo erg gesteld dat mijn moeder en mijn zus me elke avond insmeerden met deze teerzalf, en me vervolgens helemaal omwikkelden met repen stof, daarna trok ik een dikke trui aan, en handschoenen, en dan kon ik naar bed. Op deze manier moesten we te werk gaan om te voorkomen dat ik mezelf nog meer schade zou aanbrengen. Zo gek werd ik van de jeuk inmiddels. Helaas bleek zelfs deze 'mummie-methode' niet te werken en wist ik ondanks alle barrieres nog steeds mijn huid stuk te krabben. Wat natuurlijk weer resulteerde in open en geinfecteerd eczeem.

Tegen dat ik 20 was liep ik elke dag met beide handen in het verband gedraaid en een grote kale plek van zo'n 3,5 cm doorsnede boven op mijn hoofd. Dat vond ik nog het ergste van alles! Mijn haar was, zeker in die tijd, het enige aan mezelf waar ik trots op was … en juist mijn haar werd me afgepakt door dat ellendige eczeem.

Toen een tante van ons op bezoek was en zij mijn eczeem zag raadde ze me aan om naar een handoplegger te gaan. Ik moet zeggen dat ik er zelf niet zo in geloofde maar onder het motto van “Baat het niet, dan schaadt het niet”, hebben we een afspraak gemaakt en zijn we naar de beste man toegereden. En ondanks dat ik er totaal niet geloofde op dat moment, voelde ik wel degelijk tintelingen over mijn hele lijf, terwijl de man zijn handen BOVEN mijn hoofd had, en toen hij zijn handen OP mijn hoofd legde en langzaam via mijn nek naar mijn schouders bewoog viel ik bijna flauw. Ik kan niet anders concluderen dan dat het wel degelijk iets met me deed op dat moment.

Deze man werkte veel samen met een natuurgeneeskundige en daar kregen we voor een spoediger herstel ook het adres van. Want de handoplegger kon wel de schadelijke stoffen van me wegnemen. Maar ik zou ook zelf aan een herstel van binnenuit moeten werken.

We hebben deze keer niet getwijfeld en meteen een afspraak gemaakt met deze natuurgeneeskundige en toen we daar aan kwamen kon deze man nadat hij slechts alleen mijn handen had bekeken vertellen wat ik moest doen. En dat was rekening houden met mijn voedingspatroon.

Eczeem komt eigenlijk altijd van binnenuit! En huisartsen, dermatologen etc bestrijden de symptomen van eczeem met hun zalfjes en cremes, maar laten de oorzaak zitten. Dat is waar het fout gaat en waardoor eczeem vaak een chronisch terugkerend probleem wordt met tijden van verdwijningen / verminderingen en extreme oplevingen.

Van deze natuurgeneeskundige kreeg ik een aantal dingen voorgeschreven die mij zouden moeten helpen van mijn eczeem af te komen.

Als eerste kreeg ik :

  • dolomietkalktabletten

  • geraniumtinctuur om in te nemen

  • brandnetelzalf

  • Een voedingswijze waarbij ik een aantal dingen moet vermijden zoals varkensvlees, suiker en zoete zuivelproducten
  • VIOLA TRICOLOR TINCTUUR

En dat is waar ik terugkom bij het mooie Driekleurig Viooltje. Het plantje blijkt ontzettend mooie geneeskrachtige eigenschappen te bezitten. Je kunt het gebruiken bij onder andere nierproblemen en huidaandoeningen. Het is namelijk een urinedrijvend en urinezuurdrijvend middel. Ook is het driekleurig viooltje een bloedzuiverend plantje en heeft het een ontgiftend effect. In het driekleurig viooltje zit vitamine E wat op de huid werkt als een antioxidant. Zelfs als je het oraal inneemt! Het driekleurig viooltje beval salicylaten die zorgen voor een onstekingsremmend en pijnstillend effect. Herken jij hier nu ook de welbekende Aspirine in? Met het driekleurig viooltje heb je in feite gewoon de natuurlijk aspirine te pakken.

Er zijn vele indicaties op te noemen waarbij het driekleurig viooltje gebruikt kan worden, maar een paar van de bekendste aandoeningen waarbij het helpt zijn :

  • Eczeem

  • Reumatische klachten zoals Artritis, Artrose en Jicht

  • Bronchitis, zowel de chronische als de acute variant

  • En ook voor mensen die last hebben van het Prikkelbare Darmsyndroom (PDS) kan het driekleurig viooltje verlichting geven door de kramp opheffende werking.

Dit zijn slechts enkele aandoeningen waarbij driekleurig viooltje voorgeschreven kan worden door een Fytotherapeut.

Je ziet het … behalve mooi is het Driekleurig Viooltje zo ontzettend veel meer! Voor een MUST-HAVE in mijn tuin!

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
wakeupkitty
Allemaal zeer herkenbaar
08-10-2018 02:38
08-10-2018 02:38 • Reageer
FrutselenindeMarge
Nooit geweten zeg
07-10-2018 18:58
07-10-2018 18:58 • Reageer
Gerrit112ph
Bedankt voor de mooie uitleg
17-06-2018 18:48
17-06-2018 18:48 • Reageer
Gertiena
Wat een mooie en duidelijke uitleg.
10-06-2018 20:32
10-06-2018 20:32 • Reageer
Els Vergaerde
Wat heb je dit mooi geschreven, ik ga nu anders kijken naar dit bloemetje!
09-06-2018 06:23
09-06-2018 06:23 • Reageer
marijke
nou dat kan ik me voorstellen ja. Je kan ze ook eten tegenwoordig.
08-06-2018 23:26
08-06-2018 23:26 • Reageer
jolandemooij
Zeer interessant zeg. Dit ga ik delen.
08-06-2018 16:56
08-06-2018 16:56 • Reageer
Schorelaar
Wat fijn dat het je geholpen heeft, wat een mooie blog. 
08-06-2018 13:17
08-06-2018 13:17 • Reageer
Encaustichris
Ik was al fan, maar nu nog meer! Mooie blog!
08-06-2018 12:21
08-06-2018 12:21 • Reageer
Betina
ook voor reuma?? dat wist k dan weer niet .........
08-06-2018 12:01
08-06-2018 12:01 • 2 reacties • Reageer
Hetty
Nu ik helaas weer overal jeuk heb ... op mijn hoofd, rode vlekken op m'n bovenlijf etc ... ben ik maar weer gaan zoeken. Ik zit alweer aan de rozemarijndruppels, heb daktarin zalf van de huisarts maar ik vrees dat ik weer naar het natuurlijke terug moet, EN voorlopig even voor mij de spaghetti vervangen door rijst :(
08-06-2018 12:23
08-06-2018 12:23 • Reageer
Hetty
Reuma komt ook voort uit ontstekingen he ... en daar werkt het driekleurig viooltje prima voor met zijn antioxiderende en bloedzuiverende werking.
08-06-2018 12:20
08-06-2018 12:20 • Reageer