×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Wie ben ik ... en wat wil ik?

Wie ben ik ... en wat wil ik?


Op een andere blog die ik recent schreef werd gereageerd met ... "Dan schrijf je toch gewoon een blog over wie je bent en wat voor werk je zoekt!".

Uhm ja, leuk! Leuk idee … dat kon ik wel eens gaan doen! Maar dan komt het, want waar begin je nu eigenlijk met het schrijven van zo'n blog mee?

Hoe langer ik er echter over nadacht, hoe meer ik het idee kreeg ... dat moet ik toch maar eens proberen. Dus zo gezegd, en ook zo gedaan. Het is een 'stoeipartij met woorden'  geworden. Een 'stoeipartij met mezelf', maar bovenal heb ik dit zoveel mogelijk 'Recht uit mijn Hart'  geschreven. Dit is in een notendop wie ik ben, en wat ik graag zou willen.

De gedachten vliegen door mijn hoofd in het rond. Mijn vingers vliegen over het toetsenbord en woord na woord zie ik op mijn scherm verschijnen. Ho stop! Backspacen, andere tekst, dit klinkt niet goed! Zo gaat het nu al 2 dagen. Twijfels alom!


Wat moet ik schrijven over mezelf? Pfffff, ook in gesprekken vind ik dat zo'n lastige vraag. Vertel eens wat over jezelf? Wie is Hetty? Als ik jou wil leren kennen, wat kan ik dan van je verwachten? Hoe sta jij in het leven? Hoe ben je als collega? Hoe ben je als persoon?

Het zijn allemaal bekende vragen die je bij een sollicitatiegesprek kunt en mag verwachten. Maar in al die jaren zijn ze lastig gebleken voor mij om te beantwoorden! Ben ik dan zo'n enorme twijfelaar? Nee, ik ben geen enorme twijfelaar. Ik weet over het algemeen heel goed wat ik wel en niet wil, ook weet ik wel wat ik wel en niet kan. Maar wat ik compleet normaal vindt, is voor een ander misschien niet zo normaal. Ik heb nogal de neiging om normaal te vinden dat ik iets begrijp, dat ik bijvoorbeeld goed kan fotograferen vind ik heel normaal. En dat ik goed met een computer overweg kan vind ik ook heel normaal. En omdat ik het principe van een camera goed begrijp ga ik er eigenlijk ook vanuit dat een ander dat net zo goed begrijpt, want hee, als ik het kan, kan iedereen het!

Misschien is dat wel een deel van waarom ik dingen zo goed in Jip & Janneke taal kan omzetten en uitleggen. Kort gezegd, ik heb de neiging om het knap te vinden wat een ander kan, maar van mezelf zeg ik niet snel dat het knap is. Ik leg de lat hoog voor mezelf, heel hoog, en soms ook wel TE hoog. Waardoor ik weer teleurgesteld raak in mezelf. Tenslotte is het toch normaal dat ik het kan? Als ik dan iets niet kan … dat is een teleurstelling, maar ook een bevestiging voor mezelf. Zie je wel dat 'zij' beter zijn? Ja het blijkt, ik loop niet over van zelfvertrouwen. Dat is mij nooit geleerd.

Dit wil echter niet zeggen dat ik altijd slecht over mezelf denk. Nee dat ook weer niet. Het is eerder gewoon dat ik het normaal vind als ik iets goed kan, en dat dan dus ook niet bijzonder vindt, en als iets niet lukt, dat ik dan zeer in mezelf teleurgesteld ben. Ik ben denk ik 'redelijk' perfectionistisch aangelegd. Overigens is het niet zo dat als iets niet meteen lukt, dat ik dan in de teleurstelling blijf hangen en het opgeef. Het woordje opgeven staat niet in mijn woordenboek. Ik blijf het proberen, stoot misschien 20x mijn neus maar ik ga net zo lang zoeken tot ik wel die manier vind waarop ik dan toch alsnog voor elkaar krijg wat eerder niet lukte. Als het niet linksom kan, dan zal het misschien rechtsom wel gaan, en anders via een hele andere weg … Ja je kunt me ook een doorzetter noemen, en creatief en inventief ben ik ook.

Kan ik mezelf heel kort in vijf kernwoorden omschrijven? Nee dat kan ik niet, en ik weiger daar teleurgesteld over te zijn. Ik kan wel een rijtje kernwoorden opnoemen die allemaal in zekere zin bij me passen, of die ik passend kan maken. Ik zal beginnen met:

Creatief: Natuurlijk past creatief bij mij. Ik fotografeer graag, schrijf ook graag en ben graag met photoshop aan het spelen om mijn foto's te bewerken. Ook thuis houd ik er van om zelf dingetjes te maken en als iets niet meteen lukt geef ik niet op maar zoek naar andere manieren om toch voor elkaar te krijgen wat ik wil / moet doen. Dat zijn toch allemaal punten waarbij wel wat creativiteit vereist is.

Inventief: Dit sluit mooi aan bij mijn laatste opmerking. Het blijven zoeken naar manieren om het toch voor elkaar te krijgen als iets niet meteen lukt. Waarmee ik absoluut weer niet zal zeggen dat ik het wiel opnieuw wil uitvinden.

Doorzetter: Ook dit sluit weer mooi aan bij het voorgaande. Niet opgeven, ook als het moeilijk wordt, doorgaan tot het wel lukt. En niet bij de pakken neer blijven zitten. Zelfs in de tijd dat ik mijn terminale ouders verzorgde ben ik doorgegaan tot het niet meer kon. En daarna ja, toen ben ik ingestort, om ook daar weer doorheen te gaan en er sterker dan voorheen weer uit te komen.

Zooowww inmiddels toch al een aantal positieve kwaliteiten op kunnen noemen over mezelf. En dat terwijl ik zei dat ik het moeilijk vind. Ja dat is nog steeds zo, maar hee, het is op dit moment lekker makkelijk achter mijn pc. Ik hoef niemand recht in de ogen te kijken, ik hoef niet mezelf ook nog eens druk te maken over hoe ik er uit zie. Ik tik er lustig op los terwijl ik naar de muziek luister en eens af en toe rustig om me heen kijk wat de honden aan het uitspoken zijn. En vooral, ik kan mijn tijd nemen om over deze belangrijke vragen na te denken, en misschien zelfs wel van gedachten veranderen, en de backspace gebruiken.

Dat kan ik in een gesprek allemaal niet. Ik praat wel makkelijk dat is mijn probleem niet. Ik ben zelfs goed in ongedwongen gesprekken voeren. Een oude teamleider noemde me "communicatief super sterk". Er zal niet zo snel een stilte vallen, maar dat komt omdat ik dan niet niet over mijzelf hoef te praten. Want dat is dus waar ik moeite mee heb.

Heeft Hetty dan ook nog negatieve eigenschappen, valkuilen? Jazeker heb ik die. Die heeft ieder mens, en laat ik daar nou totaal geen uitzondering op zijn. Zoals ik al eerder geconstateerd had, ik loop niet over van zelfvertrouwen, ik ben ook niet alleen maar bescheiden, ik ben gewoon onzeker! Ik vind mezelf eigenlijk gewoon niet goed genoeg. En doordat ik ook nog eens gevoelig ben, hoog gevoelig zelfs laat ik ook heel snel over me heen lopen. 

Zo, daar staat het. Zwart op wit. Ik heb het gewoon gezegd. Je hoeft mij niet af te branden daarvoor, dat doe ik zelf al wel. Dat is tenslotte wat mij ingeprent is … daarvoor hoef ik maar enkel te verwijzen naar deze blog. Dan kunnen we nu weer over naar wat ik leuk zou vinden. 

En dan komen we bij wat ik graag zou willen! Mijn grootste passies bestaan uit fotografie en alles wat met fotografie te maken heeft, en mijn honden. Wat voor werk zoek ik dan? Nou laat ik het zo zeggen, ik zou een groot gat in de lucht springen als ik van een van deze twee passies mijn beroep zou kunnen maken. Ja fotograferen is en blijft natuurlijk mijn droom, maar ook het werken in een winkel waar camera's verkocht worden, of bij een mediamarkt op de camera afdeling, of het bewerken van foto's vind ik allemaal geweldig om te doen. Ik ben niet mensenschuw, en zeker in een winkel met fotografie benodigdheden sta ik mijn vrouwtje wel. Dus elke willekeurige baan die met fotografie te maken heeft zou mij gelukkig kunnen maken. En daarin zou ik de werkgever ook gelukkig kunnen maken! Ik denk in beeld, zie overal foto's, droom van foto's en zodra ik een camera in mijn hand neem weet ik wat te doen! Zowel qua fotograferen, als wel qua informatie verstrekken en verkopen ook zelfs nog. Al moet ik eerlijk toegeven dat verkoop niet mijn sterkste kant is, maar dat heeft dan weer meer te maken met 'mezelf verkopen'. Daar ben ik dus weer niet goed in.

Maar ook werken met honden zou ik geweldig vinden. Als ik het geld zou hebben zou ik graag een opleiding gaan volgen voor het hebben van een eigen mobiele hondentrimsalon. Heerlijk lijkt me dat, honden zijn sowiezo mijn beste vrienden … Honden uitlaten? Ja hoor, kom maar op met die honden. Ik woon in een mooi bosrijk gebied en ik zou hier makkelijk honden uit kunnen laten, alleen ontbreekt het geld voor een goede bus en benches hiervoor. Want je wil tenslotte de honden ook goed vervoeren van en naar huis als ze hun wandeltijd weer gehad hebben.

Misschien zijn er zelfs wel combinaties te bedenken tussen deze twee passies, fotograferen en honden. Nu heb ik mijn twee grootste passies genoemd! Dat zou het meest ideaal zijn. Mocht zo'n soort baan op mijn pad komen, dan zou ik niet één dag in mijn leven moeten werken nog. Dan zou ik gewoon mijn passies uitvoeren de hele dag door.

Echter ik weet ook wel dat die banen zeker niet voor het oprapen liggen. En met een baan als telefoniste / receptioniste / administratief assistente zou ik ook prima kunnen leven. Dat zijn ook banen waar ik wel ervaring in heb. En ik heb in het verleden ook nog eens webdesign gestudeerd, dus met wat goede wil van beide kanten zou ik ook daar nog terecht kunnen. Nee ik ben geen volleerd programmeur, helaas. Was ik dat maar. Maar ik heb wel hersens, en ik ben zeker niet te beroerd om die ook in te zetten voor een baan waarin in het goed naar mijn zin zou kunnen hebben.

Productie is werk wat niet zo goed bij me past. Ik heb het wel gedaan in het verleden, maar het MOETEN werken op tempo is niet wat bij mij past. Wat niet wil zeggen dat ik het niet kan, je maakt me daar alleen totaal niet gelukkig mee.

Dan nog een belangrijk feit om te vermelden. Ik zou een baan zoeken voor maximaal 24 / 28 uur per week. Dit omdat ik nog vier honden thuis heb, en ik zeker niet wil dat zij iets tekort gaan komen. Ze zijn nu gewend aan de hele dag iemand thuis. De hele dag lopen ze dan ook op mijn hielen en ik vind het geen probleem om ze weer te leren alleen zijn, maar zeker geen vijf hele dagen per week. Dat is gewoon geen optie.

Het laatste wat ik nog wil vermelden, (ik lijk wel heel veeleisend), is dat ik woonachtig ben in Heeswijk Dinther, en door onze omstandigheden ook niet in staat ben om heel ver te reizen. Dus een baan in Utrecht kan leuk aangeboden zijn misschien, maar is geen haalbare kaart op dit moment, of ik moet van huis uit kunnen werken. Dan is alles natuurlijk bespreekbaar. De situatie op dit moment is dat wij geen auto meer hebben helaas, openbaar vervoer vanuit onze woning niet makkelijk te bereiken is, en ik dus met een snorscooter moet reizen. Dus laten we stellen zo'n straal van 15km rondom Heeswijk Dinther …

Deze blog vond ik moeilijk om te schrijven … maar mag wel gedeeld worden. In het idee van “Je weet maar nooit … “.


Rowan & Ik hopen samen op betere tijden voor ons allemaal.

Help mij en jezelf met sparen!

Word GRATIS lidexpand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties