×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Vier kelken vol.

Vier kelken vol.


Misschien, het zou kunnen dat, je zal net zien......Besluiteloos dwarrel ik wat rond. Zelfs mijn favoriete cabaret brengt weinig vrolijkheid, het dood hooguit de tijd. Nu ik de donkere dagen alweer aan zie komen, weet ik dat ik iets moet doen, iets hebben. Maar wat? Het valt niet mee, soms en dan zie ik alweer dat gapende gat. Dat gaat niet gebeuren, denk ik, terwijl ik mij alweer humeurig voel worden.

 

Objectief is daar geen reden voor, althans, dat vind ik dan. In het verleden zakte ik bijna altijd in oktober langzaam weg in een depressie, om daar dan weer uit te komen al de dagen langer werden. De afgelopen twee, drie jaar heb ik die nagenoeg overgeslagen, dus hoopte ik erover heen te zijn gegroeid. Nu ik het hier zo aan het opschrijven ben, merk ik dat het een beetje belachelijk klinkt, allemaal. Om na je vijftigste nog ergens overheen te groeien. Daarnaast is het de eerste keer zonder hem. 

 

Mijn hoogmoed is weer hoog, merk ik wel. Nou ja, dan maar een beetje wegzakken in die steeds korter wordende dagen en in plaats van een breiwerkje pak ik de tarot ter hand. Een aardig tijdverdrijf, hoop ik. Men zegt dat je het best een dagboekje bij kunt houden. Dus dat zal ik dan maar gaan doen. Elke dag een kaartje trekken en zien wat het mij brengt. En verder niet te ver vooruit kijken.

 

Vandaag, nou ja, nu is het natuurlijk al 12 uur geweest, maar kaart viel nog onder de woensdag, want heb hem vanmiddag al getrokken.  

Element: Water.  Astrologische associatie: Mars in Kreeft. 

Kernwoorden: verveling, tegenzin, gemengde gevoelens, neergang.

Kelken Vier duidt op oververzadiging, en toont daarmee de onbestendigheid van onze gevoelens. Deze kaart wil zeggen dat we niet uit misnoegen in blinde apathie zouden moeten vervallen.

 

Mooi, dat had ik zelf ook al geconstateerd, maar er staat niet bij, wat en hoe je daar iets aan kunt doen. Ik weet niet of ik hier nou zo veel opgewekter van word. Zoek nog maar even verder door naar uitleg en vind dan nog deze:

 Het positieve van deze kaart kan zijn dat je je in jezelf keert om je emotionele balans te herstellen.

Nou, dat zal ik dan maar weer eens gaan proberen. Want dat ik uit balans ben, mag wel duidelijk wezen. 

 expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties