×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
Toch een blog


Half twaalf, bijna nacht. Vrijdagavond. Een uitzondering mag, besluit ik. 

Morgen hoef ik niet vroeg op. Er is teveel gebeurd vandaag, kan toch niet slapen. 

De avond gelezen, her en der wat gedeeld. Het blijft wat onrustig, er knaagt iets, het knabbelt. Het duurt altijd even, ik weet het. Eigen regels zijn streng. Zoek naar muziek, kan het niet vinden. Niet wat ik zoek. 

Stom. Ik vind het te stom voor woorden. Hoe kan ik er dan over schrijven? Er begint een innerlijke strijd.  Summier vertel ik iets in een reactie. Misschien helpt dat. Nou.....alsof de kraan open gaat, huilen. 

Alleen, altijd. Spijt. Woorden vermoorden. Bang. 

Niemand zou weten, zien of begrijpen, daarvan was ik overtuigt, vanmorgen nog. Daar staat het en daar ook, daaronder. Herkenning. Wat? Jouw verhaal is het mijne. Wat zeg je? 

Nou, 

nou zie ik het pas. 

Ik loop enkele blogjes na, herkenbaar zie ik daar bij reacties eronder. Of ik niet kijken kon, eroverheen las? Stom. Ze kwamen niet binnen, dat in ieder geval. 

Waarom vandaag? Ik weet het niet. Misschien moet het heel vaak gezegd?  Ik weet wel dat ik de enige niet ben, maar daar spreekt het verstand. 

In de klas, op het schoolplein, in de fanfare, het koor, de cursus, hobbyclub noem ze maar op, stond ik alleen, in grote groepen trof ik er hooguit 1, die dan net als ik, buiten de groep. Of iemand die begreep dat ik iets wist of kon en daarop rekende. 

Raakte eraan gewend, eigenlijk wist ik ook niet beter. Dus was ik raar, apart of gek, in ieder geval anders, zo voelde ik mij ook. Misschien ben ik mij er wel naar gaan gedragen, weet ik wel zeker, soms bewust. Dan had ik naar het toneel gemoeten, zeiden mensen dan, dat was minder pijnlijk. 

Gekkie, zei mijn moeder regelmatig, niet beseffend dat ik als kind in de jeugdpsychiatrie zou belanden. 

Stom, 

nooit normaal, erbij horen. 

Het is eruit. Gillend wil ik roepen. Maar zes weken! Daarna 'gewoon' nog gestudeerd, getrouwd en kinderen gekregen. 

Het is altijd in mij gebleven, dat blijkt. 

signup

Waag de sprong, kost geen geld, levert wel op!
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts