Hetty's Lentegevoel (6.)

Hetty's Lentegevoel (6.)


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Op 25 januari 2018, 55 dagen voor de lente begint, heb ik gezegd dat ik vanaf die dag ELKE dag een foto ga plaatsen die mij een lentegevoel geeft. En vandaag kunnen we zeggen ... nog maar 48 dagen tot de lente begint!

Al kan het mij dan eigenlijk echt niet meer snel genoeg gaan. Gisteren was toch een dag met eigenlijk een heus #lentegevoel. Het zonnetje scheen heerlijk binnen, de temperatuur aangenaam voor een januari dag en in de tuin steken al diverse kleine blauwe druifjes hun kopjes boven de grond.

Kortom echt een dag voor mij om een 'verse' #lentegevoel foto te maken. En dat is deze foto geworden. De blauwe druifjes die in januari al hun vrolijk gekleurde kopjes boven de grond durven te steken. Ongelofelijk vind ik het wel! Maar al met al met het lekkere zonnetje van gisteren erbij toch wel heel erg lekker.

Het blauwe druifje heet officieel Muscari en dankt deze naam aan de licht naar muskus geurende bloemen. Van nature komen ze o.a. voor in de landen rond de Middellandse Zee, maar ook in onze, soms koude, tuinen voelen blauwe druifjes zich prima thuis. Lentebloeiers als Muscari kunnen prima tegen frisse omstandigheden en overleven zelfs een paar graden vorst.

En al zijn het dan vroege bloeiers ... dat ze in januari al staan te bloeien is niet normaal gezien hun 'normale bloeiperiode' van Maart tot en met Mei ongeveer.

Een fijne dag met deze kleurige blauwe druifjes foto.

signup

Wat is jouw #lentegevoel?

Laat het horen.Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (13 reviews)
expand_more
Verberg reacties
WOUW wat ene prachtige foto. Ik zou willen vragen mag ik hem adopteren (uiteraard met naamsvermelding) voor mijn werken ?
| 09:00 |
Uiteraard mag dat! Dat vind ik zelf een eer dat je het vraagt. Dus ja, 'adopteer' gerust!
| 08:53 |
Dank je wel lieverd !  Wat mag ik onder de foto zetten ? (wat wil je graag aan bronvermelding? ) 
| 10:47 |
Hetty van der Zanden is helemaal oke! 😄☺️
| 17:43 |
Wat een mooie foto.
| 08:20 |
Wat een prachtige foto!
| 17:34 |
oeps ik had niet het blauwe druifje erin herkend. Zijn zulke schatjes vind ik altijd. Mooie foto!!
| 21:23 |
Kwaliteit deze foto
| 19:56 |
Altijd leuke bloemetjes.
Omdat ik de tuin op het noorden heb moet ik nog even wachten.
Je hebt er een echte kunstfoto van gemaakt, heel mooi.
| 18:49 |
idd, ze laten al massaal hun kopjes zien, ook crocussjes zie je al links en rechts volop staan .............. teken dat 't eigenlijk veel te warm is voor de tijd vna het jaar, ;-)
| 14:35 |
Ja ... Gelukkig kunnen ze ook wel een paar graden vorst overleven. Dat scheelt weer als die binnenkort nog weer even terug gaat komen.
| 18:31 |
Prachtige foto heb je gemaakt, hoe doe je dat met die waas er omheen? Ben nog steeds een hobby fotograaf en wil graag leren haha
| 13:08 |
Dankjewel ... pfff ja, hoe doe ik dat ... dat is voornamelijk de mogelijkheid die de apparatuur me geeft en het grote diafragma wat ik gebruikt heb voor deze foto, in combinatie met een close up filter ... dan heb je gewoon een hele kleine scherpte / diepte in je foto.
| 18:30 |
Oke, ik heb geen close-up filter haha Ik gebruik daar soms die speciale stand voor, die met dat bloemetje. Erg hè dat ik niet eens weet hoe dat heet, macro functie?
| 19:06 |
Klopt ... dat heet Macro functie. En die functie heb ik niet ... dus zonder speciaal macro objectief, of in mijn geval close up voorzetlenzen kan ik geen macro's maken ;-)
| 21:59 |
Goh, had ik het zomaar goed haha. Tja, ik noem mijzelf ook nog steeds echt een beginner haha
| 06:17 |
Zolang je er maar lol in hebt toch? Dat is belangrijker. Als je er echt meer mee wil is het wel handig om ook meer te weten :D
| 06:55 |
Lol heb ik er zeker in ;) en anders kom ik gewoon een cursus bij je volgen haha
| 07:01 |
Dat kan ook nog altijd ... ;-)
| 07:20 |
De foto maakt vandaag gelukkig wel wat goed ...
| 13:08 |
Gelukkig maar ja, het was vandaag bar en boos met de regen.
| 18:29 |
Ik dacht even dat het lavendel was.
| 11:48 |
Nee toch echt blauwe druifjes ... lavendel heb ik ook wel ergens maar niet vandaag ;-)
| 18:29 |
Geeft niet :)
| 18:59 |
Mooie foto en het was zeker een mooie dag gisteren.
| 11:02 |
Het was heerlijk en dankjewel!
| 18:28 |
Zo, die zijn er echt vroeg bij!
| 10:55 |
Ja echt vroeg he?
| 18:28 |
Een van de aller aller leukste bloemen! Im heb geen lentegevoel en heb liever de zomer
| 10:53 |
Ja zomer is ook helemaal goed, maar dan zit je alweer zo snel in de herfst en daarna winter ... met de lente begint het allemaal net, en heb je nog iets om naar uit te kijken. In de zomer begint het afstrepen naar de kou alweer helaas ...
| 18:28 |
Ik ben tevreden met 1 of 2 seizoenen
| 18:49 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen