×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Speciaal voor Marion's Moons weekuitdagingen.

Speciaal voor Marion's Moons weekuitdagingen.


Je ziet het staan. Een moeilijk woord: Mesostichon. Goed uitgelegd, viel het wel mee. Zo begon het dichten. De ene stijl ligt je natuurlijk beter dan de ander. Het is even zoeken, maar als je het dan gevonden hebt, dan is het einde zoek, bij mij tenminste wel. 

Rondeel gedichten. Eerst schreef ik nog ronddeel, een Yoors-deformatie, waarschijnlijk, door het delen. Ik voelde het gelijk, dit gaat hem worden. Gewaarschuwd ook. Eenmaal op stoom dan lijk ik een lopende band, nou ja, ik kan natuurlijk ook goed overdrijven. 

Nu wilde ik het naadje van de kous. Dat is best aardig moet ik toegeven. Een Rondeel is niet alleen een dichtvorm maar ook een bepaald type vesting, een bolvorm in een stadsmuur. Zie hier die van Maastricht; De vijf koppen. Daartegenover ligt de Helpoort, zo kom ik ook aan de inspiratie voor het gedicht, Voorportaal

Tja...wat moet ik nu. In de wolken staat een rij te wachten, elke dag komen er bij. Dat heb ik nu aan jou te danken. Verslaafd heb ik een collectie gemaakt, dat nieuwigheidje kwam precies op tijd. Nu is het wachten tot het overwaait. Ik probeer echt balans te houden, maar waar het hart vol van is.....komt hier op Yoors te staan!

Een collectie maken doe je zo: 
signup

Trakteer jezelf op een Yoors van binnenuit ervaring! Je hebt het gelezen, geniet mateloos.
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties