×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Death to the Cellofaan- Man! Fight the Power!

Death to the Cellofaan- Man! Fight the Power!


Uit mijn stekker gaan om helemaal niks. Dat vak versta ik als geen ander. Stiekem hou ik daar ook wel van. Getier om geen zier. Bij deze mijn relaas betreffende één der puisten van het leven! Een slechte grap van God. De Gollem tussen de hobbits; Cellofaan…

Ik heb aan vele individuen in deze wereld een hekel, waarvan cellofaan- man er één is. Want, Cellofaan- man vergemakkelijkt mijn leven niet echt.

Cellofaan- man is het vliegenpoepje op je pasgelakte kast.

Cellofaan- man is een amoebe, ontstaan in de krochten van de eencellige hel.

Cellofaan- man is de nieuwbakken superheld van de patat generatie.

Cellofaan- man, Cellofaan- man, ach… mannetje toch….

Hij draagt nog net geen cape.

Graag zou hij de letter “C” op zijn rijkelijk gevulde en zweterig behaarde pens hebben staan.

Graag zou hij met Hij aangesproken worden. Graag zou Hij zich omkleden in de daarvoor bestemde Cellofaan- telefooncel. Je kent dat wel. Speciaal voor superhelden. Speciaal voor cellofaan- man.

Ik hoor U denken “wie is die vermaledijde cellofaan- man dan wel niet?”. Vertel, vertel! Rustig mensen, ik ga het u vertellen. Cellofaan- man is een fabrikant, die het leuk vindt mij te tarten met z’n onmogelijke verpakkingen. En u ook, vergeet dat niet!

Ik zie hem al vergenoegd zitten achter zijn notenhouten bureau, met samengeknepen knuistjes, en de tranen in zijn ogen van het lachen. “Leute voor de meute” is mijnheer zijn devies, en niet los te maken verpakkingen verzinnen is zijn muze. Hij, ja, hij, bepaald ook de gradatie van moeilijk los te peuteren bandjes om het cellofaan. Daar heeft cellofaan- man ingewikkelde formules en machines voor, om al dat naar zwavel riekende kwaads te fabriceren.

Mijnheer is hooggeleerd en hoogbegaafd, mijnheer heeft een managersfunctie bij gratie van de cellofaan industrie. Mijnheer is natuurlijk ridder in de orde van cellofaan adepten!

Hosanna!

Joepie-de-poepie!

Gisteren was het weer zo ver. Ik had zin in thee. Ik slaak… ‘Waterkoker, ooh gij grote godheid der stoom– en –waterwerken, doet Uw werk!’

Oeps, doosje leeg, wat nu te doen. Paniek alom. Nieuw doosje dus. Je denkt binnen een halve minuut een vers bakkie thee te kunnen drinken, maar dat is een desillusie. Want daar is-tie weer; cellofaan- man has strikes again! Dan zit daar zo’n plakrandje, om het plastic af te scheuren, maar probeer eest maar eens dat plakrandje te pakken te nemen! Al het gereedschap dat je hebt ten spijt.

Natuurlijk, je beheerst je, maar ik zou ik niet zijn, als deze ondertussen, samen met de waterkoker, al kookt van woede, en het doosje van blinde kwaadheid door de huiskamer heen slingert. Ondertussen roept vrouw kreten als “doe eens rustig” en “moet ik het doen”, maar dat helpt ook niet echt. Wordt ik nog bozer van. Stoom uit oren. Snot uit neus. Haat in mijn bilnaad. Ik pak wel een bakkie koffie, uit een kartonnen doosje… Dat scheurt. Laat dat koekje dan ook maar zitten….

Neen, het is ik, die cellofaan- man moet overwinnen, want hij krenkt mijn trots! Cellofaan- man denkt mijn mannelijkheid te kunnen dwarsbomen? Denkt die nozem, met zijn snode plannen, mijn humeur echt tot het dieptepunt te kunnen laten zakken? Dwingt cellofaan- man mij tot het plegen van harakiri? Moet ik gaan grommen? Moet ik eng gaan doen? Wat was het plan van cellofaan- man, toen deze het cellofaan had uitgedokterd, terwijl ik honger had?

Geniet ik hier langer van, als ik er anderhalf uur over doe, om het vlees uit de verpakking te hannesen? Moet ik dan echt de rijdende rechter bellen? Pieter Storms, Willibrord Frequentie, politie, blik op de weg, en andere engerds?

Denkend aan cellofaan- man, ( je weet wel, grijs glanzend pakkie met bijbehorende glanzende stropdas, glanzende schoenen, en sokkies met een afbeelding van een stripfiguur ) krijg ik, gewapend met scherp keukenmes, die pokke takke- verpakking van hem wel klein!

We shall overcome!

Nu alleen dat Grrrrr#@* mes uit die K*verpakking zien te krijgen Grrr*#@………

expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties