×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Het verhaal van Manfred, de hippie bus

Het verhaal van Manfred, de hippie bus


Het verhaal van mijn hippiebusje Manfred is een heel bijzonder. Misschien wel nog magischer dan dat van Cheshire en Red Baron….

Toen we erachter kwamen dat ik Red Baron niet in België ingeschreven kreeg en onze verwoede pogingen voor de restauratie in duigen viel, stortte mijn wereld even in elkaar. Ik was zo gehecht geraakt aan die bus nadat ik het jaar ervoor Cheshire was kwijtgespeeld door een idiote aannemer. Mijn vriend zag dat en hij pepte me op door voor te stellen om rond te kijken naar andere busjes. Dat deden we, die week zocht ik naarstig het internet af en ik deed een oproep in mijn club.

Het bericht

Na een weekje langsgaan en rondbellen bij mijn clubleden had ik het gehad. De busjes die we gezien hadden, waren ofwel te duur of ze spraken niet tegen me. Dat moet je namelijk hebben met een VW busje van 30 jaar oud… ze moeten je kunnen raken. Heb je dat niet, dan moet je verder zoeken. Ik ging er dan ook vanuit dat ik mijn meeting niet zou kunnen doen met mijn eigen busje die zaterdag, weeral.

Op vrijdagochtend sprong er plots een bericht open op mijn Facebook, van een vrouw uit onze club die ik nog niet eerder had gesproken. Ze stuurde me enkele foto’s door van hun busje. Het was van hun 3 zonen geweest, voor naar festivals te gaan, maar nu stond het arme ding te vergaan in de tuin, want de zonen waren allemaal het huis uit. Tjah, ik kon de prijs al raden toen ik naar die mooie, rood gelakte bus keek.

Toen ze me vertelde wat ze er maar voor vroegen, viel mijn mond open. Hij viel weliswaar binnen ons budget en hij zag er écht nog goed uit! Deze kans mochten we niet laten schieten, dus ik lichtte meteen mijn vriend in. Ook hij vond het meteen goed, dus we spraken of om die vrijdagavond nog te gaan kijken, ondanks het feit dat ik nog hopen werk had voor de Kerstmeeting die avond. Die bus trok me aan. Ik moést hem zien.

16/12/2016

Die avond stonden we bij die mensen aan de deur. Een beetje zenuwachtig, want ergens hoopte ik dat DIT de bus zou zijn waar ik naar zocht. De bus die het verlies van Red Baron een beetje kon verzachten. Na een kleine kennismaking en een drankje nam de man des huizes ons mee naar achteren, naar de tuin. Daar stond hij, weggestoken in een hoekje, naast een kleine serre. De eigenaar waarschuwde ons dat hij al even stil stond, maar toen hij het contact omdraaide, startte hij meteen. Het geluid van de 1.6 dieselmotor die terug tot leven gewekt werd, deed me deugd. De bus werd netjes tot vooraan gereden en toen was het aan mij. Ik mocht een testrit doen, voor de eerste keer sinds lange tijd opnieuw een diesel T3 busje onder mijn kont.

Mijn vriend beaamde achteraf hoe ik gestraald had tijdens die proefrit. Ik voelde dat ook echt. De eerste minuut was onwennig, maar wat reed hij fijn en vinnig. De bus bracht een warm, gelukzalig gevoel naar boven bij mij en toen we hem terug op de oprit reden wist ik het zeker; dit was hem!

De verrassing

De vorige eigenaars waren beide superblij dat de bus goed was voor ons. Bij hen stond hij immers in de weg en ze vonden er toch maar weinig aan, zo’n oude bus. Toen we eenmaal begonnen aan het papierwerk en het tekenen van de verkoopsovereenkomst, vroeg mijn vriend me om zeker nog eens het chassisnummer te checken dat op de bus stond. Ik knikte, nam het papier mee en ging buiten op de oprit het nummer checken dat in het zwarte plaatje gedrukt stond. Yep, die klopte!

Mijn vriend draaide zich om en keek me met een betreurd gezicht aan toen ik binnen kwam.

“Ik heb wel slecht nieuws liefje.”

Ik dacht meteen; ‘Ohnee, niet opnieuw…’, maar wat erna volgde duurde even voor het tot me door drong. Mijn vriend vervolgde zijn zin met;

“We zullen morgen de kerstrit toch met je eigen busje kunnen rijden.”

Ik lachte, maar begreep het niet goed, tot hij een witte envelop boven haalde met de volledige geldsom van de bus erin. Hij had stiekem het geld afgehaald overdag en de bus voor mij betaald terwijl ik buiten het chassisnummer was gaan controleren!

Ik huilde van geluk terwijl ik hem een knuffel gaf, een beetje beschaamd voor mijn tranen ten opzichte van die mensen. Ik huil nog steeds van blijdschap als ik dit typ.

