×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Op en neer

Op en neer


Heel zacht, op de achtergrond, probeer ik mij met dit muziekstuk tot enige rust te manen. Normaal gesproken heb ik op de maandag een beetje een niets-doe dag. Met de adrenaline die ik nu door mijn lijf voel gieren, bijna de hele dag, is dat onbegonnen werk. Hoopte ik dat de avond wat soelaas zou brengen, doch helaas. Terwijl het nog geen volle maan is, dat is de 24e pas. 

Het is allemaal hoogst vermoeiend en echt productief ben ik natuurlijk ook niet meer. Goed schrijven kan ik wel vergeten, al tikken mijn vingers als een razende over het toetsenbord. Van alles geprobeerd, natuurlijk, al. Het is soms moeilijk te accepteren, zo'n manische periode. Eigenlijk begon het gisteren of eergisteren al, bouwt zich langzaam op een paar dagen, om dan een hoogtepunt te bereiken, waarna het relatief snel afzakt en ik moe en leeg achterblijf. 

Afwachten of dan een depressie opkomt en hoe diep die gaat. Nou ja, weinig verkwikkend allemaal. Oorzaken zoeken ben ik, door de jaren heen, maar mee gestopt en medicijnen wil ik er absoluut niet voor hebben. Als het mij lukt te schrijven is dat nog de beste en minst schadelijke manier. Er zijn wel tijden geweest, dat ik halve nachten met mensen aan de telefoon zat. Dat is ook niet al te best voor de vriendschap, op termijn.

Ik zucht nog maar eens diep en denk aan slak, die er een heel ander levenstempo op na houdt. Probeer te tikken in het ritme van de muziek, veel te traag. Jammer. Het hoge woord, is er, in ieder geval weer uit, dat scheelt. Merk dat mijn ledematen zwaarder worden. Neem enkele seconde pauze en laat de muziek op mij inwerken. Eindelijk......zie je wel, dit had je veel eerder moeten doen, zegt dan zo'n stemmetje in mij. Toch weet ik heel goed dat zoiets niet waar is, want dan helpt het niet. Het kiezen van precies het juiste moment is namelijk cruciaal. 

 
 expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties