Commissie Samson (1)

Commissie Samson (1)


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Voor wie hier onbekend mee is, wil ik ten eerste waarschuwen.  Daarnaast beloof ik dat ik niet in akelige details zal gaan. Diegene die echt veel meer willen weten, stuur een persoonlijk bericht of neem via facebook (messenger) contact met mij op. Commissie Samson kwam in opvolging van Deetman. Onderzoek naar misbruik van minderjarige, die onder toezicht van de staat stonden. Zo omschrijf ik het maar even kort door de bocht. Overal op internet kun je er meer over lezen en het uiteindelijke rapport is ook te downloaden. 

Het was, voor mij een begin van een hoofdstuk, dat ik met deze blogserie wil afsluiten. Je zou kunnen spreken van een coming out. Ergens, op het internet, had ik mijn email achtergelaten. In een reactie op een persoon die mensen zocht uit een bepaalde instelling. Dit had ik zeker al een paar jaar voor die Commissie Samson (2010) gedaan. Totaal onverwachts, trof ik een email aan van de NOS. Zij maakte mij attent op die commissie, want eerlijk gezegd, volgde ik het nieuws slecht. Zij vroegen of ik mee wilde werken aan een item daarover. 

Na van de eerste schrik te zijn bekomen, uitgezocht wat die commissie nou precies behelsde. Mijn vertrouwen in de overheid was niet bepaald bijster groot. Dat had een lang verleden. Op mijn dertiende had ik in een instelling gezeten, waar van alles aan de hand was. Daar ga ik verder nu niet dieper op in en laat het bij geestelijke, lichamelijke en seksuele mishandelingen. Mijn partner was de enige die daarvan werkelijk op de hoogte was. Ik keek  dan ook naar hem om goede raad. Met al mijn 46 jaar zocht ik morele steun. "Kun je het aan?" vroeg hij. Ik knikte. Daarmee was alles gezegd. Het begin van de reis. 


Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (7 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Wat heftig! Erg dat je partner is overleden, maar geweldig dat hij je altijd heeft gesteund.
| 19:20 |
Ik wens je sterkte fijn dat je steun hebt
| 19:25 |
Voordat er misverstanden ontstaan. Niet iedereen kent mij natuurlijk, laat staan mijn leven of verhaal, maar mijn partner is eind februari overleden. Maar het steunt mij nog altijd dat hij luistert en er voor mij was. Dat is dan wel het lastige van autobiografisch schrijven, je kunt niet alles erin zetten. 
| 19:52 |
Heftig zeg! Sterkte...
| 16:44 |
Dank je, het wordt tijd om daar eens mee af te rekenen. 
| 19:47 |
Heftig voor je. Wat fijn voor je dat je een partner hebt die door roeien en ruiten meegaat. 
| 09:14 |
Dank weer, voor je lieve woorden. Jammer genoeg is die partner overleden. Maar ik ben heel blij met hem, nog steeds. In mijn herinnering. Voor mijn gevoel luistert hij nog.
| 19:46 |
Oh sjips, dat wist ik niet. Sterkte! 
| 20:21 |
Ik hoop dat het een afsluiting is en blijft en je een fijn leven hebt
| 08:49 |
Dank je wel. 
| 19:44 |
Topje van de ijsberg Miranda, maar dat weet je al. Geweldig van je dat je het op deze manier wilt afsluiten.
En heel goed, dat je waarschuwt, want ik heb het vermoeden dat er hier op Yoors heel wat zitten met  vergelijkbare ervaringen.
Heel veel succes!
| 18:25 |
Dat zou zomaar eens kunnen.
| 08:58 |
Ik volgde je al, pffff heftig.
| 17:49 |
Als ik het niet dacht 😉 Het is gelukkig al lang geleden, maar heftig was het zeker. 
| 18:10 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen