Een leven lang

Een leven lang


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Verhul ik mijn verhaal, 

vertellen en tegelijk verstoppen, 

ook als ik ervan baal, 

verhul ik mijn verhaal, 

lijkt het of ik verdwaal, 

maar hoef het dan niet op te kroppen. 

                                  Verhul ik mijn verhaal  

          vertellen en tegelijk verstoppen? 

Mensen hebben mij, als kind, bedrogen, 

en keken op mij neer. 

Geen compassie en glashard gelogen. 

Mensen hebben mij, als kind bedrogen, 

dingen gedaan, die niet hadden gemogen, 

gingen als een woesteling tekeer 

Mensen hebben mij, als kind, bedrogen, 

en keken op mij neer. 

 

Weet niet waar ik het moet zoeken, 

als men twijfelt aan mijn woorden, 

dan kan ik weleens zachtjes vloeken 

Ik weet niet waar ik het moet zoeken, 

en duik nog dieper in de boeken. 

Het lijkt of zij mijn innerlijk vermoorden. 

Weet niet waar ik het moet zoeken, 

als men twijfelt aan mijn woorden 

 

Ik weet wel hoe dat komt; 

Wij werden en soms worden niet geloofd. 

Ons verhaal verstomd. 

Ik weet wel hoe dat komt. 

Ja, nu weet ik dat, verdomd. 

Niet willen weten, uitgedoofd. 

Ik weet wel hoe dat komt; 

Wij werden en soms worden niet geloofd 

Schrijven duurt je leven lang. Ook als het gaat om rondeel-dichten. Je kunt er nog steeds aan beginnen en inleveren kan ook. 

signup

Gun jezelf positieve contacten!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (7 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Bij deze dan......👍. 
| 00:43 |
Een aangrijpende en emotionele reeks, verdrietig en toch heel mooi neergezet!
'Verdrietig' bedoel ik overigens niet als kritiek of negatief hoor. Het raakt me en het is van jou!
| 23:55 |
Je bent een schat. Het ligt ook echt niet aan andere mensen. Als er 'uitgebreid' staat, dacht ik, het moet korter (ze vinden het te lang). Ik schrijf en geef er uiting aan, zodat ik ervan kan leren. Sommige dingen wil ik achter mij laten, het is tijd. Dank je wel, voor je reactie. 
| 00:14 |
Dank je! *Bloos* Haha! Ja, het kan ook een compliment zijn; 'uitgebreid'. Zelf heb ik die neiging ook wel om het in te vullen maar ik zie het niet (meer) per definitie als negatief. En we zijn hier allemaal ook om te leren toch? Ja, wat dat betreft kunnen we elkaar de hand geven, het wordt ook tijd dat ik 'spoken uit het verleden' achter me laat.
| 00:20 |
Geen zorgen, ik geloof je, wat een ontzettend zware tijd is dat voor jou geweest, hoe gaat het nu?
| 14:39 |
Fijne geruststelling en lief dat je daarnaar vraagt. Gezien de omstandigheden gaat het goed, voor mijn doen dan. Soms kom ik het dan weer tegen, als iemand bijv. totaal onschuldig schrijft;' dat is toch niet te geloven' of woorden van die strekking. Als ze dat doen onder een blog van mij, dan raak ik al gauw in paniek. Ik kan het onderscheid dan niet meer maken. En zo kan ik nog wel een aantal van die dingen noemen, dat geeft dan onzekerheid en dreunt langer door dan complimenten. Maar ik laat mij er niet meer van weerhouden. Ook pas ik mij niet meer aan. Als iemand schreef triest, dan probeerde ik vrolijker. Nu blijf ik bij mijn eigen ik, althans, dat is de bedoeling.
| 15:07 |
Die woorden houden je alert, dat is niet makkelijk. Heb je hier hulp bij gehad? Heel goed om jezelf te willen blijven, gaat je lukken en soms even een stapje terug is niet erg.
| 20:36 |
Ze zijn prachtig geschreven, maar wát een ellendige tijd is dat geweest.
| 17:00 |
Dat kun je wel stellen, gelukkig met de nadruk op geweest!
| 14:58 |
Ik sluit me aan bij de reactie van benedenbuur. Ik geloof jou ook.❤️
| 16:01 |
Dat is fijn om te horen. 
| 16:11 |
Jemig..ik geloof je zeker
Wat een jeugd zeg!
| 14:05 |
Dank je wel, dat doet mij goed. 
| 15:17 |
Ik lees veel verdriet. 
| 10:30 |
Dat lees je goed. 
| 10:39 |
Komt hard aan, ook met een lieflijke rondeel
| 10:00 |
Kan ik mij voorstellen. Daarom is soms die afweging ook wel moeilijk. 
| 10:38 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen