Hoe is het met...

Hoe is het met...


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Hoe gaat het nu met het slapen. Ik krijg dagelijks de vraag, van vrienden, kennissen, Yoorsiaanen, collega´s en familie. Ik kan zeggen, dat het al een stuk beter gaat. De resultaten liegen er niet om. Bij de eerste uitlezing van de SD- kaart van mijn CPAP, bleek dat ik van 25 adem stops per uur naar 15 was gegaan, bij de tweede uitlezing waren de adem stops gedaald naar een spectaculair aantal van 1.25 adem stops per uur! Natuurlijk slaap ik niet elke dag goed, maar ik voel me zienderogen fitter, beter, kan me beter concentreren, en het allerbelangrijkste; het aantal migraine aanvallen zijn ook spectaculair gedaald van 6 a 8 per week naar 2 kleintjes per maand!


Natuurlijk baal ik soms van die slurf op mijn gok. Het zit niet altijd even prettig, doet soms zeer in het aangezicht, en mijn gebit veranderd. Met name mijn voortanden zijn anders gaan staan. Een enorme droge mond bij het wakker worden, en soms het gevoel van lucht in je buik. Maar dat zijn nadelen, die neem je voor lief. Zoals ook je eigen scheten niet meer kunnen ruiken in bed. Wapperen met het dekbed heeft daardoor ook geen zin meer… Geintje natuurlijk…

Ik zie steeds meer Apneu patiënten om me heen. 2 familieleden, 2 vrienden, 4 collega’s, 2 kennissen. Het word door de medici steeds serieuzer genomen, door niet- medici nog altijd ‘gedown-sized’. Een kennis, vrachtwagenchauffeur, schrok zich rot pasgeleden, omdat hij zijn tientonner aan de kant moest zetten, en geen meter meer mocht rijden. Boven de 15 Adem stops ben je een gevaar op de weg. Maar dat is nog niet alles. Een onbehandelde apneu kan leiden tot tal van andere gezondheidsproblemen zoals hoge bloeddruk, beroertes, hartaanval, impotentie, diabetes, overgewicht, en een ander veel voorkomend slaapprobleem, rusteloze benen.

Ook ik heb rusteloze benen. Rusteloze benen (syndroom) of restless legs (syndroom) is een aandoening waarbij je een zeer vervelend gevoel ervaart in je benen. Daar gebruikt mijn moeder (want RLS = erfelijk) medicatie voor, máár… Dat zijn niet zomaar pilletjes. Samen met de arts van het slaapcentrum ben ik overeen gekomen, om de RLS aan te pakken met doodgewone  magnesium tabletten. Want, de medicatie voor RLS staat gelijk aan Parkinson. U begrijpt dat ik dat zo lang mogelijk wil uitstellen. Met de magnesium tabletten van Trekpleister gaat dat momenteel redelijk.

Verder moet je er wat voor over hebben, die hobby. Elke twee dagen sta ik mijn neus masker, waterreservoir, en luchtslang te reinigen. Een vervelend klusje, maar dat hoort er bij… Om de twee maanden een filtertje vervangen is in een piepje gebeurt. Op het moment slaap ik met een ‘voorverwarmde slang’, omdat het al 6 maanden lang te koud is in dit rare land! In de gewone luchtslang vormt zich dan al heel snel condens, en dan word je wakker van ‘gesnorkel’… Strontvervelend dus… De voorverwarmde slang voorkomt dit. Helaas werd de voorverwarmde slang niet vergoed door de zorgverzekeraar, maar voor 20 Euro ben je van heel wat ellende af!

Heb je het vermoeden dat je zelf, of je partner last heeft van een slaapapneu, ga er alsjeblieft mee naar de huisarts. Neem het serieus! Het is niet alleen maar slecht slapen, het veroorzaakt verschrikkelijk veel andere ziektebeelden.

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (15 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik had nog nooit van dit masker gehoord. Het werkt dus. Is er kans dat je ooit zonder kan of?
Als magnesium werkt waarom dat dan niet eerst geprobeerd? Ik wens je een goede nachtrust toe.
| 22:13 |
Het werkt goed!! De magnesium werkt enkel een beetje tegen de rls, maar niet tegen de apneu helaas. Dus deze jongen blijft geslurft als een olifant, hahaha
| 00:15 |
Is er vooruitzicht dat het ooit zonder kan? Op debuik slapen is er zeker niet bij?
| 08:14 |
Nee waarschijnlijk nooit meer zonder. Ooh jawel hoor, ik kan er alle kanten mee op, alhoewel op de zij liggen het beste effect geeft. Gelukkig lig ik het best en het liefst op de zij!
| 20:34 |
Dat scheelt dan weer. 
| 01:51 |
Zekers!
| 19:48 |
mooi dat het helpt
| 07:25 |
Echt wel!
| 16:20 |
dat is super fijn
| 11:46 |
Scheelt enorm!!
| 16:15 |
mooi zo
| 06:32 |
😊
| 15:39 |
Allereerst FIJN dat het zo goed met je gaat . stapje voor stapje steeds beter. Natuurlijk is dat ding niet fijn. Ik zie het als een 'luchtventieldopjesslang' ;-) .  mocht magnesium 400 je niet voldoende helpen is ook foliumzuur het overwegen waard lieverd. verder ben je nu een 'slaapfantje' denk ik ? 
| 23:40 |
Dat gaat best goed inderdaad! Foliumzuur? Goeie tip! Ga ik uitpluizen!! Dank je wel!!
| 00:08 |
Pluis ze . sommige gevolgen hebben andere oorzaken ;-) 
| 17:55 |
Ja! Inderdaad!! Dat heb ik ook geleerd!!
| 14:09 |
knuff ...een waardevolle les ;-) 
| 23:48 |
Absoluut!
| 16:06 |
Xxx
| 11:00 |
😍
| 16:15 |
Man, wat ben ik blij voor je! 
| 00:56 |
Dank u dank u!!!!!!!
| 23:49 |
Ik slaap al jaren heel slecht en ook heel lang RLS gehad, maar toen ik een keer ging testen of mijn medicatie daarvoor nog nodig was, bleek ik er geen last meer van te hebben. Vreemd, maar gelukkig had ik inderdaad die zware medicatie niet meer nodig. Volgens mij heb ik geen ademstops, maar slaap ik "gewoon" slecht. Neem aan dat ik dat zelf wel zou voelen? Fijn dat dit voor jou goed helpt, want het is blijkbaar heel erg gevaarlijk. Leuk dat je ons toch op de hoogte houd, want net als wat Ingrid zegt, we missen je wel een beetje hier hoor ;) 
| 20:44 |
Dank je voor de warme reactie! Nou, ik zelf wist dus ook van niks, ik merkte er ook niets van, maar wist ergens wel dat ik slecht sliep. Maar apneu, nee, dat had ik zelf nooit aan gedacht hoor! Fijn dat je van die RLS af bent zeg!!!!!
| 21:57 |
Kom je ooit nog van die alternatieve snorkel af?
Maar wel fijn joh dat je ervan opknapt, maar ik vind je toch nog wat stilletjes...........
| 18:19 |
Ik denk het niet eerlijk gezegd. Nee, ik heb het ook druk hoor moet ik zeggen...
| 19:09 |
Wat snorkel je naar binnen eigenlijk? Zuurstof?
Ja ja druk ja.... ja ja.... toe maar :-D
| 19:13 |
Yup... zuurstof. Oxygen! Op druk, dat klopt, Hahahaha!!!!
| 19:49 |
Ik druk ook wel eens :-D Doe ik overigens niemand een lol mee behalve mezelf. Oh wacht dat heb jij ook met je snorkelapparaat.
Maar dat kan niet zoals in het ziekenhuis gewoon met een slangetje begrijp ik?
| 20:12 |
Ghe ghe ghe... heerlijk weer die reacties van mijn Marionneke... hier geniet ik van... maar eh... yup, ik ben dubbel geslurft zullen we maar zeggen...
| 22:02 |
😉 dat is gelukkig nooit helemaal weggeweest.
Maar ik bedoel eigenlijk twee van die dingetjes in je neus en niet zo'n 'dark vader' masker.
Wat is het verschil?
| 22:28 |
Nee, dark vader ding, maar niet over de mond, enkel over mijn lieflijke neusje....
| 00:00 |
Maar joehoeeeeee effe lezen !!! Waarom niet  net zoals in het ziekenhuis twee van die kleine plastic dingetjes in je neus? Wat is het verschil? 
| 22:22 |
Die zijn er wel idd, maar ik denk dat het gewoon een besluit was vanuit de distributeur Vitalaire. Aan de andere kant kon je wel een ander systeem bestellen desgewenst. Een mede patiënt (zelfde dag als ik apparaat opgehaald) heeft nu een masker over het gehele gelaat. Maar aangezien ik alweer geruime tijd gewend was aan door mijn neus te ademen, en dit systeem redelijk comfi zit, laat ik het maar zo...
| 14:07 |
In jouw situatie heb je er ook al baat bij, dus waarom zou je veranderen. Maar twee van die dingetjes in je neus was misschien nóg comfortabeler geweest. Vandaar mijn vraag.
| 15:11 |
Snap ik. Nou, weet ik niet. In het slaapcentrum sliep ik met twee van die dingen in mn gok, maar dat ging weer continu scheef zitten... Aan de andere kant, soms krijg ik jeuk aan mn gok, en dan is dit systeem weer niet altijd even handig... Zo is het altijd wat...
| 16:12 |
Dit is okay en voelt goed en dus ís het goed.
| 17:25 |
Ja, ik denk het wel. geloof het...
| 19:44 |
muts ! :-D
| 20:10 |
Zelden. Kriebelt te veel. Een muts.
| 21:49 |
Zou je beter staan dan dat Dark Vader mask hihi
| 01:12 |
Nou, dat weet ik niet.... zou toch ook wel cool zijn....
| 16:23 |
Je schrikt je als partner toch de krampen als je 's nachts wakker wordt hihi
| 18:22 |
Wahahahahahahaha!!!!!!!!!! Lijkt mij ook!!!!!!!!
| 18:57 |
Je bent nog niet gescheiden? Ze durft nog naast je te liggen hihi ;-)
| 19:39 |
Goed van haar hé...
| 19:40 |
Ik vind het dapper !! 😜😜
| 19:44 |
Ze is zo'n dappere dodo
| 20:32 |
Ja stoere is ze .....
| 20:39 |
Nou niet als ze slaapt hoor, eerder koddig.
| 21:03 |
Gaat prima samen, dapper, stoer en koddig !!! 😝
| 22:49 |
Ik geef u gewoon gelijk...
| 00:11 |
Goed plan !! :-)
| 00:44 |
Dat dacht ik al weer... dat vind Marionneke plafonneke een strak plan
| 20:49 |
Ik heb natuurlijk ook altijd gelijk. Daar kan ik niks aan doen Gosertje !!! 😂
| 21:33 |
Ongelijk is een bult natuurlijk... En u heeft een broertje dood aan bulten...
| 15:34 |
Ligt er aan......... 😳😂
| 15:59 |
Ooh... wacht ff. Ik heb het gevoel dat er wat interessants😳 aankomt...
| 18:18 |
whahahahahaha, ik vrees dat het een open eind is hihi
| 19:14 |
Ghe ghe ghe... Daar zit ik op...
| 20:27 |
Hoe voelt dat? 😂
| 20:36 |
Pijnlijk. Zadelpijn na een straffe rit van gisteren...🙈🙈🙈
| 21:05 |
Ik zag je fietsje langskomen......
Ach heb je het meer weer gehad voor de rest van het jaar 😭😭😭
| 22:06 |
Precies... Zoals ze in België zeggen; Meer moet da nie zijn...
| 16:08 |
Soms hebben de belgen gelijk..... soms.... heeeeel soms
| 17:57 |
Als men zich gebelgd voelt?
| 18:21 |
Nee joh...het zijn Belgen 😂
| 20:59 |
Ook weer zo. Hoe gaat dat dan met Zimbabwanen? Voelen die zich dan Gezimbabwelgd?
| 16:27 |
Hebben last van wanen, net als de belgen ;-)
| 16:36 |
U is weer scherp. Sambal op?
| 17:01 |
Dat heeft zo'n meisje toch niet nodig #sambal
| 22:08 |
Zeker niet. Vooral niet met hekjes...
| 20:39 |
Nee er zijn al genoeg heksjes eh.... hekjes op deze wereld :-D
| 21:53 |
Beide denk ik. Verward het een niet met het ander...
| 22:50 |
Fijn dat het helpt.
| 17:54 |
Ja, ik ben er superblij mee!!
| 19:11 |
Fijn dat het baat heeft
| 17:37 |
Ik wil niet meer zonder!!
| 19:11 |
dat lijkt mij ook niet verstandig hpj
| 19:12 |
Nee precies, ik snorkel gewoon door!
| 19:50 |
Fijn dat het werkt, en dat je het ook accepteert. Niet iedereen wil er nog aan.
| 17:36 |
Nee inderdaad, ik lees nog veel verhalen van mensen die er duidelijk meer moeite mee hebben. Het valt me soms ook zwaar, maar blijf het volhouden, voor Mn eigen bestwil
| 19:13 |
Ik ben blij voor je dat het zo goed uitpakt. Ik hoor er wel eens wat over maar nog niet eerder zo uitgebreid. Dank voor je verhaal.
| 17:10 |
Zeer graag gedaan, en ontzettend bedankt!!!!!
| 19:14 |
Slecht slapen kan idd heel veel andere gezondheidskwalen veroorzaken. Blij dat het beter met je gaat, ondanks de vervelende bijzaken die je er nu moet bijnemen.
| 17:09 |
Het valt niet altijd mee inderdaad, maar is een peuleschil vergeleken met de situatie voorheen
| 19:15 |
Goed dat het slapen en de andere zaken flink zijn verbeterd. Ik weet dat slaapapneu een impact kan hebben op je welbevinden en andere zaken. 
Gelukkig geen last van en manlief ook. Maar je waarschuwing is terecht! 
| 17:04 |
Dank je wel Elisabeth! Tja, ik wist het ook niet...
| 19:18 |
Er zijn zo van die zaken waar je niet bij stilstaat of het gewoon niet weet. Fijn dat het beter gaat hoor. Je bent nog veel te jong! 
| 20:33 |
Klopt, ik wist het ook helemaal niet, stond er niet bij stil. Ben nu ondertussen een behoorlijke ervaringsdeskundige, hahahaha
| 21:59 |
Altijd hou je de humor erin. Respect. Fijn dat het wat beter gaat. En je weet, ik mis je ook hier.
| 17:04 |
Humor is zeeeeer belangrijk! Ja, ik moet echt wat stapjes terug doen... dan gaat t prima!
| 19:18 |
❤️
| 19:29 |
**bloos**
| 19:48 |
:)
| 19:57 |
Een goede oplossing voor een vervelend en gevaarlijk probleem. Blij te lezen dat je er baat bij hebt.
1 Kennis van mij heeft ook zo´n "ding" in zijn geval zou het deels aan het  grote overgewicht kunnen liggen.
| 17:02 |
Klopt inderdaad. Obesitas veroorzaakt meer apneu heb ik begrepen.
| 19:21 |
Goed om te weten, je hoort het inderdaad steeds vaker.
Blij dat het nu echt beter met je gaat!
| 17:00 |
De wachttijden rijzen de pan uit heb ik begrepen. Het aantal groeit explosief!
| 19:22 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen