×

Yoors


exit_to_app Inloggen

480
camera_alt
Afbeelding toevoegen
60
Het avontuur begint !

Het avontuur begint !


Na een heftige longontsteking ben ik weer terug van weg geweest.

Ik had tijd over en dus ben ik verder gegaan met idee dat ik eerder al had, een bedrijfje met hippiecampers. De ideale combinatie van mijn 2 passies: hippiebusjes en creativiteit! Het heeft me heel wat kopzorgen gebracht, maar ik ben er aan uit. Ik weet met welk voertuig ik ga starten … de eerste stap naar een eigen bedrijfje met hippiecampertjes is gezet!

Toch geen Volkswagen busjes

Toen ik hier in één van mijn oudere blogs polste naar waar jullie het liefste mee zouden rijden, lieten jullie me weten dat de voorkeur uit ging naar een iets jongere auto die makkelijker te rijden is dan een oud VW busje en daar heb ik gehoor aan gegeven.

Ik heb een zoektocht gehad van enkele maanden voor ik een busje vond dat ik wou gebruiken en waarmee ik een lijn van campertjes kan/wil uitbouwen. Het is geworden... De Citroën Jumpy !

Een handig formaat !

Een Jumpy is verbazend ruim vanbinnen, er is met gemak plaats voor een 2 persoonsmatras in de achterruimte en vooraan staat vaak een 2zits bank, maar die ga ik vervangen voor 2 aparte stoelen ( bestuurder + passagier ) zodat je van voor naar achteren kan wandelen.

De Jumpy is een stukje kleiner dan een Volkswagen T3 inderdaad, hoewel het in m3 niet veel scheelt. Ik heb alvast een hefdakje gevonden ( pop up dak ) dat erin zou komen en waar je dan kan rechtstaan voor het koken enzo. Ik twijfel eventueel nog over een vast hoogdak, maar dat kan dan weer niet binnen bij ons in de loods achteraan.

De voornaamste reden om voor een Jumpy te kiezen is zijn formaat. Hij is ruim genoeg voor een kleine camper, maar ook compact genoeg voor mensen die niet met een grote 'camper' willen rondrijden. Je parkeert hem namelijk gewoon overal waar je maar wil, dat maakt hem erg handig en toegankelijk voor iedereen.

Ideetjes voor het interieur

Het idee van wat er allemaal in het busje moet komen blijft hetzelfde als voorheen. Hieronder nog een kleine opsomming:

-       Een uniek exterieur, helemaal gespoten met graffiti, ieder in een eigen thema( ik twijfel nog om ze eventueel met de hand te schilderen )

-       Elke bus heeft, net zoals zijn thema, een eigen naam

-       Een camper interieur voor 2 personen zit-/slaapplaats

-       Een pop up hefdak, zodat je kan rechtstaan tijdens het koken

-       Een interieur: kooktoestel, spoelbak, koelkast, mini-oven en opbergkasten

-       Een plek voor een porta potti ( campertoilet ), maar het toiletje moet door de klant zelf meegenomen worden, dit verhuren we niet of kan via ons eenmalig aangekocht worden.

-       Een standkachel, zodat het altijd lekker warm is in de bus

-       Een leefbatterij voor alle elektrische toestellen

-       Een klein tv scherm, waarop dvd’s/USB stick kunnen afgespeelt worden

-       Een stopcontact voor bv. de gsm op te laden

-       Een ruim 2 persoonsbed

-       Een volledig hippie interieur, met leuke accessoires, kussen, gordijntjes, …

-       Een gastenboek waar je tijdens of na afloop van je reis een verhaal kan in achterlaten

Zoals je kan zien een hele waslijst dus. Ik heb ook nog enkele ideetjes verzameld van interieuren in een Jumpy busje, zodat ook jullie een idee hebben van wat je nu kan doen met dit type.

Maak kennis met...

Donderdag gaan we kijken naar deze blauwe schoonheid, maar de kans is erg groot dat hij met ons mee komt naar huis, want we nemen de trailer alvast mee :-)

Akkoord heeft hij hier en daar een blutsje, maar dat kan ons niet deren. Die fixen we wel!

Uiteraard zal hij niet lang blauw blijven, want hij zal omgetoverd worden tot een heus hippiebusje. Momenteel twijfel ik nog over het zelf schilderen met de hand ( ja, met een penseel ) of opnieuw laten spuiten met graffiti door Styletrip graffiti. De enige reden waarom ik twijfel is het financiele, aangezien het laten spuiten toch een groot prijskaartje heeft.

Het schilderen met de hand en penceel kost dan echter weer heel wat tijd, dus ook dat ben ik nog niet zo zeker. Ik hou jullie allesinds op de hoogte daarvan :-)

Maar dan is er nog de kwestie van een naam… De eerste Jumpy, hopelijk het begin van een mooi bedrijfje, een leuke toekomst. Hoe zouden jullie hem noemen?

Ik hoor graag suggesties voor de naam ;-)

Veel liefs,

HippieFox

Lees meer
antonia
Ik hoop dat je wel aan de verhuurverzekering heb gedacht, want die zal wel wat kosten, ook moet je bedenken , dat oudere wagens kunnen wel eens panne krijgen en dan ?, dan bellen ze je op als ze in Oostenrijk of Spanje aan de kant van de weg staan, wat dan ?, ben jij dan verzekerd om ze weg te laten slepen en naar een garage te brengen, zodat het euvel gerepareerd word en heb jij dan je credit caart klaar om het reparatie bedrag te betalen ?, want de klant betaalt niet, niet betalen, geen auto, en bedenk. als je er niet bij bent, worden er soms dingen "gerepareerd", die niet echt nodig zijn.   Ik denk ook dat je in Australie bent geweest, want daar rijden haast alle backpackers in zo een busje, sommige hebben gekocht, sommige gehuurd. Het lijkt mij het beste om ze gewoon leuk in te richten en dan verkopen, want verhuren is echt niet zo makkelijk als jij denkt, het is in ieder geval geen "goudmijn", vooral met oude auto's, constant repareren, omdat je krijgt zoveel verschillende rijders krijgt, voor hun maakt het niet uit, zij huren en zijn niet zo zuinig op jouw auto's, zoals jij zou zijn, als je een automerk neemt, neem dan 1 waar de onderdelen goedkoop van zijn, ik denk dat vw goedkoper is dan citroen, maar dat weet ik niet zeker, als je een bedrijf wil starten en geen hobby , dan moet je daar ook aan denken. sorry dat ik zo negatief ben, bezint voor je begint .
17-06-2018 01:49
17-06-2018 01:49
Ditisveer
Uuuhm, even denken voor een naam. Iets van Mr. Jones ofzo. dat bekt wel lekker. Ben benieuwd wat het word!
28-06-2017 23:53
28-06-2017 23:53
Piteke van der Meulen
Mijn naam is blue angel. Wat ontzettend leuk dat er zo'n ontwikkeling is qua kampeermiddel. Heel veel succes Hippie Fox
12-06-2017 20:37
12-06-2017 20:37
LivingThaGoodLife
Wat gaaf ik volg ben erg benieuwd naar de ontwikkelingen
11-06-2017 00:22
11-06-2017 00:22
Sé
Heerlijk idee zo'n unieke hippies bus!
09-06-2017 22:41
09-06-2017 22:41
Marion Wever
Ohh.. ik hoop dat je nu geen naweeën meer hebt van die longontsteking. Ik zou de 1e "Nr. One" noemen
04-06-2017 23:49
04-06-2017 23:49
Ingrid Tips en meer
Longontsteking had ik niet meegekregen. Wat heb je een leuke jurk aan op de omslagfoto!
03-06-2017 13:44
03-06-2017 13:44
Linda
Succes! Leuk idee zeg!
30-05-2017 13:54
30-05-2017 13:54
_PetitCorbeau_
Veel succes! Anders hem eerst afwerken en dan zien welke naam er bij past?
30-05-2017 11:36
30-05-2017 11:36
Forever FeelGood
Je bent goed bezig hoor en ziet er goed uit. Succes met alle ontwikkelingen.
29-05-2017 20:16
29-05-2017 20:16
LWAlmanak
De naam: Sleepy, van de 7 dwergen van sneeuwwitje :-) leuk, veel succes!
29-05-2017 19:42
29-05-2017 19:42