×

Yoors


Inloggen
×

Yoors


#

0 volgers
notifications_noneadd
Cheshire, de bus waar het allemaal mee begon!

Cheshire, de bus waar het allemaal mee begon!De mensen die me kennen weten het ondertussen al; 

Ik ben een beetje een hippie. Misschien niet met die befaamde hippie mentaliteit van de jaren '60, maar toch met een zekere 'peace and love' ingesteldheid.

 Alles wat kleur heeft trekt me aan, maar ook de natuur en alle creatieve mensen en plaatsen die ik tegenkom in mijn leven. Daar haal ik allemaal energie en inspiratie uit. Ik heb een tijdje honden uitgelaten voor vrienden en toen ging ik op zoek naar een busje om de hondjes makkelijker te vervoeren.

Dat busje is een Volkswagen T3 geworden, Cheshire. Ondertussen zijn we 2 jaar verder en ben ik voorzitter van een prachtige Volkswagen T3 club in België. September - December 2014. Fase 1 

Cheshire, genaamd naar de gekke kat van Alice in Wonderland, was een 1.6 turbodiesel busje, Volkswagen T3, waar ik enorm leuke tijden mee heb beleefd. Helaas is hij in September 2015 naar een nieuwe thuis gegaan wegens omstandigheden, maar het leek me leuk om een kleine reportage te maken van zijn veranderingen en geschiedenis die ik met hem heb opgebouwd door de maanden heen. Zo zien jullie ook hoe een hippiebusje kan ontstaan uit het niets ;-)Zo ben ik hem gaan halen, in September 2014. Uiteraard vond ik dit veel te saai, dus werd er algauw beslist om een ander kleurtje aan te nemen. 

Van links naar rechts; Cheshire transformeerde in Oktober 2014 van een grijze bus naar een bruin/groen busje.


Hierna begon ik mij meer te richten op een hippiebus - camper, omdat ik de diensten voor het uitlaten van de hondjes gestopt was door mijn voltijdse job. Ook zocht ik op Facebook of er reeds een pagina was voor T3 busjes. Die bestond inderdaad, de T3 Liefhebbers.

Voor Belgie bestond er echter nog geen groep en die heb ik toen in Oktober 2014 opgericht. Al gauw waren we met een groot aantal mensen die graag wilden samenkomen en zo werd onze eerste kerstmeeting een feit.


Cheshire werd volledig voorzien van kerstverlichting voor de eerste Kerstmeeting!

Januari - Maart 2015. Fase 2In Januari was het zover. Ik had schetsen gemaakt om Cheshire te laten omvormen tot een heuse hippiebus. Eerst nog even langs onze hoofdsponsor Tom Laureyns die het hefdak monteerde. Hieronder lijst ik even de foto's op in volgorde met een klein beetje uitleg erbij.De graffiti artisten van Styletrip.nl hebben aan de hand van mijn schetsen een prachtig computerontwerp gemaakt voor het spuiten van Cheshire. Hier zijn meerdere pogingen voor nodig geweest tot we het beide goed vonden. 

Hiernaast kan je mijn schets zien waar Cheshire's uiteindelijke ontwerp op gebasseerd is.Een goede vriendin was met mij meegereden om Cheshire te laten spuiten in Nederland. Ik had nog geen interieur om in Cheshire te overnachten en het was toch een heel eind rijden, dus besloten we halverwege te overnachten in haar busje. Toen we de ochtend erop wakker werden om de laatste 100km te rijden zagen we dat alles onder gesneeuwd was. Prachtig, maar niet handig met achteraandrijving en anderhalve ton onder je kont ;-)


Een overzicht van links naar rechts van het prachtige werk dat Styletrip Graffiti had gedaan voor Cheshire.

April - September 2015.In April werd mijn leven overhoop gehaald door een relatiebreuk die ik niet had zien aankomen. Het was dan ook Cheshire en de T3 club die mij er terug bovenop brachten. Ik richtte mij volledig op het inrichten van Cheshire's interieur en exterieur. Dat bracht een serieuze verandering met zich mee...


Op 1 week tijd ging Cheshire van een lege bus naar een heuse camper. Hij werd uitgerust met een kastje, plaats voor een campertoilet, hoekzetel omvouwbaar naar bed en een volledige tapijtbekleding en gordijnen.


Op de linkerfoto zie jij me hard aan het werk om de oude stof van de raamstijlen te verwijderen. 

Rechts zit ik dan moe maar voldaan in mijn hippie camper. Het was een energieboost zoals ik nog nooit eerder had ervaren.


Het interieur van Cheshire na 1 week hard werken. Ik kon eindelijk in mijn eigen busje slapen op de meetings!


Ik wist dat er een grote meeting georganiseerd werd in Mei, het zogenaamde Bullitreffen. Dit werd georganiseerd door onze grote vriend Ado uit Nederland. Hij is helaas op 13/10/2016 onverwacht overleden, dus ik koester deze herinnering dat ik er toen mocht bij zijn. Deze meeting was de reden dat ik veel vaart gezet heb achter de opbouw van het slaapgedeelte achteraan, ik wou namelijk dolgraag in mijn bus overnachten op het Bullitreffen.