×

Yoors


Inloggen
×

Yoors


#

0 volgers
notifications_noneadd
Jazeker, de hypotheker

Jazeker, de hypotheker


Er zijn van die klusjes, die altijd blijven liggen. Al een tijd komen er brieven op de mat van mijn beleggingsverzekering van mijn hypotheek. Ze willen toch wel erg graag dat ik contact met ze opneem. (diepe zucht). Uiteindelijk heeft een vrijwilliger van burgercoach mijn papieren naar mijn (de) hypotheker gestuurd voor een advies. Hier had ik destijds, bij aankoop, de hypotheek ook afgesloten en is het advies gratis. Bij een willekeurige kost je dat dus geld. Nou levert die belegging nog maar de helft op, van wat ze mij destijds hadden voorgerekend, dus ik snap dat zoiets niet wenselijk is. Van diverse kanten werd ik gewaarschuwd, daar toch iets aan te doen. 

Meestal zoek ik dingen goed uit en toen ik een huis besloot te kopen, dat gevonden had, in het prachtige Zeeuws-Vlaanderen, heb ik uitgebreid de diverse hypotheekvormen onderzocht. Heel ingewikkeld is het niet, er wordt wel graag ingewikkeld over gedaan. Er waren ook niet veel mogelijkheden, omdat ik W.A.O. heb. Het  verbaasd veel mensen zelfs dat het mij is gelukt een  hypotheek te krijgen. Ook dat was bij de hypotheker niet echt een probleem, deze dame had vaker met dat bijltje gehakt. 

Ruim 14 jaar later gaan dus de alarmbellen dat ik mijn rendement niet haal en dan, in 2034 mijn hypotheekschuld niet kan betalen. Ik kom maar tot de helft. Nou heb ik in al die jaren heus wel elk jaar die brief gezien, die ze verplicht zijn te sturen, waarin precies staat wat jouw beleggingen hebben opgeleverd en wat de verwachtingen voor de toekomst zijn. Dat daalde en daalde en daalde. In mijn ogen, niks nieuws. Ook zonder brieven weet je dat banken zaken mooier voorspiegelen dan ze zijn en beleggingen nou eenmaal risico met zich meedragen. Aan wensdenken doe ik niet als het om geld gaat.

Gezond verstand, maar ja, ik zat net voor de echte crisis uitbrak. Misschien moest er toch wat gebeuren. Luisteren naar andere mensen kan nooit kwaad. Vandaag kreeg ik de lieve man aan de telefoon, die had het blijkbaar van de vrouw overgenomen. Ik hield mijn hart vast, zette mij schrap, nu zou je het krijgen............

Een heel verhaal, veel cijfers, berekeningen. Oversluiten ging mij bijna 1000,= euro kosten. Mijn maandlasten zouden verdubbelen, maar dan had ik de garantie dat ik over 16 jaar geen hypotheekschuld meer heb. Dat kwam binnen. Tussendoor nog  vragen proberen te stellen, maar hij moest eerst zijn verhaal kwijt. Eindelijk was ik dan aan de beurt."Mag ik het ook gewoon zo laten? " "Euh...ja, antwoordt hij aarzelend, maar dan kunt u waarschijnlijk nooit alles betalen aan het eind, misschien wordt het rendement nog wel lager." Ik reageer dat ik dat begrijp, dat beleggen altijd een risico is, dat ik dat bewust ben aangegaan toen ik de hypotheek afsloot. 

"Dus u WEET ervan en heeft de brieven gelezen?" Ik probeer leuk te zijn, want ik ben blij dat ik niet moet oversluiten. "Jazeker....(de hypotheker). Hij heeft het niet gehoord, waarschijnlijk. Kreeg meerdere complimenten. Het scheen niet vaak voor te komen, dat mensen wisten wat ze deden.....als het om hypotheken ging. 

Ter beëindiging van het gesprek hadden wij een heus onderonsje.....ik heb dus stiekem een aflossingsvrije. "Ja, zo kunt u dat wel zien, denk ik, dat denk ik wel, maar dat zal ik niet zeggen. Belt u nog wel even met de beleggingsverzekering dat u gewoon wilt voortzetten, dan wordt u ook niet meer gestalkt."


Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
Marjolein
hey, dat heb je slim gedaan!
25-04-2018 13:46
25-04-2018 13:46 • Reageer
Soberana
Nuttige info voor mensen die een soortgelijke hypotheek hebben.
21-04-2018 01:14
21-04-2018 01:14 • Reageer
Henkjan de Krijger
Heel goede post en goed gebruik gemaakt van de suggesties ! Top. 
20-04-2018 21:31
20-04-2018 21:31 • 1 reactie • Reageer
Miranda Tabor
Blijkbaar. Wel lachen.....had die, geloof ik, niet eens gelezen. Maar als je de suggesties van dat lijstje bedoelt, op die vragen, ja dat heb ik gebruikt. Nou....mijn dag kon al niet stuk, maar nu helemaal niet meer. 
20-04-2018 22:25
20-04-2018 22:25 • Reageer