Afvallen voor kerstmis: mijn persoonlijke challenge!

Afvallen voor kerstmis: mijn persoonlijke challenge!


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Het is bijna tijd voor de feestdagen, of ook wel 'the most wonderful time of the year' als we Andy Williams mogen geloven. Feestdagen waarbij er gezellig samen getafeld wordt met familie en waar er vaak meer gangen zijn dan cadeautjes. Maar velen kijken er met vrees naar uit omdat dit vaak ook de periode is waarbij mensen ettelijke kilo's bijkomen. Ook ik zie ieder jaar een paar kilo meer op de weegschaal dan noodzakelijk is. Vaak probeer ik wel een beetje op mijn eten te letten, maar zodra er meerdere lekkere keuzes zijn, valt dat principe in duigen. 

Daarom wil ik dit jaar proberen om op tijd wat kilo's af te vallen, een kwestie om een beetje buffer te hebben zodra de feestdagen eraan komen. Geen gemakkelijke keuze voor iemand die zeer graag en veel eet. Ik kijk er dus geweldig hard naar uit... ahum! In ieder geval heb ik er dit jaar voor gekozen om een beetje hulp te aanvaarden. Niet alleen heb ik 'Tegreen'- pilletjes besteld, maar ook zijn er 2 vriendinnen die dit samen met mij willen doen.

Wat de pilletjes betreft ben ik niet zozeer een voorstander. Maar aangezien er gemakkelijk 30 kilo van de weegschaal af mag, dacht ik zoveel mogelijk hulp te aanvaarden als mogelijk. Of dit een grote hulp gaat zijn is niet zeker, maar in ieder geval kan het dienen als placebo om mijn motivatie hoog te houden. Als het aankomt op de 2 vriendinnen...ze zijn vastbesloten om mee te doen, dat staat vast. Dus samen gaan we de uitdaging aan om enkele kilo's kwijt te spelen.

Ik ben sinds donderdag 30 november begonnen met de pilletjes. Het is de bedoeling dat ik komende donderdag op de weegschaal ga staan om eens te zien of er al schot in de zaak is. Ik wil vooral focussen op een degelijke maaltijd bereiden en minder snoepen. Nu dat snoepen... Ik zal eerlijk toegeven dat ik nog geen goede start heb gemaakt. Vrijdagavond begon het al met een feestje met collega's waarbij er teveel lekkers was. Wel moet ik zeggen dat ik minder gegeten heb dan ik anders zou doen, dus al een kleine stap vooruit denk ik dan. Ik mag het mezelf ook niet te moeilijk maken, ken jezelf... Als ik alles moet ontzeggen dan hou ik dit niet vol.

Donderdag zat mijn motivatie wel al goed. Ik heb de moeite gedaan om een maaltijd te maken. Normaal zou ik snel snel iets binnen steken voordat ik naar het werk ga, maar deze keer heb ik de tijd genomen om iets te kokkerellen. 

Het werd quinoa met witloof en fetakaas. Helemaal niet slecht, ik stond zelfs te kijken van de goede smaak van alles samen. Wel kreeg ik meteen van een van de vriendinnen terug dat het er niet uit zag... Haha, dus misschien de volgende keer werken aan mijn kleurenpalet :) 

In ieder geval is er een start gemaakt en moet ik nu werken aan mezelf en de keuzes die ik maak. Wat mij wel meteen opviel is hoeveel energie ik vrijdagochtend had. Meestal heb ik moeite met wakker worden, maar nu kon ik de wereld aan! Ook mijn waterinname is aanzienlijk de hoogte in gegaan sinds donderdag! Wie weet lukt het wel... 

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.


Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (12 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik wens je heel veel succes!
| 21:24 |
Succes, maar Nederland daad de maaltijd op de foto ziet er niet zo aantrekkelijk uit :-)
Gelukkig smaakte het wel.
| 09:48 |
Het komt goed.
| 07:55 |
goed bezig dus
| 23:42 |
Goed einde van het nieuwe jaar hoor. Knap ook. Misschien heb je hier wat aan, een vriendin van mij doet het brood dieet en valt nu eindelijk af. Misschien dat het jou ook helpt. Het komt vast goed.
| 21:31 |
Het brood dieet? Dat ken ik precies niet.
| 18:37 |
Ik zal het persoonlijk niet kunnen. Maar ze begint de dag met een cracker of brood. Eet twee stukjes fruit op een dag en voor de maaltijden van de dag eet ze voor de rest brood. Dit moet wel minstens bruin brood zijn en het beleg is variërend. Vlees, kip, vis, of ei en maar 1 soort beleg op brood. Ze heeft na vraag gedaan bij haar ha en het was verantwoord. Wel slikt ze voor de zekerheid vitamine pillen erbij . De kilo s vliegen er nu af. Ze maakt wel af en toe een uitzondering bij iets bijzonders en 1 x in de week iets snaaien maar dan beperkte hoeveelheid
| 23:33 |
Hm vreemd! Helaas kan ik brood niet voldoende verdragen om dit te proberen. Dan stopt mijn maag met werken.
| 23:37 |
Hoi! Misschien heb hier ook wat aan, eet geen eiwitten en zetmeel samen. Dit werkt als een speer! Heel veel succes met de uitdaging ;)
| 18:38 |
Dank u voor de tip
| 18:40 |
Ik ga voor je duimen
| 16:10 |
Dank je :)
| 16:46 |
Succes! Gaat je lukken
| 16:10 |
Dank je voor het vertrouwen :)
| 16:46 |
Gaat je vast lukken. Succes!
| 16:09 |
Merci! :)
| 16:46 |
Ik ben benieuwd hoe het gaat met jou afvallen
| 16:07 |
Ja idem! Hopelijk lukt het wel, donderdag heb ik er hopelijk al beter zicht op! :)
| 16:46 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen