×

Yoors


Inloggen
×

Yoors


#

0 volgers
notifications_noneadd
Mijn geheim als tekenaarster

Mijn geheim als tekenaarster


Enig kind


Allereerst is het misschien wel een stukje te wijten aan het feit dat ik enig kind ben thuis. Geen broers of zussen die me de hele tijd kwamen afleiden, dus ik kon rustig mijn gang gaan bij het tekenen. Ook wanneerer vriendinnetjes kwamen spelen was ik altijd blij als ik achteraf opnieuw op mezelf was. Ik prefereerdeeen rustige bezigheid boven de gebruikelijke spelletjes - tenzij als het om buiten spelen ging en boomhuttenbouwen. Daarvoor was ik haantje de voorste! Nee goed, volgens mij heeft dat er vast en zeker wel aan bijgedragen, ik had gewoon genoeg tijd om me op mezelf en mijn eigen interesses te fixeren.Mijn vader als voorbeeldEen papa met 'feeling' voor tekenen helpt trouwens ook. Op mijn 12de leerde mijn mama mijn huidige papa kennenen op mijn 16de werd ik door hem geadopteerd. Voor mij is hij dan ook mijn enige echte papa, want mijn biologische vader heb ik zo goed als niet gekend. Mijn vader is een zeer creatief persoon en dat was ik ook al van voor ik hem leerde kennen. Toen hij meenkele tips gaf en wat dingen bijleerde op het vlak van perspectieven, ging het behoorlijk goed vooruit.Ik maakte veel vooruitgang.Zora Mythe


Zora Mythe is altijd mijn grootste drijfveer geweest voor het tekenen. Dat zie je ook aan het feit dat ik
er tot op de dag van vandaag niét in slaag om een mens op papier te krijgen. De anatomie van dieren ligt me
veel beter dan die van de mens en dat merk ik enorm. Ik heb dan ook veel boeken gekocht als kind en jongere
waar ik mijn tekenskills mee kon verbeteren - maar telkens waren dat boeken voor dieren of stripfiguren.

Toen ik op mijn 16de te horen kreeg dat zelfs Disney interesse had in Zora Mythe, is er meer vaart achter gekomen.
Het verhaal waar ik toen al 7 jaar aan werkte, kreeg plots veel meer vorm. Ik besloot er zelf eerst nog aan
te werken en daarna eventueel op zoek te gaan naar een goed agentschap en de bijhorende copyright.

Nu, opnieuw 9 jaar verder, heb ik de verhaallijn voor de 3 boeken met veel trots op mijn laptop staan.
Ik hoop in 2017 het eerste boek te kunnen uitbrengen, maar dat zien we dan wel weer. Het maakt voor mij ook niet
uit wanneer de delen uitgegeven worden, als ze maar goed zijn. Het is en blijft een levenswerk en dat 'rush' je
gewoon niet.Music maestro!Wat mij ook altijd is opgevallen tijdens het tekenen/schrijven, is dat ik enorm beinvloedbaar ben door de muziek
die ik op dat moment beluister. Ik teken namelijk vaak hoe ik moe voel ( if that makes any sense ) en dat zorgt
er ook voor dat ik meer emoties in mijn tekening kan overbrengen. Dat geldt trouwens ook voor het schrijven.

Hier enkele voorbeelden van muziek die ik beluister tijdens het tekenen;


Ivan Torrent - One of us

Dit is strijdvaardige muziek die ik erg goed kan gebruiken bij een spannend stuk of een bepalend moment in eenstrijd. Ik dank Ivan Torrent voor zijn prachtige variatie in muziek stukken, want ah, wat kan ik die goedgebruiken.

          Ivan Torrent - before I leave this world         

Nogmaals Ivan Torrent, ditmaal met een zeer tedere melodie die ik gebruik voor triestige, intense stukken.Het haalt je echt naar 'hogere hemelen' als ik het hoor, je droomt er als het ware bij weg, maar tochwil je er bijna van huilen.

Emma Bale - Worth it

Een modernere song, van Emma Bale. Ik apprecieer deze enorm omwille van de tekst. Hij doet me denken aan de band die Lena en Lex hebben met elkaar, maar ook wat Chronasia betekent voor hen en al de dieren die er leven.

Adrien Von Ziegler

Nog een berucht muziekfilm maker deze Adrian Von Ziegler, ik hou van de keltische noot die hij in zijn muziekverwerkt. Het geeft een machtig gevoel om hiernaar te luisteren, en ik kan me zo inbeelden dat ik mee vlieg op de rug van een draak terwijl ik het landschap onder mij zie voorbij glijden...


Bij deze weten jullie wat mij allemaal helpt bij het tekenen en zo weten jullie ook een beetje meer over mijzelf en mijn muzieksmaak :)


Vele groetjes

HippieFox

lekkerereceptenvoor2
Leuk om te weten. Openhartige blog heb je geschreven. Wat fijn dat jouw mama de juiste adoptief vader voor je vond. ;-)
02-12-2016 09:39
02-12-2016 09:39 • Reageer
Spourieloekie
Supertof om dit te lezen!!! :)
30-11-2016 19:04
30-11-2016 19:04 • 1 reactie • Reageer
HippieFox
Hihi, weet je ook weer iets meer over mij ;-)
30-11-2016 19:16
30-11-2016 19:16 • 1 reactie • Reageer
mariska.aalderink
mooi geschreven! ik ga de muziek zeker even beluisteren
30-11-2016 11:55
30-11-2016 11:55 • 1 reactie • Reageer
HippieFox
Dankje, moet je echt doen, ik vind het een verrijking :)
30-11-2016 12:11
30-11-2016 12:11 • Reageer
LevensFoto
IK ben heel beneiuwd naar je verhalen! Ik luister nu op dit moment ook een van de bovenstaande muziekjes. Ik heb dat zelf ook , dat je in een bepaalde flow moet zitten om te iets moois te maken...
30-11-2016 09:15
30-11-2016 09:15 • 1 reactie • Reageer
HippieFox
Ja inderdaad dat bedoel ik dus. En eh de verhalen staan al online voor een groot deel ;)
30-11-2016 09:41
30-11-2016 09:41 • Reageer
riekblogt.nl
Mooie blog heb je gemaakt.
29-11-2016 23:40
29-11-2016 23:40 • Reageer
Forever FeelGood
Wat een mooie blog
29-11-2016 22:52
29-11-2016 22:52 • Reageer
Rudi
Ik sta 'bijna' woordeloos bij je keuze van muziek. Ik hou van al die muziek, vooral van dat instrumentale Keltische muziekgenre, een beetje Enya-achtig maar met veel meer accenten. Tot mijn spijt moet ik zeggen dat ik het niet kende en ik ben blij dat je me op deze hebt gewezen, vanavond wat luisteren. Emma Bale kennen we natuurlijk wel. Mooi dat je ons wat hebt laten zien van de evolutie van een tekenares. Jij wordt nog beroemd, onthoudt mijn woorden en als het zo niet is, wel dan hebben ze stront in hun ogen, excuse me my French :)
29-11-2016 18:41
29-11-2016 18:41 • 1 reactie • Reageer
HippieFox
Hahah wel ik moet zeggen dat het echt 'machtige' muziek is, het grijpt je naar de keel. En dat is ook wat ik hoop terug te vinden in Zora Mythe als het ooit verfilmd wordt. Het is zo'n grote fantasiewereld, eentje waarvan er weinig zijn in de fillmwereld. Al herinner ik me wel dat ik heb gehuild bij de openingsscene van 'Avatar', de film van James Cameron en dat ik hem 7x ben gaan kijken in de cinema. Ik zag een deel van mijn Eigen wereld tot leven komen... Chronasia geeft namelijk ook licht af via zijn planten ' s nachts. :) Beroemd weet ik overigens niet, dat hoeft ook niet. Als de mensen het maar apprecieren en ik het kan verwezelijken dat de 3 boeken ooit te koop zijn. Dat is de grootste prestatie voor mezelf en dat is mijn voornaamste punt :)
29-11-2016 18:58
29-11-2016 18:58 • 1 reactie • Reageer
Gwen
Wat een super mooie blog!
29-11-2016 18:38
29-11-2016 18:38 • 1 reactie • Reageer
HippieFox
Dankje Gwen ;)
29-11-2016 18:58
29-11-2016 18:58 • Reageer