We kregen de toestemming om de bus mee te nemen naar huis die avond en nog even op de platen van die mensen rond te rijden, zodat ik mijn kerstmeeting met mijn eigen bus zou kunnen doen. Mijn club was heel enthousiast en enorm verrast toen hun voorzitster daar plots, na een jaar en half, terug met een eigen bus kwam aangereden. Zo trots als een pauw was ik.

350 kilometer, het was meteen een goede test voor zowel mij als Manfred. Hij deed het super. Er moeten nog enkele dingen aangepakt worden voor we hem zelf naar de keuring brengen, want er is een klein olie lek en de motorsteun moet vervangen worden. Het zijn echter dingen die we makkelijk zelf kunnen en waar we ons geen zorgen over maken.

Manfred, een naam met betekenis

Manfred. Genoemd naar ‘Manfred Von Richthofen’, de echte naam van Red Baron, de beruchte WO1 piloot met zijn rode driedekker vliegtuig. Omdat mijn vorige busje heel veel voor me betekende, wou ik zijn ziel een beetje laten verder leven in mijn nieuwe bus. Door de naam ‘Manfred’ te kiezen, hebben we sowieso al een link naar Red Baron.

Omtoveren tot hippie bus

Momenteel heb ik het dashbord in een prachtige, warmgele kleur geschilderd. Ook het lappendeken dat in Red Baron hing, hangt nu terug aan het plafond van Manfred, net zoals de vlagjes en de zonnekleppen. Stilaan wordt ook dit een hippiebusje.

Op 24februari vertrekken we richting Nederland, vergezelt door nog een busje uit de club. We gaan beide busjes laten omtoveren tot een echte hippiebus, met graffiti verf! Het wordt een lang weekend van zaterdag tot dinsdag om de 2 busjes te laten spuiten, maar we zien er helemaal naar uit, want we mogen uiteraard ook mee kliederen en mee werken aan het eindresultaat!

Ik zal jullie sowieso op de hoogte houden van alle veranderingen die Manfred doormaakt, maar ik kan jullie nu al vertellen dat ik helemaal weg ben van het beestje. Hij heeft mijn hart gestolen, sneller dan enige andere T3 bus dit ooit gedaan heeft.

 

Veel liefs,

HippieFox

Wist je dat ik dankzij het schrijven op Yoors geld verdien? Schrijf jij ook graag of wil je ook af en toe een foto posten en daarvoor betaald krijgen? Je kan je gratis aanmelden door hier rechts boven het verhaal op de 'Aanmeld' knop te drukken. Je krijgt meteen 100 YP bij het aanmelden :)
Grace&
Leuk verhaal! Wordt vast weer ene prachtige kleurige kunstwerk op wielen!
09-01-2017 03:39
09-01-2017 03:39 • Reageer
weirdmommy
Ik vind dit zo stoer. Ik wens jullie vele veilige kilomerers
05-01-2017 20:07
05-01-2017 20:07 • 1 reactie • Reageer
HippieFox
Haha zalig en dankjewel :)
06-01-2017 08:24
06-01-2017 08:24 • Reageer
Rudi
Een mooie blog met een heel vertederend verhaal over je nieuwe aanwinst. Heel erg lief van je vriend, HippieFox. Ik wordt blij als ik zo'n dingen lees. Veel succes ermee. :-)
05-01-2017 15:40
05-01-2017 15:40 • 1 reactie • Reageer
HippieFox
da's de bedoeling want het maakte me ook in 1 klap supergelukkig :)
05-01-2017 15:48
05-01-2017 15:48 • 1 reactie • Reageer
Encaustichris
Leuke blog, zo leren we Manfred beter kennen :-)
05-01-2017 14:05
05-01-2017 14:05 • 1 reactie • Reageer
HippieFox
Klopt, daarom dat ik hem EINDELIJK eens wou geschreven hebben ;)
05-01-2017 14:13
05-01-2017 14:13 • Reageer
Daantje l
Wat een leuke blog, en wat super leuke verrassing!
05-01-2017 13:53
05-01-2017 13:53 • Reageer
Annet de JoJo
Wat een gezellige leuke blog !! Fantastisch voor je!! En wat waanzinnig lief van je vriend. Ik wens jullie heel veel veilige kilometers en onvergetelijke momenten met Manfred
05-01-2017 11:47
05-01-2017 11:47 • 1 reactie • Reageer
HippieFox
dankje Annet, doet plezier om te zien dat je het graag gelezen hebt, ik ben ook gewoon dolgelukkig :)
05-01-2017 12:00
05-01-2017 12:00 • Reageer
LWAlmanak
Wat een mooi verhaal! Waar ga je heen in NL om te spuiten?
05-01-2017 11:25
05-01-2017 11:25 • 1 reactie • Reageer
HippieFox
Dorpje boven Alkmaar, 268km om precies te zijn :)
05-01-2017 12:01
05-01-2017 12:01 • 1 reactie • Reageer
Xandra
Gefeliciteerd met je aanwinst :)
05-01-2017 11:23
05-01-2017 11:23 • Reageer