×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Vegetariër uit Liefde.

Vegetariër uit Liefde.


Voor vele mensen is het vegetarisme een principiële zaak. Voor mij inmiddels ook. Maar dat was anders tot zo'n vijf jaar geleden. Natuurlijk hield ik altijd al van dieren, maar bewust bezig met mijn eten was ik niet. Tot het moment dat ik mijn wederhelft leerde kennen.

Na een aantal maanden steeds meer met elkaar om gegaan te zijn, elkaar steeds beter te hebben leren kennen, en al even de eerste bekende dartelende vlinders te hebben gevoeld was hét moment dan eindelijk daar. De eerste date! Hij zou bij mij komen eten!

Niet zo super spannend zou je zeggen. Nee dat vond ik ook. Ik had voldoende vertrouwen in mijn eigen kookkunsten om mijn 'droomvent' te verleiden dacht ik. En zoals dat vaak gaat had ik al hele menu's in elkaar gedacht. 

Tot één dag van tevoren, de geniale vraag in mijn opkwam. Zou hij eigenlijk iets misschien niet lusten? Moest ik nog ergens rekening mee houden? 

Dat ik daar niet meteen lang en breed over nagedacht had is vrij logisch. Ik was zelf een vrij moeilijke eter, lustte weinig groentes en was eigenlijk nog nooit iemand tegen gekomen die nóg moeilijker op dat gebied was als ikzelf. 

Dus ondanks dat ik me geen zorgen maakte stelde ik toch maar de vraag toen we elkaar 's avonds aan de telefoon hadden. "Hey, voor ik het vergeet ... moet ik voor ons eten morgen nog ergens rekening mee houden?" "Oh nee joh! Ik lust echt alles, zolang er maar geen vlees in zit", was zijn antwoord. 

Wow, even dacht ik van mijn stoel te vallen en viel het telefoongesprek helemaal stil. Dit had ik niet zien aankomen. "Uhmm je bedoeld dat jij vegetariër bent, dat je geen vlees eet?", vroeg ik nog voor de zekerheid. Want al hadden we dan al maanden contact, en trokken we op het werk, (ja we waren collega's), dagelijks met elkaar op, dit was me nog nooit opgevallen. 

Maar ja, hij bleek dus inderdaad een vegetariër te zijn. De menu's die ik allemaal in mijn hoofd had kwamen meteen te vervallen. Maar hoe ging ik dit nu wel oplossen? Ik had werkelijk NOG NOOIT vegetarisch gekookt. Én, ik als rasechte vleeseter, ik had ook nog eens hekel aan de meeste groenten! Hoe ging ik dit nou weer oplossen? 

Terwijl mijn lief aan het vertellen was door de telefoon hoe hij tot het besluit was gekomen om vegetarisch te gaan eten zat ik naarstig te googelen op vegetarische recepten die ik ook nog lekker vond. 

Uiteindelijk ben ik toen uitgekomen op een italiaanse tomatensoep van verse tomaten met basilicum, een hartige prei / asperge / ei taart in bladerdeeg, én als nagerecht hadden we ijs met vruchten. Etentje geslaagd, het smaakte heerlijk en ik had mijn eerste vega date goed overleefd. 

De relatie bloeide op, en naarmate mijn liefde voor mijn lief groeide werd ik me ook steeds meer bewust van wat ik ging eten. Sowiezo was het voor mij heel normaal om vegetarisch te eten als ik met mijn lief samen was. En het vega eten sloop er steeds meer in. Ook door de week als ik alleen in mijn huisje was at ik steeds minder vlees. Ik leerde steeds meer groenten waarderen en na een half jaar of zo constateerde ik voor mezelf ineens dat ik geen vlees meer at. Vegetariër door de liefde! 

Dat de liefde van de man door de maag gaat is wel duidelijk, de eerste maaltijd was goed klaargemaakt, en nu ruim vijf jaar later zijn we nog altijd samen ... én eet ik ook alweer vijf jaar elke dag vegetarisch. Ik mis het vlees totaal niet ... en kan me eigenlijk nu niet meer voorstellen dat ik dáár zo van genoten heb.

Als ik nu kijk hoe dat vlees op onze borden komt ... Dan ben ik ronduit blij dat ik het niet meer eet.

Wat was jouw 'schrikmoment' tijdens je eerste date met je partner?

Vertel het op YOORS.
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties