×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Nachtrust overdag

Nachtrust overdag


Heerlijk, dat niets zo veranderlijk is, als mijn stemming. Ik zal jullie een stukje meenemen. Gisteren, vol ergernissen, mijzelf in de weg zittend, verliep de rest van de dag op rolletjes, door goede vrienden, die mij er altijd weer doorheen trekken. Die avond een lang diep gesprek met de oudste zoon, zoals wij jaren niet meer hebben gehad en dan in een zalige, rustige slaap zakken, om lekker duf wakker te worden.

Weten dat vandaag een vruchtbaar dagje gaat worden. Voelen dat een last van je schouder is genomen. Zonder houvast of planning, vandaag, blijft mijn maantje blijkbaar ook overdag schijnen. Dit doet mij zoveel deugd, mijzelf te kunnen zijn. Te banaal zijn dan ook de woorden, maar toch....ik heb een tweepersoonsbed. 

Midden in de huiskamer, nog gedemonteerd, staat het als een verwachtingsvol stil leven. Er zal een einde komen aan mijn ziekenhuis slaaphoekje bij de toilet. Ik wil/kan weer een stukje van mijn leven oppakken. Mens worden, in plaats van patiënt. Het kan mij niet schelen dat het in de huiskamer staat, die wordt toch alleen door mij en jongste zoon gebruikt. Heb ik dus een reuze grote slaapkamer, met alle luxe van een koffiezetter en computer. Wat zal ik slapen, voortaan......

 expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties