Liebster award part 2...


Het zonnetje schijnt. Ik ben net wakker, en met mijn ogen vol met slaapkorrels, en een giechel alwaar armageddon hoogtij viert plof ik neder op de zetel. Ik zit nog geen seconde, wanneer de bel gaat…

De bel. Wat nu weer? Een Jehova? Een diepvries- producten- verkoper? Een student die stroopwafels verkoopt ten behoeve van zijn studie? Ik kijk door de gordijnen, en zie een Jongedame staan. Sterker nog, een jonge schone deerne… Zal ik open doen? Wat moeten de buren wel niet denken?

Ik doe de deur toch maar open.

‘Hallo…’ gaat het schuchter, bijna fluisterend.

‘Hoi Vicky, ik eh… welkom… Kom binnen’. Aarzelend doe ik de deur open. De Vlaamse schone treed naar binnen als een modekoningin op een rode loper.

‘Ga zitten. Koffie?’

‘Nee’, antwoord ze, ‘dank je, maar ik wil alleen een vluggertje doen.’

‘Een vluggertje? Eh… Ik ben getrouwd hoor!’ Vicky giechelt, en schudt het hoofd naarstig.

‘Nee, nee, ik bedoel een kort rondje vragen…’

‘Ooh.. oké… Nou, brand maar los dan…’

‘Ben je gelukkig?’

‘Ikke wel. Mooie vrouw, mooi kindje, leuk werk…’

‘Wat doe je van werk?’

‘Beveiliging. Soms vaste post, een bewakingsopdracht, maar meestal mobiele surveillance. Mijn auto is mijn kantoor als het ware.’

‘Hoeveel tijd per dag besteed je aan yoors?’

‘Vier a vijf uur, op mijn vaste vrije dag, donderdag.’

‘Wie volg je graag op Yoors?’

‘Dat zijn er zoveel… teveel eigenlijk, want ik kan ze niet bijhouden. Ik heb dan echt het gevoel dat ik mensen verwaarloos… Ook mijn excuses naar jou toe Vicky, want jou volg ik ook. Niet letterlijk hé, ik ben geen stalker…’ Vicky laat een voorzichtig lachje zien, maar gaat alweer door met de volgende vraag.

‘Wat eet je graag?’ Als het goed is, ziet ze nu een twinkeling in mijn ogen verschijnen…

‘Döner kebab… Op pizza… Met knoflooksaus, én sambalsaus. Zou ik wel elke dag kunnen eten!’

‘Appel of peer?’

‘Nee, döner kebab. Ooh, dat bedoel je niet?’ Eh… doe me dan maar een appel…’

‘Wat is je beste blog?’

‘Een blog die ik schreef over Gers Pardoel, daar lag ik zelf van in een scheur…’

‘Wat eet je als ontbijt?’

‘Die appel die ik nog van je tegoed heb… Nee, meestal ontbijt ik warm, omdat ik altijd avond of nachtdiensten draai. Ik word op de meest vreemde tijdstippen wakker…’

‘Schrijven of creatief bezig zijn?’

‘Beide… Maar schrijven gaat me makkelijker af…’

‘Rond welk uur ga je meestal slapen?’

‘Rond de klok van drie in de nachtelijke uren… behalve als ik nachtdienst heb natuurlijk. Of bedoel je wat anders?’ Maar Vicky staat al op. Ze rent nog net niet het huis uit… Ik roep haar nog, maar ze hoort me niet meer…

‘Vicky! Mijn appel! Dat had je me beloofd! Vicky!’