×

Yoors


Inloggen
×

YoorsHaircare Routine Januari 2018

Haircare Routine Januari 2018


Omdat er best veel mensen naar gevraagd hebben, deel ik bij deze even mijn haircare routine. "Hoe houd jij je haar zo gezond, aangezien het gekleurd is?", "Hoe lang heb je gespaard om zo'n lang haar te krijgen?" en "Laat je het vaak knippen?" zijn vragen die ik minstens 1 keer in de week krijg. Ik zal eerst even op die vragen een antwoord geven. Ik laat mijn haar normaal gezien om de 4-5 maanden knippen. Ook kleuren doe ik niet zo snel achter elkaar. Ik laat het eerst een paar centimeter uitgroeien voor ik het terug laat kleuren om mijn haar ook de kans te geven om te bekomen elke keer, want je haar kleuren en ontkleuren is inderdaad schadelijk voor het haar. Hoe lang ik gespaard heb voor deze lengte (50cm lang)? Ik heb het jarenlang laten groeien tot ik op een lengte van 74cm zat. Toen kreeg ik te horen dat mijn tante borstkanker had, en dus door de chemo al haar haren zou verliezen. Toen heb ik er 35cm af laten knippen. Dat was 2,5 jaar geleden. Ondertussen is het dus enorm gegroeid. Hoe ik dat gedaan heb? Goeie genen, voedingssupplementen en hardcore verzorging. Die verzorging ga ik in dit artikel uitgebreid vertellen. Op de dag dat ik mijn haar was, zijn dit de producten die ik gebruik;

1. Ik begin met een shampoo, ik gebruik de Color Last shampoo voor gekleurd haar of highlights. Enkel op mijn hoofdhuid, niet op de lengte.

2. Dan gebruik ik op de lengtes en de punten van mijn haar de conditioner (cremespoeling) die daar bij hoort. Deze heeft dezelfde naam als de shampoo.

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

3. Als derde gebruik ik nog een haarmasker. Hetgene dat ik gebruik is van Ultra Doux en dient voor beschadigd haar (want gekleurd haar is ook beschadigd haar). Deze moet je aanbrengen op de lengtes en punten van het haar. 5 minuutjes laten intrekken en dan goed uitspoelen.

4. Dan stap ik uit de douche en doe even een handdoek over mijn haar. Die laat ik even zitten tot mijn haar niet meer kletsnat is. Dan doe ik er een hittebeschermend stylingproduct in; de L'Oréal Paris Blowdry Cream. Dit product beschermt het haar tegen hitte (bv een haardroger of een stijltang), en zorgt dat het haar langdurig in model blijft zitten. 

5. Vervolgens neem ik mijn anti-klit borstel en kam ik mijn haar uit. Een derde effect dat de Blowdry Cream doet, is ervoor zorgen dat je heel makkelijk door je natte haar kan kammen.

6. Als laatste neem ik mijn haardroger (ik gebruik een Babyliss Ionic van 2400WATT) en een haarborstel en fohn ik het droog. Wanneer ik het begin droog te blazen, blaas ik het eerst alle kanten uit, dan zet ik het opzetstuk erop en pak ik er de borstel bij en ga ik lok per lok netjes glad fohnen. Omdat ik heel dik, lang en veel haar heb duurt dit wel eventjes, maar ik ben het gewend.

Ik was mijn haar 1 keer in de week. Dat is ook het gezondste voor je haar. Als je je haar te vaak achter elkaar wast, maken de talgkliertjes meer talg aan omdat je hoofdhuid denkt dat ze te droog is, hierdoor krijg je ook sneller vettig haar. Als je gewend bent om 2-3 keer in de week je haar te wassen, kan je het eventueel opbouwen om bv eens een dag meer tussen de wasbeurten te laten.Op dagen dat ik mijn haar niet was, borstel ik het 2 keer per dag, een keer in de ochtend voordat ik de deur uitga, en vlak voordat ik ga slapen. Ook doe ik altijd een vlecht in mijn haar als ik ga slapen. Waarom? Ik heb heel lang en veel haar, en als ik dit niet doe heb ik de volgende dag veel meer knopen in mijn haar. Als het in een vlecht zit, kan het niet knopen.Als ik tussendoor toch merk dat het een opfrisbeurt nodig heeft, maar ik heb geen tijd om mijn haar te wassen, dan doe ik, ook vlak voor ik ga slapen, wat droogshampoo in mijn haar en dan vlecht ik het. De droogshampoo die ik gebruik is meestal van Batiste.Ik hoop dat jullie dit artikel een beetje interessant vinden en dat jullie iets aan mijn kleine tips hebben tussendoor. Mijn haar heeft veel meegemaakt en ik zit erover te denken om daar misschien ook een artikel over te schrijven. Als ik het geschreven heb, kunnen jullie zien welke kapsels en kleurtjes ik allemaal gehad heb. ;)

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!